Тринкијери: Браво за тим! Сви да мало више волимо Вању!

"Ако постоји тимска победа, онда је ово било то", рекао је Партизанов тренер после првог тријумфа у Топ 16 фази Еврокупа.

Кошарка 10.01.2019 | 09:30
Тринкијери: Браво за тим! Сви да мало више волимо Вању!
Партизан је био чврст, константан и сигуран у пуном "Пиониру".

На челу са Алексом Ренфроом (12 асистенција), црно-бели су пред својим навијачима одржавали добар ритам на обе стране терена и савладали упорну Албу, која се није предавала до завршнице.

Шеф струке Партизана, Андреа Тринкијери, задовољан је на крају вечери изашао пред новинаре.

"Ако постоји тимска победа, онда је ово тимска победа", рекао је Италијан на конференцији после меча.

"Играли смо одбрану, покушали смо да проследимо лопту у нападу... Играли смо као тим. Били смо константнији него иначе, били смо снажни у одбрани. Били смо у стању да телима бранимо кретње играча Албе без лопте...", набрајао је добре детаље у игри црно-белих.

Након изречених похвала, он је накратко "успорио" и још једном поновио да је пред његовом екипом велики рад.

"Ја морам да наставим да радим, да копам... Не могу да попустим ни центиметар. Они ће у том случају попустити 10 метара, и то одмах".

Италијан је посебно био упитан за наступ Вање Маринковића, који је био фокусиран на обе стране терена (13 поена, 3 скока).

"Вања је фантастичан дечко и има ожиљке... Њему некад није лако да игра", рекао је он.

"Ми овде не спасавамо животе и нисмо доктори, већ смо тренер и играчи. Имамо фантастичан живот, то знам сваког дана, и јако сам срећан јер је Вања одиграо комплетну утакмицу - у нападу и одбрани. Он може тако да игра пуно пута, ако се мало опусти и ако га мало више волимо, сви".

"Вања је наше дете, одрастао је, али нема 30 година. Сад има 22 године и надам се и желим да је то само почетак и да ће да игра мало стабилније. Не може нико сваку утакмицу дати 25 поена. То није данашња кошарка у Европи", додао је Партизанов тренер.

Тринкијери је потом говорио и о ономе што му се није свидело, а што нема везе са његовим тимом.

"Знам да атмосфера може да буде још боља, али за мене је била фантастична. Све поштујем и не желим да се моје речи на погрешан начин схвате. Сви, навијачи и играчи, желимо да мало по мало вратимо Партизан бар близу места на којем је био. И зато из срца молим да се не бацају ствари на терен. Знам да то не прија Партизану у овом моменту. Хоћемо да се вратимо у важну кошарку, а ако се пет-шест пута прекида утакмица због тога...".

За крај, Италијан је похвалио допринос новајлије Николе Јанковића, који је постизао поене у низу када је било веома важно - на почетку последње четвртине.

"Наше две 'петице' су имале по два фаула за четири минута утакмице, а Никола је после тога нашао свој простор, постављао добре блокаде, играо добру одбрану и то је његов посао. Он је 'тврд', тимски играч", додао је Тринкијери.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар