Đoković - Mari 6:1, 4:1, prekid!

U jednom trenutku, Srbin je poništio odluku linijskog sudije koja je išla u njegovu korist i dobio aplauz navijača, na šta je Mari dobacio: "Ne bi to uradio u finalu"! 

Tenis 10.01.2019 | 11:00
Đoković - Mari 6:1, 4:1, prekid!
Đoković je, pre prekida, poprilično lako izlazio na kraj sa nekadašnjim najboljeg rangiranim teniserom na ATP listi i na kraju bio bolji sa 6:1, 4:1, pred nešto više od 2.000 gledalaca.

Britanac je tokom meča uspeo da osvoji samo jedan servis gem od svoja ukupno dva osvojena, a Novak nije popuštao "gas" protiv velikog rivala, iako je znao da je u pitanju samo trening-meč. 

Britanski teniser je imao dosta problema da ubaci prvi servis i to je Đoković koristio kako zna i ume, osvajajući većinu poena prilikom protivnikovih servis gemova. 

Zanimljiva situacija desila se tokom ovog duela, kada je Mari pogodio liniju prilikom jedenog poena, a linijski sudija rekao da je bio aut. Novak je tada priznao da je lopta bila dobra i prepustio poen protivniku, koji je na to odgovorio: "Ma, ne bi ti to uradio da je finale". 

Đoković i Mari sastali su se pred žreb prvog kola Australijan opena, turnira koji počinje 14. januara, a u kome upravo u prvoj rundi mogu da se sastanu ova dva tenisera, koja su u prethodnim izdanjima igrala finale ovog Grend slema. 

Na žrebu za AO, koji počinje od 8.30 po srednjeevropskom vremenu, Mari nije nosilac, a Đoković, kao prvi teniser sveta, prvi je nosilac. 

U međusobnim susretima Đokovića i Marija srpski teniser trenutno vodi 25:11, ali se njih dvojica u zvaničnim mečevima nisu sastali još od januara 2017. godine.

Đoković "isprašio" Marija na treningu pred 2.000 gledalaca. Srpski teniser Novak Đoković i Britanac Endi Mari imali su trening-meč otvoren za javnost u kojem je dominirao prvi teniser sveta.

Šesti duel Novaka Đokovića i Endija Marija na Australijan openu završen je istekom termina na "Margaret Kort" areni pri rezultatu 6:1, 4:1 u korist našeg tenisera.

Svetski "Broj 1" zabeležio je tako i šestu pobedu nad vršnjakom iz Škotske, nakon onih zvaničnih u polufinalu 2012, odnosno finalima 2011, 2013, 2015. i 2016.

Daleko od toga, naravno, da bi današnji otvoreni trening dvojice velikih šampiona pred žreb u Melburnu u bilo kom smislu mogao da bude razmatran kao "meč", ali su se organizatori 107. australijan opena potrudili da on to zaista bude utoliko što su Novak i Endi trenirali uz aktivno učešće glavnog i linijskih sudija, kao i klinaca-skupljača lopti.

Tribine trećeg po veličini stadiona u Melburn parku bile su skoro do pola popunjene, pa je tako utisak o realnoj simulaciji gren slem tenisa bio prilično uverljiv.

U jednom trenutku, Srbin je poništio odluku linijskog sudije koja je išla u njegovu korist i dobio aplauz navijača, na šta je Mari dobacio sa osmehom:

"Ne bi to uradio u finalu".

Rivala, koji se zbog povrede i operacije kuka povukao kada i on, na leto 2017. godine, ali koji i dalje pokušava da se vrati takmičarskom tenisu, Đoković nije nimalo štedeo tokom otvorenih razmena.

Ovo je konstatovalo nekoliko reportera, koji su posmatrali trening na "Kortu", a utisak je i da je verovatno postojao interni dogovor da Novak u konkretnom smislu pomogne Endiju da podigne kondiciju i eksplozivnost u poslednjim danima pred početak turnira u koji će ući sa "zaštićenim plasmanom" i kao 230. teniser na ATP listi.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar