Ђоковић - Мари 6:1, 4:1, прекид!

У једном тренутку, Србин је поништио одлуку линијског судије која је ишла у његову корист и добио аплауз навијача, на шта је Мари добацио: "Не би то урадио у финалу"! 

Тенис 10.01.2019 | 11:00
Ђоковић - Мари 6:1, 4:1, прекид!
Ђоковић је, пре прекида, поприлично лако излазио на крај са некадашњим најбољег рангираним тенисером на АТП листи и на крају био бољи са 6:1, 4:1, пред нешто више од 2.000 гледалаца.

Британац је током меча успео да освоји само један сервис гем од своја укупно два освојена, а Новак није попуштао "гас" против великог ривала, иако је знао да је у питању само тренинг-меч. 

Британски тенисер је имао доста проблема да убаци први сервис и то је Ђоковић користио како зна и уме, освајајући већину поена приликом противникових сервис гемова. 

Занимљива ситуација десила се током овог дуела, када је Мари погодио линију приликом једеног поена, а линијски судија рекао да је био аут. Новак је тада признао да је лопта била добра и препустио поен противнику, који је на то одговорио: "Ма, не би ти то урадио да је финале". 

Ђоковић и Мари састали су се пред жреб првог кола Аустралијан опена, турнира који почиње 14. јануара, а у коме управо у првој рунди могу да се састану ова два тенисера, која су у претходним издањима играла финале овог Гренд слема. 

На жребу за АО, који почиње од 8.30 по средњеевропском времену, Мари није носилац, а Ђоковић, као први тенисер света, први је носилац. 

У међусобним сусретима Ђоковића и Марија српски тенисер тренутно води 25:11, али се њих двојица у званичним мечевима нису састали још од јануара 2017. године.

Ђоковић "испрашио" Марија на тренингу пред 2.000 гледалаца. Српски тенисер Новак Ђоковић и Британац Енди Мари имали су тренинг-меч отворен за јавност у којем је доминирао први тенисер света.

Шести дуел Новака Ђоковића и Ендија Марија на Аустралијан опену завршен је истеком термина на "Маргарет Корт" арени при резултату 6:1, 4:1 у корист нашег тенисера.

Светски "Број 1" забележио је тако и шесту победу над вршњаком из Шкотске, након оних званичних у полуфиналу 2012, односно финалима 2011, 2013, 2015. и 2016.

Далеко од тога, наравно, да би данашњи отворени тренинг двојице великих шампиона пред жреб у Мелбурну у било ком смислу могао да буде разматран као "меч", али су се организатори 107. аустралијан опена потрудили да он то заиста буде утолико што су Новак и Енди тренирали уз активно учешће главног и линијских судија, као и клинаца-скупљача лопти.

Трибине трећег по величини стадиона у Мелбурн парку биле су скоро до пола попуњене, па је тако утисак о реалној симулацији грен слем тениса био прилично уверљив.

У једном тренутку, Србин је поништио одлуку линијског судије која је ишла у његову корист и добио аплауз навијача, на шта је Мари добацио са осмехом:

"Не би то урадио у финалу".

Ривала, који се због повреде и операције кука повукао када и он, на лето 2017. године, али који и даље покушава да се врати такмичарском тенису, Ђоковић није нимало штедео током отворених размена.

Ово је констатовало неколико репортера, који су посматрали тренинг на "Корту", а утисак је и да је вероватно постојао интерни договор да Новак у конкретном смислу помогне Ендију да подигне кондицију и експлозивност у последњим данима пред почетак турнира у који ће ући са "заштићеним пласманом" и као 230. тенисер на АТП листи.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар