Перуничић: Без погнуте главе на СП-у!

Селектор српских рукометаша Ненад Перуничић рекао је да ће Светско првенство бити прилика за ново доказивање и да се репрезентација неће вратити погнуте главе.

Остали спортови 10.01.2019 | 12:45
Перуничић: Без погнуте главе на СП-у!
"Осећај је исти као када сам био играч. Очекује нас велика сцена, позитивна трема и прилика за ново доказивање. Желимо све најбоље могуће. Без погнуте главе шта год да се деси", рекао је Перуничић пред пут на Светско првенство.

Први противник биће Русија у петак.

"Пуно ствари су променили и они. Уз сво поштовање противнику, највише гледам себе и своју екипу, жељу и енергију, начин на који ћемо изнети притисак. Морају да буду свесни да представљају своју земљу", казао је Перуничић.

Селектор је навео да ће Србија на сваког противника гледати као на најбољег на свету.

"Момци треба да покажу због чега су ту. Има много нових и треба да покажу због чега су ту, уместо искуснијих и оних са већим именом и презименом. Ово им је прилика да надограде себе и са поносом представљају своју земљу", додао је.

Казао је да очекује да репрезентативци буду онакви какви су у својим клубовима.

Када је реч о амбицијама на шампионату света, Перуничић је рекао да зна каква је реалност, али да то не значи да екипа неће учинити све да промени ствари.

"У ситуацији смо новог доказивања и верујем у ове момке. Даћемо све од себе јер живимо за ово", истакао је Перуничић.

Репрезентативац Србије Драшко Ненадић рекао је да једва чека почетак првенства.

"Сви жељно ишчекујемо прву утакмицу. Орни смо и жељни доказивања. Верујемо да можемо до другог круга. Нећемо да обећавамо ништа. Имамо заједнички циљ и прва утакмица је најбитнија. На нама је да покажемо да ли јесмо или нисмо", рекао је Ненадић.

Поред Србије и Русије, у групи су још Француска, Бразил, Јужна Кореја и Немачка.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар