Đoković, Federer ili Nadal - ko ima najteži put do finala?

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, saznao je da će u prvom kolu igrati protiv kvalifikanta, dok već od drugog može da ima teške protivnike.

Tenis 10.01.2019 | 21:30
Đoković, Federer ili Nadal - ko ima najteži put do finala?
Na startu turnira svi rivali su teški jer je to najnezgodnija faza turnira i koncentracija na tim mečevima mora da bude na najvišem nivou.

Đoković će protivnika saznati u petak ujutru kada se završe kvalifikacije za prvi Gren slem u sezoni.

Ukoliko uspešno prođe prvo kolo srpskog tenisera već u drugom čeka potencijalna repriza finala iz 2008. godine, kada je došao do prvog "Slema" u karijeri pobedivši Žoa Vilfreda Congu.

Francuz je sada daleko od stare forme, tek je 177. igrač sveta i pitanje je da li će pobediti Martina Kližana u prvoj rundi.

Kližan ili Conga u drugom, a u trećem bi Novak mogao da ide na mladu nadu Kanade Denisa Šapovalova. Momak koji sjajno udara lopticu, ali ima problema da održi visok nivo i koncentraciju.

Potom u osmini finala Đoković bi mogao sa Davidom Gofanom, protiv kojeg ima skor 5/1 u međusobnim duelima. Posle Belgijanca srpski igrač bi mogao na Keija Nišikorija u četvrtfinalu, odnosno Sašu Zverava u polufinalu.

Zanimljivo da se na Novakovoj strani ne nalaze Rafael Nadal, Rodžer Federer, Kevin Anderson i Marin Čilić, koji su uz prvog tenisera sveta glavni favoriti za trofej u Melburnu.

Rodžer Federer i Rafael Nadal nalaze se u totalno suprotnom delu žreba od Novaka Đokovića, a njihov potencijalni duel zakazan je za polufinale.

Federer u pvom kolu igra protiv Denisa Istomina iz Uzbekistana, dok ga u drugom očekuje duel između neog od kvalifikanata koji bude bolji u prvoj rundi. Posle toga, u trećem kolu, moguć je okršaj sa Gaelom Monfisom.

Švajcarca u četvrtom kolu čekaju ili Stefanos Cicipas ili Nikoloz Basilašvili (ukoliko ne bude iznenađenja), a u četvrtfinalu od potencijalnih protivnika tu su Roberto Bautista Agut, Marin Čilić, Karen Hačanov i čak Endi Mari.

Rafael Nadal nema težak posao u prva dva kola, gde će po projekciji morati da prođe Džejmsa Dakvorta i Jan-Lenarta Štrufa. U trećoj rundi imaće motivisanog domaćeg tenisera Aleksa de Minora, a u osmini finala duel sa verovatno ili Dijegom Švarcmanom ili Kaljom Edmundom.

U četvrtinalu "bik sa Majorke" može da igra protiv Kevina Andersona, Grigora Dimitrova ili Džona Iznera, dok ga u polufinalu već očekuje pomenti Rodžer Federer, ukoliko Švajcarac prođe do tog dela takmičenja.

Glavni žreb Australijan opena počinje 14. januara.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar