Рација у Шпанији: "Пале" 83 особе због намјештања!

Приликом акције хапшења у Шпанији заплењено је 167. 000 евра у кешу, пушка "сачмарица", више од 50 електронских уређаја, кредитне картице, пет луксузних аутомобила, а блокирана су 42 рачуна.

Тенис 10.01.2019 | 16:30
Рација у Шпанији: "Пале" 83 особе због намјештања!
Шпанска полиција ухапсила је 83 особе, од чега 28 професионалних тенисера, због намештања мечева на "фјучерс" и "челинџер" турнирима!

Ову информацију овог четвртка саопштио је "Еуропол".

У кратком саопштењу наводи се да је међу ухапшенима и "један тенисер који је прошле године учествовао на УС опену".

Сумња се да је намештено укупно 97 мечева, а да је све организовала криминална група из Јерменије, која је подмићивала тенисере како би утицала на резултате и стекла финансијску добит.

Наводи се да су Јермени били редовно присутни на турнирима како би "осигурали да посао буде обављен како треба".

Приликом акције хапшења у Шпанији заплењено је 167.000 евра у кешу, пушка "сачмарица", више од 50 електронских уређаја, кредитне картице, пет луксузних аутомобила, а блокирана су 42 рачуна.

Наградни фондови на "фјучерс" и "челинџер" турнирима далеко су скромнији него на АТП туру, а тенисери који учествују на нижим ранговима или су талентовани јуниори или играчи скромног квалитета потребног за озбиљне резултате у серијама 250, 500 или 1.000.

Међутим, такви играчи уз много муке финансирају своја путовања, тренинге, термине, хотеле, суплементе, опрему и остале неопходне ствари за професионално бављење тенисом, што их чини "погодном метом" за нечасне понуде.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар