AO: Troicki, Miomir i Ivana na korak od glavnog žrijeba!

Srpski teniseri u kvalifikacijama za glavni žreb Australijan opena bili su uglavnom uspešni u drugom kolu.

Tenis 10.01.2019 | 11:30
AO: Troicki, Miomir i Ivana na korak od glavnog žrijeba!
Viktor Troicki i Miomir Kecmanović plasirali su se u finale muških kvalifikacija, dok je isti uspeh u ženskim kvalifikacijam ostvarila Ivana Jorović.

Jedini preostali predstavnik u polufinalu kvalifikacija Peđa Krstin poražen je u dva seta od Tima Smičeka, dok su ranije ispali i Dejana Radanović, Nikola Milojević i Olga Danilović.

Kecmanović nije imao većih problema da savlada 194. tenisera sveta, Francuza Maksima Žanvijea, sa 6:4, 7:6(5). 

Talentovani Srbin je u prvom gemu meča napravio brejk i održavao ga sve do kraja prvog seta, koji je i dobio, a u drugom mu je Žanvije napravio nešto više problema. 

Teniseri su bili sigurni pri servis gemovima i išlo se mirno ka taj-brejku, da bi Žanvije došao do dve vezane set lopte pri vođstvu od 5:4. Miomir je to spasao, a kasnije u taj-brejku prelomio kada je bilo najbitnije i prošao dalje. 

Kecmanović se u finalnoj rundi kvalifikacija sastaje sa 127. teniserom planete, Brazilcem Tijagom Monterom. 

Viktor Troicki, 201. teniser sveta, namučio se kako bi dobio Čeha Lukaša Rosola, na kraju sa 7:6(3), 6:1. 

Rosol je prvi napravio brejk, zatim i prvi spasao brejk lopte, a prilikom riterna i vođstva od 5:3 u prvom setu imao tri vezane set lopte. Srpski teniser je nestvarnom serijom od 13-1 u poenima uspeo da preokrene prvi set, a zatim da u taj-brejku bude neumoljiv. 

U drugom setu posao je bio mnogo lakši za Troickog, koji se u finalu kvalifikacija sastaje sa boljim iz duela između Darjana Kinga i Andreja Vatutina. 

Jedina preostala srpska ženska predstavnica u kvalifikacijama Ivana Jorović u tri seta eliminisala je Ejžu Muhamad, 6:3, 4:6, 6:3. 

Jorovićeva je u prvom setu spasla svih šest brejk lopti sa kojima se suočila, a iskoristila jednu od svoje dve. Amerikanka je bila bolja u realizaciji brejk prilika u drugom setu, ali je Ivana zaigrala mnogo bolje u trećem i zasluženo se plasirala u finale. 

U borbi za glavni žreb Ivanu ćemo gledati protiv Hariet Dart iz Velike Britanije , 127. teniserke sveta. 

Glavni žreb Australijan opena zvanično počinje 14. januara.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar