Шеф интернет-империје се разводи

Извршни директор Амазона Џеф Безос (54) и његова супруга Мекензи Безос објавили су да се разводе након 25 година брака. Пар је вест о разводу објавио данас на Твитеру.

Забава 10.01.2019 | 07:50
Шеф интернет-империје се разводи
"Желимо да обавестимо људе о новости у нашим животима... Након дугог периода истраживања и раздвајања, одлучили смо да се разведемо и наставимо животе као пријатељи", навели су Џеф и Мекензи Безос на његовом налогу на Твитеру. 

Они су додали да су током четврт века били "сарадници у компанијама и пројектима" и да су захвални на свакој години коју су провели заједно. 

"И да смо знали да ћемо се развести после 25 година, све бисмо опет урадили исто", написали су у заједничкој изјави. 

Амерички милијардер Џеф Безос је оснивач компаније Амазон и најбогатији човек на Форбсовој листи. 

Мекензи Безос (48) је списатељица. Била је једна од првих запослених у Амазону, а 2014. је основала организацију против злостављања Бај стендер револушн (БyСтандер Револутион). 

Пар има четворо деце, а упознали су се док су обоје радили за инвестиционо друштво Д. Е. Шо, много пре оснивања Амазона. 

Постоји легенда да је део стратешког плана за Амазон написан током њиховог пута колима од Њујорка до Сијетла.

Безосово богатство нарасло је на више од 160 милијарди долара, захваљујући његовом учешћу у Амазону. 

Амазон.цом је америчка компанија основана 1994. године и највећа је светска интернет-трговина. 

Амазонова линија производа укључује медије - књиге, ДВД, ЦД са музиком, софтвер и видео-траке и софтвер - одеће, беби производе, електронику, козметичке производе, храну, намирнице, здравствене и артикле за личну негу, индустријске и научне потрепштине, кухињске предмете, накит и сатове, опрему за врт и травњак, музичке инструменте, спортску опрему, алате, играчке и игре. 

Амазон.цом је постала ове недеље највреднија компанија на Вол стриту надмашивши Мајкрософт.

РТС
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар