Пријовић није одолио милионима, сели се у Арабију!

Репрезентативац Србије појачао редове Ал Итихада.  Званично: Пријовић у Арабији! Српски нападач потписао на четири и по године. . .

Фудбал 10.01.2019 | 19:15
Пријовић није одолио милионима, сели се у Арабију!
Богата понуда уродила је плодом. Ал Итихад је и дефинитивно ангажовао Александра Пријовића и српског репрезентативца учинио једним од најплаћенијих наших фудбалера.

ПАОК није могао да реагује пошто је клуб из Саудијске Арабије издвојио 10.000.000 еврапотребних да активира излазну клаузулу, а уговор је потписан на четири и по године.

"После две сјајне године, 86 утакмица, 60 победа, 55 голова и два Купа, дошло је време да кажем збогом. Дошао сам у ПАОК када је падао снег, клуб је био у лошој ситуацији, 9. на табели и гладан трофеја, а одлазим такође у снежном времену, али са првог места. Хвала свима у ПАОК-у, највише навијачима, надам се да сам помогао клубу да напредује", написао је Пријовић на Инстаграму.

Наводно ће 28-годишњи центарфор само од плата, уколико остане у клубу до краја уговора, добити 27.000.000 евра. Дакле, не рачунајући бонусе за голове, асистенције, победе...

Пријовић иза себе има сјајну сезону у којој је постигао 18 голова у 27 утакмица за клуб из Солуна, а током 2018. године противничке мреже погађао је чак 36 пута. Он је пре доласка у ПАОК, јануара 2017, играо за Легију из Варшаве, Болуспор, Ђургарден, Тромзо, Лозану, Сион, Нортемптон, Јеовил, Дерби Каунти и Парму. Прошао је и кроз млађе категорије Сент Галена, где је и рођен.

Нови тренер српском репрезентативцу биће Хрват Славен Билић, а саиграч бивши нападач Црвене звезде, Александар Пешић.

Било је само питање тренутка. Параф је стављен данас, а тиме и тачка на сапуницу - Александар Пријовић и званично је нови фудбалер Ал Итихада! Најстарији клуб из Саудијске Арабије, на чијој клупи седи хрватски стручњак Славен Билић, био је упоран и успео је у својим намерама. ПАОК није имао куд. Нудио је повишицу, дали су Грци све од себе како би убедили репрезентативаца Србије, али овакву понуду било је једноставно немогуће одбити. 

За четири и по године, на колико је потписао, Пријовић ће од новог клуба добити 27.000.000 евра фиксно, али би та цифра са бонусима могла да нарасте и на читавих 40.000.000. Ако у обзир узмемо да је у Солуну играо за 1.500.000 евра годишње, све је јасно. Ради се о новцу који поједини играчи из највећих европских клубова могу само да сањају...

ПАОК није могао ништа да учини јер је Србин имао откупну клаузулу у свом уговору која је износила 10.000.000 евра. Посао се отегао само из разлога што је требало да се прецизира динамика исплате. По свему судећи, Грци ће новац добити у четири рате. 

Иза Александра Пријовића је сјајна година. Само ове сезоне већ је постигао 18 погодака на 27 утакмица, а укупно током 2018. мрежу је тресао чак 36 пута и по томе је најбољи српски нападач.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар