Јанковић: 40 минута смо имали играча више! Није им било лако!

Кошаркаш Партизана Никола Јанковић рекао је да је Партизан против Албе из Берлина на свом терену имао велику предност у навијачима црно-белих.  Маринковић: Одбрана је била одлична, оваквом игром можемо до Топ 8! Кошаркаш Партизана Вања Маринковић рекао је после меча да је његова екипа пореметила брз систем игре Албе где се играчи само ротирају уз много трчања.

Кошарка 10.01.2019 | 10:45
Јанковић: 40 минута смо имали играча више! Није им било лако!
Они су током читаве утакмице пратили игру Партизана који је победио Албу са 78:66 у другом колу групе Е, Топ 16 фазе Еврокупа.

Јанковић је на свом првом мечу у Еврокупу постигао 11 поена и уз то имао седам скокова (четири у нападу).

"Једноставно, то (навијање са трибина) је нека екстра енергија, 40 минута играч више, мислим да њима уопште није било лако данас", рекао је Јанковић новинарима после меча.

Одмах потом прокоментарисао је и наредног противника Партизана у регионалној лиги.

"Крка, јако незгодна екипа, а ми немамо право на кикс, поготово на домаћем терену немамо право на кикс. Они су доказали да су незгодни, али имамо времена и верујем да ћемо се добро припремити", додаје Јанковић.

Маринковић: Одбрана је била одлична, оваквом игром можемо до Топ 8! Кошаркаш Партизана Вања Маринковић рекао је после меча да је његова екипа пореметила брз систем игре Албе где се играчи само ротирају уз много трчања.

Партизан је победио берлинску екипу са 78:66 уи другом колу групе Е Еврокупа, а Маринковић је био један од најзаслужнијих за тријумф.

У овом тренутку у групи са Албом, Ритасом и Монаком, сви имају по победу.

"Битна победа свакако, оваквом борбом можемо до Топ 8 сигурно. Грешили смо у нападу доста, не баш као што умемо, али смо били у одбрани нон-стоп агресивни, на пасу. Иако смо грешили у нападу, мислим да је одбрана све време била иста. Свести Албу на 66 поена, која игра брзо, мислим да је велика ствар", поделио је Маринковић утиске после меча.

Он је у мечу имао 14 поена и приказао је делић онога што се од њега очекивало још док је тренер црно-белих био Душко Вујошевић. Добра партија дошла је баш на 22. рођендан играча.

"Кад се бавиш овим спортом немаш много времена да прославиш, био сам кући с породицом. Лепо је што је победа на рођендан, али играмо у субоу против Крке, јако битна утакмица да бисмо остали у четири", каже Маринковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар