Šef internet-imperije se razvodi

Izvršni direktor Amazona Džef Bezos (54) i njegova supruga Mekenzi Bezos objavili su da se razvode nakon 25 godina braka. Par je vest o razvodu objavio danas na Tviteru.

Zabava 10.01.2019 | 07:50
Šef internet-imperije se razvodi
"Želimo da obavestimo ljude o novosti u našim životima... Nakon dugog perioda istraživanja i razdvajanja, odlučili smo da se razvedemo i nastavimo živote kao prijatelji", naveli su Džef i Mekenzi Bezos na njegovom nalogu na Tviteru. 

Oni su dodali da su tokom četvrt veka bili "saradnici u kompanijama i projektima" i da su zahvalni na svakoj godini koju su proveli zajedno. 

"I da smo znali da ćemo se razvesti posle 25 godina, sve bismo opet uradili isto", napisali su u zajedničkoj izjavi. 

Američki milijarder Džef Bezos je osnivač kompanije Amazon i najbogatiji čovek na Forbsovoj listi. 

Mekenzi Bezos (48) je spisateljica. Bila je jedna od prvih zaposlenih u Amazonu, a 2014. je osnovala organizaciju protiv zlostavljanja Baj stender revolušn (ByStander Revolution). 

Par ima četvoro dece, a upoznali su se dok su oboje radili za investiciono društvo D. E. Šo, mnogo pre osnivanja Amazona. 

Postoji legenda da je deo strateškog plana za Amazon napisan tokom njihovog puta kolima od Njujorka do Sijetla.

Bezosovo bogatstvo naraslo je na više od 160 milijardi dolara, zahvaljujući njegovom učešću u Amazonu. 

Amazon.com je američka kompanija osnovana 1994. godine i najveća je svetska internet-trgovina. 

Amazonova linija proizvoda uključuje medije - knjige, DVD, CD sa muzikom, softver i video-trake i softver - odeće, bebi proizvode, elektroniku, kozmetičke proizvode, hranu, namirnice, zdravstvene i artikle za ličnu negu, industrijske i naučne potrepštine, kuhinjske predmete, nakit i satove, opremu za vrt i travnjak, muzičke instrumente, sportsku opremu, alate, igračke i igre. 

Amazon.com je postala ove nedelje najvrednija kompanija na Vol stritu nadmašivši Majkrosoft.

RTS
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar