Prijović nije odolio milionima, seli se u Arabiju!

Reprezentativac Srbije pojačao redove Al Itihada.  Zvanično: Prijović u Arabiji! Srpski napadač potpisao na četiri i po godine. . .

Fudbal 10.01.2019 | 19:15
Prijović nije odolio milionima, seli se u Arabiju!
Bogata ponuda urodila je plodom. Al Itihad je i definitivno angažovao Aleksandra Prijovića i srpskog reprezentativca učinio jednim od najplaćenijih naših fudbalera.

PAOK nije mogao da reaguje pošto je klub iz Saudijske Arabije izdvojio 10.000.000 evrapotrebnih da aktivira izlaznu klauzulu, a ugovor je potpisan na četiri i po godine.

"Posle dve sjajne godine, 86 utakmica, 60 pobeda, 55 golova i dva Kupa, došlo je vreme da kažem zbogom. Došao sam u PAOK kada je padao sneg, klub je bio u lošoj situaciji, 9. na tabeli i gladan trofeja, a odlazim takođe u snežnom vremenu, ali sa prvog mesta. Hvala svima u PAOK-u, najviše navijačima, nadam se da sam pomogao klubu da napreduje", napisao je Prijović na Instagramu.

Navodno će 28-godišnji centarfor samo od plata, ukoliko ostane u klubu do kraja ugovora, dobiti 27.000.000 evra. Dakle, ne računajući bonuse za golove, asistencije, pobede...

Prijović iza sebe ima sjajnu sezonu u kojoj je postigao 18 golova u 27 utakmica za klub iz Soluna, a tokom 2018. godine protivničke mreže pogađao je čak 36 puta. On je pre dolaska u PAOK, januara 2017, igrao za Legiju iz Varšave, Boluspor, Đurgarden, Tromzo, Lozanu, Sion, Nortempton, Jeovil, Derbi Kaunti i Parmu. Prošao je i kroz mlađe kategorije Sent Galena, gde je i rođen.

Novi trener srpskom reprezentativcu biće Hrvat Slaven Bilić, a saigrač bivši napadač Crvene zvezde, Aleksandar Pešić.

Bilo je samo pitanje trenutka. Paraf je stavljen danas, a time i tačka na sapunicu - Aleksandar Prijović i zvanično je novi fudbaler Al Itihada! Najstariji klub iz Saudijske Arabije, na čijoj klupi sedi hrvatski stručnjak Slaven Bilić, bio je uporan i uspeo je u svojim namerama. PAOK nije imao kud. Nudio je povišicu, dali su Grci sve od sebe kako bi ubedili reprezentativaca Srbije, ali ovakvu ponudu bilo je jednostavno nemoguće odbiti. 

Za četiri i po godine, na koliko je potpisao, Prijović će od novog kluba dobiti 27.000.000 evra fiksno, ali bi ta cifra sa bonusima mogla da naraste i na čitavih 40.000.000. Ako u obzir uzmemo da je u Solunu igrao za 1.500.000 evra godišnje, sve je jasno. Radi se o novcu koji pojedini igrači iz najvećih evropskih klubova mogu samo da sanjaju...

PAOK nije mogao ništa da učini jer je Srbin imao otkupnu klauzulu u svom ugovoru koja je iznosila 10.000.000 evra. Posao se otegao samo iz razloga što je trebalo da se precizira dinamika isplate. Po svemu sudeći, Grci će novac dobiti u četiri rate. 

Iza Aleksandra Prijovića je sjajna godina. Samo ove sezone već je postigao 18 pogodaka na 27 utakmica, a ukupno tokom 2018. mrežu je tresao čak 36 puta i po tome je najbolji srpski napadač.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar