Ђоковић, Федерер или Надал - ко има најтежи пут до финала?

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, сазнао је да ће у првом колу играти против квалификанта, док већ од другог може да има тешке противнике.

Тенис 10.01.2019 | 21:30
Ђоковић, Федерер или Надал - ко има најтежи пут до финала?
На старту турнира сви ривали су тешки јер је то најнезгоднија фаза турнира и концентрација на тим мечевима мора да буде на највишем нивоу.

Ђоковић ће противника сазнати у петак ујутру када се заврше квалификације за први Грен слем у сезони.

Уколико успешно прође прво коло српског тенисера већ у другом чека потенцијална реприза финала из 2008. године, када је дошао до првог "Слема" у каријери победивши Жоа Вилфреда Цонгу.

Француз је сада далеко од старе форме, тек је 177. играч света и питање је да ли ће победити Мартина Клижана у првој рунди.

Клижан или Цонга у другом, а у трећем би Новак могао да иде на младу наду Канаде Дениса Шаповалова. Момак који сјајно удара лоптицу, али има проблема да одржи висок ниво и концентрацију.

Потом у осмини финала Ђоковић би могао са Давидом Гофаном, против којег има скор 5/1 у међусобним дуелима. После Белгијанца српски играч би могао на Кеија Нишикорија у четвртфиналу, односно Сашу Зверава у полуфиналу.

Занимљиво да се на Новаковој страни не налазе Рафаел Надал, Роџер Федерер, Кевин Андерсон и Марин Чилић, који су уз првог тенисера света главни фаворити за трофеј у Мелбурну.

Роџер Федерер и Рафаел Надал налазе се у тотално супротном делу жреба од Новака Ђоковића, а њихов потенцијални дуел заказан је за полуфинале.

Федерер у пвом колу игра против Дениса Истомина из Узбекистана, док га у другом очекује дуел између неог од квалификаната који буде бољи у првој рунди. После тога, у трећем колу, могућ је окршај са Гаелом Монфисом.

Швајцарца у четвртом колу чекају или Стефанос Циципас или Николоз Басилашвили (уколико не буде изненађења), а у четвртфиналу од потенцијалних противника ту су Роберто Баутиста Агут, Марин Чилић, Карен Хачанов и чак Енди Мари.

Рафаел Надал нема тежак посао у прва два кола, где ће по пројекцији морати да прође Џејмса Дакворта и Јан-Ленарта Штруфа. У трећој рунди имаће мотивисаног домаћег тенисера Алекса де Минора, а у осмини финала дуел са вероватно или Дијегом Шварцманом или Каљом Едмундом.

У четвртиналу "бик са Мајорке" може да игра против Кевина Андерсона, Григора Димитрова или Џона Изнера, док га у полуфиналу већ очекује поменти Роџер Федерер, уколико Швајцарац прође до тог дела такмичења.

Главни жреб Аустралијан опена почиње 14. јануара.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар