АО: Троицки, Миомир и Ивана на корак од главног жријеба!

Српски тенисери у квалификацијама за главни жреб Аустралијан опена били су углавном успешни у другом колу.

Тенис 10.01.2019 | 11:30
АО: Троицки, Миомир и Ивана на корак од главног жријеба!
Виктор Троицки и Миомир Кецмановић пласирали су се у финале мушких квалификација, док је исти успех у женским квалификацијам остварила Ивана Јоровић.

Једини преостали представник у полуфиналу квалификација Пеђа Крстин поражен је у два сета од Тима Смичека, док су раније испали и Дејана Радановић, Никола Милојевић и Олга Даниловић.

Кецмановић није имао већих проблема да савлада 194. тенисера света, Француза Максима Жанвијеа, са 6:4, 7:6(5). 

Талентовани Србин је у првом гему меча направио брејк и одржавао га све до краја првог сета, који је и добио, а у другом му је Жанвије направио нешто више проблема. 

Тенисери су били сигурни при сервис гемовима и ишло се мирно ка тај-брејку, да би Жанвије дошао до две везане сет лопте при вођству од 5:4. Миомир је то спасао, а касније у тај-брејку преломио када је било најбитније и прошао даље. 

Кецмановић се у финалној рунди квалификација састаје са 127. тенисером планете, Бразилцем Тијагом Монтером. 

Виктор Троицки, 201. тенисер света, намучио се како би добио Чеха Лукаша Росола, на крају са 7:6(3), 6:1. 

Росол је први направио брејк, затим и први спасао брејк лопте, а приликом ритерна и вођства од 5:3 у првом сету имао три везане сет лопте. Српски тенисер је нестварном серијом од 13-1 у поенима успео да преокрене први сет, а затим да у тај-брејку буде неумољив. 

У другом сету посао је био много лакши за Троицког, који се у финалу квалификација састаје са бољим из дуела између Дарјана Кинга и Андреја Ватутина. 

Једина преостала српска женска представница у квалификацијама Ивана Јоровић у три сета елиминисала је Ејжу Мухамад, 6:3, 4:6, 6:3. 

Јоровићева је у првом сету спасла свих шест брејк лопти са којима се суочила, а искористила једну од своје две. Американка је била боља у реализацији брејк прилика у другом сету, али је Ивана заиграла много боље у трећем и заслужено се пласирала у финале. 

У борби за главни жреб Ивану ћемо гледати против Хариет Дарт из Велике Британије , 127. тенисерке света. 

Главни жреб Аустралијан опена званично почиње 14. јануара.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар