Janković: 40 minuta smo imali igrača više! Nije im bilo lako!

Košarkaš Partizana Nikola Janković rekao je da je Partizan protiv Albe iz Berlina na svom terenu imao veliku prednost u navijačima crno-belih.  Marinković: Odbrana je bila odlična, ovakvom igrom možemo do Top 8! Košarkaš Partizana Vanja Marinković rekao je posle meča da je njegova ekipa poremetila brz sistem igre Albe gde se igrači samo rotiraju uz mnogo trčanja.

Košarka 10.01.2019 | 10:45
Janković: 40 minuta smo imali igrača više! Nije im bilo lako!
Oni su tokom čitave utakmice pratili igru Partizana koji je pobedio Albu sa 78:66 u drugom kolu grupe E, Top 16 faze Evrokupa.

Janković je na svom prvom meču u Evrokupu postigao 11 poena i uz to imao sedam skokova (četiri u napadu).

"Jednostavno, to (navijanje sa tribina) je neka ekstra energija, 40 minuta igrač više, mislim da njima uopšte nije bilo lako danas", rekao je Janković novinarima posle meča.

Odmah potom prokomentarisao je i narednog protivnika Partizana u regionalnoj ligi.

"Krka, jako nezgodna ekipa, a mi nemamo pravo na kiks, pogotovo na domaćem terenu nemamo pravo na kiks. Oni su dokazali da su nezgodni, ali imamo vremena i verujem da ćemo se dobro pripremiti", dodaje Janković.

Marinković: Odbrana je bila odlična, ovakvom igrom možemo do Top 8! Košarkaš Partizana Vanja Marinković rekao je posle meča da je njegova ekipa poremetila brz sistem igre Albe gde se igrači samo rotiraju uz mnogo trčanja.

Partizan je pobedio berlinsku ekipu sa 78:66 ui drugom kolu grupe E Evrokupa, a Marinković je bio jedan od najzaslužnijih za trijumf.

U ovom trenutku u grupi sa Albom, Ritasom i Monakom, svi imaju po pobedu.

"Bitna pobeda svakako, ovakvom borbom možemo do Top 8 sigurno. Grešili smo u napadu dosta, ne baš kao što umemo, ali smo bili u odbrani non-stop agresivni, na pasu. Iako smo grešili u napadu, mislim da je odbrana sve vreme bila ista. Svesti Albu na 66 poena, koja igra brzo, mislim da je velika stvar", podelio je Marinković utiske posle meča.

On je u meču imao 14 poena i prikazao je delić onoga što se od njega očekivalo još dok je trener crno-belih bio Duško Vujošević. Dobra partija došla je baš na 22. rođendan igrača.

"Kad se baviš ovim sportom nemaš mnogo vremena da proslaviš, bio sam kući s porodicom. Lepo je što je pobeda na rođendan, ali igramo u subou protiv Krke, jako bitna utakmica da bismo ostali u četiri", kaže Marinković.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar