Trinkijeri: Bravo za tim! Svi da malo više volimo Vanju!

"Ako postoji timska pobeda, onda je ovo bilo to", rekao je Partizanov trener posle prvog trijumfa u Top 16 fazi Evrokupa.

Košarka 10.01.2019 | 09:30
Trinkijeri: Bravo za tim! Svi da malo više volimo Vanju!
Partizan je bio čvrst, konstantan i siguran u punom "Pioniru".

Na čelu sa Aleksom Renfroom (12 asistencija), crno-beli su pred svojim navijačima održavali dobar ritam na obe strane terena i savladali upornu Albu, koja se nije predavala do završnice.

Šef struke Partizana, Andrea Trinkijeri, zadovoljan je na kraju večeri izašao pred novinare.

"Ako postoji timska pobeda, onda je ovo timska pobeda", rekao je Italijan na konferenciji posle meča.

"Igrali smo odbranu, pokušali smo da prosledimo loptu u napadu... Igrali smo kao tim. Bili smo konstantniji nego inače, bili smo snažni u odbrani. Bili smo u stanju da telima branimo kretnje igrača Albe bez lopte...", nabrajao je dobre detalje u igri crno-belih.

Nakon izrečenih pohvala, on je nakratko "usporio" i još jednom ponovio da je pred njegovom ekipom veliki rad.

"Ja moram da nastavim da radim, da kopam... Ne mogu da popustim ni centimetar. Oni će u tom slučaju popustiti 10 metara, i to odmah".

Italijan je posebno bio upitan za nastup Vanje Marinkovića, koji je bio fokusiran na obe strane terena (13 poena, 3 skoka).

"Vanja je fantastičan dečko i ima ožiljke... Njemu nekad nije lako da igra", rekao je on.

"Mi ovde ne spasavamo živote i nismo doktori, već smo trener i igrači. Imamo fantastičan život, to znam svakog dana, i jako sam srećan jer je Vanja odigrao kompletnu utakmicu - u napadu i odbrani. On može tako da igra puno puta, ako se malo opusti i ako ga malo više volimo, svi".

"Vanja je naše dete, odrastao je, ali nema 30 godina. Sad ima 22 godine i nadam se i želim da je to samo početak i da će da igra malo stabilnije. Ne može niko svaku utakmicu dati 25 poena. To nije današnja košarka u Evropi", dodao je Partizanov trener.

Trinkijeri je potom govorio i o onome što mu se nije svidelo, a što nema veze sa njegovim timom.

"Znam da atmosfera može da bude još bolja, ali za mene je bila fantastična. Sve poštujem i ne želim da se moje reči na pogrešan način shvate. Svi, navijači i igrači, želimo da malo po malo vratimo Partizan bar blizu mesta na kojem je bio. I zato iz srca molim da se ne bacaju stvari na teren. Znam da to ne prija Partizanu u ovom momentu. Hoćemo da se vratimo u važnu košarku, a ako se pet-šest puta prekida utakmica zbog toga...".

Za kraj, Italijan je pohvalio doprinos novajlije Nikole Jankovića, koji je postizao poene u nizu kada je bilo veoma važno - na početku poslednje četvrtine.

"Naše dve 'petice' su imale po dva faula za četiri minuta utakmice, a Nikola je posle toga našao svoj prostor, postavljao dobre blokade, igrao dobru odbranu i to je njegov posao. On je 'tvrd', timski igrač", dodao je Trinkijeri.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar