Racija u Španiji: "Pale" 83 osobe zbog namještanja!

Prilikom akcije hapšenja u Španiji zaplenjeno je 167. 000 evra u kešu, puška "sačmarica", više od 50 elektronskih uređaja, kreditne kartice, pet luksuznih automobila, a blokirana su 42 računa.

Tenis 10.01.2019 | 16:30
Racija u Španiji: "Pale" 83 osobe zbog namještanja!
Španska policija uhapsila je 83 osobe, od čega 28 profesionalnih tenisera, zbog nameštanja mečeva na "fjučers" i "čelindžer" turnirima!

Ovu informaciju ovog četvrtka saopštio je "Europol".

U kratkom saopštenju navodi se da je među uhapšenima i "jedan teniser koji je prošle godine učestvovao na US openu".

Sumnja se da je namešteno ukupno 97 mečeva, a da je sve organizovala kriminalna grupa iz Jermenije, koja je podmićivala tenisere kako bi uticala na rezultate i stekla finansijsku dobit.

Navodi se da su Jermeni bili redovno prisutni na turnirima kako bi "osigurali da posao bude obavljen kako treba".

Prilikom akcije hapšenja u Španiji zaplenjeno je 167.000 evra u kešu, puška "sačmarica", više od 50 elektronskih uređaja, kreditne kartice, pet luksuznih automobila, a blokirana su 42 računa.

Nagradni fondovi na "fjučers" i "čelindžer" turnirima daleko su skromniji nego na ATP turu, a teniseri koji učestvuju na nižim rangovima ili su talentovani juniori ili igrači skromnog kvaliteta potrebnog za ozbiljne rezultate u serijama 250, 500 ili 1.000.

Međutim, takvi igrači uz mnogo muke finansiraju svoja putovanja, treninge, termine, hotele, suplemente, opremu i ostale neophodne stvari za profesionalno bavljenje tenisom, što ih čini "pogodnom metom" za nečasne ponude.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar