ЕЛ: Опет пораз! Будућност узалуд водила 30 минута!

Не помажу ни НБА бројке Кола, нови пораз Будућности у Евролиги! Кошаркаши Будућности поражени су од Макабија у мечу 17. кола Евролиге са 81:76 у Тел Авиву.  ПАО срушио и стигао Бајерн! Јовић се вратио на паркет, али недовољно спреман за подвиг. Баварци без енергије за победу у Атини.

Кошарка 09.01.2019 | 23:21
ЕЛ: Опет пораз! Будућност узалуд водила 30 минута!
Будућност је била у егалу током читавог меча, посустала је тек на крају када је Макаби серијом успео да се одлепи и на крају победи.

Норис Кол није могао да игра сам против свог некадашњег тима, праву подршку није имао ни у коме јер је Ерл Кларк промашивао, а Гога Битадзе због пет пенала морао ван игре.

Кол је убацио 25 поена (шест скокова, две асистенције 9/12 из игре 4/6 пенали), Ерл Кларк је додао 13 и они су били најефикаснији у подгоричком саставу. Код победника је Скоти Вилбекин имао 16 поена, Тарик Блек 12, а Диандре Кејн 11.

Имаће Подгоричани за чиме да жале јер је Кол од старта меча ставио Макабију до знања да се не шали па је после пет минута игре на семафору могло да пише и Кол - Макаби 10:4.

Кларк се потом прикључио тројком за 13:6 а Будућност је до краја прве деонице имала предност од шест поена.

Макаби се у другој четвртини примакао на три поена и на полувреме се отишло са 37:34 за Будућност.

"Понос Израела" преокреће ствари у своју корист у финишу треће четвртине везаним тројкама Џона Дибартоломеа за 59:55.

Будућност успева да врати резултатску равнотежу све до нове серије Макабија и краћег шоуа Диандреа Кејна који је што поенима, што украденом лоптом повео свој тим ка новом вођству.

На то су се надовезали Јовел Зосман, Џони О'Брајант и напослетку Вилбекин тројкама за 75:68 на три и по минута до краја после чега су Подгоричани пали, а Макаби уписао нови тријумф.

Будућност сада има три победе и 14 пораза и 15. је у Евролиги, док Макаби има шест победа и 11 пораза што је довољно за 13. место у европској елити.

Норис Кол је блистао, Будућност је водила добрих 30 минута, играли су Подгоричани у одбрани много боље него иначе... Али када се подвуче црта поново нису урадили – ништа. Тим Јасмина Репеше изгубио је још једну евролигашку битку, овог пута бољи од шампиона Јадрана био је Макаби – 81:76

За разлику од претходног дуела у Милану, Будућност је била и више него конкурентна. Пружила је у првој четвртини најбољу дефанзивну секвенцу у овогодишњем евролигашком издању. Понос Израела остао је на само 12 датих поена.

Будућност је била добра у одбрани, у нападу се ослањала на Нориса Кола... Таква тактика давал је резултат. Црногорски представник водио је више од 30 минута.

Међутим, жута минута на почетку последње деонице коштала је главе Ђетиће. Разиграли су се Вилбекин и Обрајан. Макаби је преокренуо резултат. Затим брзо отишао на плус осам и ту је био крај надања Подгоричана да могу до четвртог тријумфа у Евролиги.

За памћење је одиграо Норис Кол. Постигао је 25 поена уз сјајан шут за два поена (9/12). Код домаћина најбољи је Вилбекин са 16 поена.

ПАО срушио и стигао Бајерн! Јовић се вратио на паркет, али недовољно спреман за подвиг. Баварци без енергије за победу у Атини.

Када је само један играч у тиму расположен, тешко да се можете надати победи у Атини. Управо такво искуство имали су кошаркаши Бајерна...

Панатинаикос - Бајерн Минхен 77:67 у једном од дербија 17. кола Евролиге.

"Зелени" су овом победом сустигли Баварце по укупном учинку (8/9), али их и престигли захваљујући бољој кош-разлици, па је Бајерн сада на деветом месту, првом испод црте за место у Топ 8.

Домаћин је константно имао предност, а највећа разлика износила је 15 поена почетком друге четвртине, док у наставку није падала испод шест.

Јанис Папапетру био је најефикаснији у победничком тиму са 18 поена и осам скокова, Ник Калатес је уписао "дабл-дабл" убацивши 14 поена, уз 11 асистенција, Џејмс Гист је имао 13 поена, Мет Лоџески 11, Дешон Томас 10...

У екипи Бајерна једини вредан похвала био је Дерик Вилијамс, који је убацио 21 поен. Далеко иза њега остао је Петери Копонен са девет, Владимир Лучич је убацио осам, а Стефан Јовић - који се вратио на терен после двадесетак дана паузе због повреде - за девет минута је убацио два поена и имао четири скока. Немања Дангубић није поентирао за 10 минута на паркету, али је имао два скока и једну асистенцију.

ПАО у наредном колу игра против Барселоне у гостима, док ће Бајерн бити домаћин Арманију. Обе утакмице играју се већ у петак.



Господин дабл-дабл Ник Калатес јак за српски Бајерн! Панатинаикос славио против Бајерна – 77:67.

Једну од највећих победа у тренерској каријери Дејан Радоњић је остварио у ОАКА Арени против Панатинаикоса. Било је ту у оној сезони када је Црвена звезда марширала до ТОП 8 фазе Евролиге.

Вечерас црногорски стручњак није могао да понови слично достигнуће које би му помогло да се учврсти у зони плеј-офа са Бајерном Панатинаикос је вечерас био бољи и стигао до заслужене победе – 77:67

Испотавило се да је Бајерн положио оружје већ у првој четвртини. Захваљујући одличној унутрашњој игри, саЏејмсом Гистом као кључним играчем, Панатинаикос је брзо стекао двоцифрену предност. Било је и „плус 15“ за  грчког великана.

Није се Бајерн лако предао. Дисао је за врат Пан атинаикосу, успео да приђе и на шест разлике. Више од тога се није могло. Највише захваљујући још једној свестраној партији Ника Калатеса. Грчки плејмејкер је разиграо комплетан тим са 11 асистенција. Додао је 14 поена и израстао у јунака меча. Поред њега  запажен је био Папапетру са 18 поена.

Срби из редова Бајерна брзо ће заборавити гостовање у Атини. Стефан Јовић је за нешто више од осам минута постигао свега два поена. Дангубић се није уписао у листу стрелаца, а Лучић је поправио утисак са осам поена.

Пешић бољи од Пјаниђанија, пораз Радоњића од Питина. Кошаркаши Барселоне победили су на гостовању Армани из Милан са у 17. колу Евролиге.

Српски кошаркаш Владимир Мицов одиграо је веома добар меч за домаћи састав, међутим то није било довољно за тријумф екипе из "града моде".

Мицов је на терену провео чак 37 минута, а меч је завршио са 20 поена и шест асистенција. Џејмс је такође убацио 20, док је Гудаитис постигао 16.

Видело се колико Арманију недостаје Немања Недовић и уколико српски бек остане здрав у другом делу сезоне, нема сумње да ће Милано бити у борби за висока места.

У екипи Светислава Пешића Тома Ертел је постигао 21 поен, Адам Ханга је убацио 15, док је Кевин Серафан меч завршио са 16. Ово је била десета победа Барселоне, а четврта заредом, док је Армани поражен девети пут.

Раније у току дана Бајерн из Минхена изгубио је у Атини од Панатинаикоса са 77:67. Српски играчи Немања Дангубић, Стефан Јовић и Владимир Лучић нису имали најбоља издања.

Најбољи од њих био је Лучић са осам поена, Јовић имао четири асистенције, док се Дангубић није уписао у листу стрелаца. Екипу Панатинаикоса, коју са клупе предводи легендарни Рик Питино, предводио је сјајни Ник Калатис са 14 поена и 11 асистенција, док је најефикаснији био Јанис Папапетру са 18.

Изабраници Дејана Радоњића нису успели да изненаде фаворизовани ПАО, а једини расположен био је Дерик Вилијамс који је меч завршио са 21 поеном.

Мицов одличан, али Барселона је била још боља уз Ертелову команду. Четврти узастопни тријумф каталонског гиганта.

Директна борба за шесто место у Милану довела је до тога да се домаћин опет погнуте главе склони са паркета. Олимпија је наставила да игра по систему "топло-хладно", што је Барселона претворила у четврту узастопну европску победу - 90:85 (17:16, 19:21, 29:20, 25:28).

Барса је сада отишла на две победе вишка у односу на Олимпију која и поред одличних игара Владимира Мицова и Мајка Џејмса није успела да сачува свој терен. Јер, Барселона је имала јако расположеногТому Ертела, под чијом командом је држала вођство чврстом у својим рукама цело друго полувреме. Француски плејмејкер утакмицу је завршио с 21 поеном (7/12 из игре, те још шест асистенција за укупан индекс корисности – 27. Одличну подршку имао је од Адама Ханге, који је скупио 15 поена, пет скокова и три украдене лопте.

Владимир Мицов се још једном истакао као најбољи стрелац Олимпије са 20 поена, на шта је уписао још шест асистенција, али није се дало... Џејмс је такође имао 20 поена, на шта је дописао осам асистенција и седам ухваћених лопти, али је изостанак Немање Недовића значајно скратио нападачку ротацију. 

После тесног првог полувремена и резултата 37:36 у корист домаћина, све се брзо окренуло. Барса је у трећој четвртини додала гас и прегазила скупоцени тим из Милана. Ертелове бравуре су покренуле Барсу и окренуле резултат, а велику улогу имао је и Пау Рибас са две узастопне тројке, којим је одржао свој тим у предности. И управо је тада Барселона практично направила кључну серију за каснији тријумф. Гости су успели да одрже предност до краја, без већих трзавица, поготово јер су на свако решење Олимпије имали одговор. То је значајно помогло тиму Светислава Пешића да осигура нова два бода за сигурну шесту позицију. 

ЕВРОЛИГА, 17. коло:

Дарушафака - ЦСКА 65:80
Панатинаикос - Бајерн 77:67
Макаби - Будућност 81:76
Армани - Барселона 85:90

играно у уторак

Химки - Фенербахче 84:78 (72:72)

Жалгирис - Ефес 58:79

Олимпијакос - Басконија 91:87 (80:80)

Гран Канарија - Реал Мадрид 67:75

ТАБЕЛА: Фенербахче 15-2, Реал 14-3, ЦСКА 13-4, Ефес 11-6, Олимпијакос 11-6, Барселона 10-7, Армани 8-9, Панатинаикос 8-9, Бајерн 8-9, Басконија 7-10, Жалгирис 7-10, Химки 7-10, Гран Канарија 6-11, Макаби 6-11, Будућност 3-14, Дарушафака 2-15.

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар