EL: Opet poraz! Budućnost uzalud vodila 30 minuta!

Ne pomažu ni NBA brojke Kola, novi poraz Budućnosti u Evroligi! Košarkaši Budućnosti poraženi su od Makabija u meču 17. kola Evrolige sa 81:76 u Tel Avivu.  PAO srušio i stigao Bajern! Jović se vratio na parket, ali nedovoljno spreman za podvig. Bavarci bez energije za pobedu u Atini.

Košarka 09.01.2019 | 23:21
EL: Opet poraz! Budućnost uzalud vodila 30 minuta!
Budućnost je bila u egalu tokom čitavog meča, posustala je tek na kraju kada je Makabi serijom uspeo da se odlepi i na kraju pobedi.

Noris Kol nije mogao da igra sam protiv svog nekadašnjeg tima, pravu podršku nije imao ni u kome jer je Erl Klark promašivao, a Goga Bitadze zbog pet penala morao van igre.

Kol je ubacio 25 poena (šest skokova, dve asistencije 9/12 iz igre 4/6 penali), Erl Klark je dodao 13 i oni su bili najefikasniji u podgoričkom sastavu. Kod pobednika je Skoti Vilbekin imao 16 poena, Tarik Blek 12, a Diandre Kejn 11.

Imaće Podgoričani za čime da žale jer je Kol od starta meča stavio Makabiju do znanja da se ne šali pa je posle pet minuta igre na semaforu moglo da piše i Kol - Makabi 10:4.

Klark se potom priključio trojkom za 13:6 a Budućnost je do kraja prve deonice imala prednost od šest poena.

Makabi se u drugoj četvrtini primakao na tri poena i na poluvreme se otišlo sa 37:34 za Budućnost.

"Ponos Izraela" preokreće stvari u svoju korist u finišu treće četvrtine vezanim trojkama Džona Dibartolomea za 59:55.

Budućnost uspeva da vrati rezultatsku ravnotežu sve do nove serije Makabija i kraćeg šoua Diandrea Kejna koji je što poenima, što ukradenom loptom poveo svoj tim ka novom vođstvu.

Na to su se nadovezali Jovel Zosman, Džoni O'Brajant i naposletku Vilbekin trojkama za 75:68 na tri i po minuta do kraja posle čega su Podgoričani pali, a Makabi upisao novi trijumf.

Budućnost sada ima tri pobede i 14 poraza i 15. je u Evroligi, dok Makabi ima šest pobeda i 11 poraza što je dovoljno za 13. mesto u evropskoj eliti.

Noris Kol je blistao, Budućnost je vodila dobrih 30 minuta, igrali su Podgoričani u odbrani mnogo bolje nego inače... Ali kada se podvuče crta ponovo nisu uradili – ništa. Tim Jasmina Repeše izgubio je još jednu evroligašku bitku, ovog puta bolji od šampiona Jadrana bio je Makabi – 81:76

Za razliku od prethodnog duela u Milanu, Budućnost je bila i više nego konkurentna. Pružila je u prvoj četvrtini najbolju defanzivnu sekvencu u ovogodišnjem evroligaškom izdanju. Ponos Izraela ostao je na samo 12 datih poena.

Budućnost je bila dobra u odbrani, u napadu se oslanjala na Norisa Kola... Takva taktika daval je rezultat. Crnogorski predstavnik vodio je više od 30 minuta.

Međutim, žuta minuta na početku poslednje deonice koštala je glave Đetiće. Razigrali su se Vilbekin i Obrajan. Makabi je preokrenuo rezultat. Zatim brzo otišao na plus osam i tu je bio kraj nadanja Podgoričana da mogu do četvrtog trijumfa u Evroligi.

Za pamćenje je odigrao Noris Kol. Postigao je 25 poena uz sjajan šut za dva poena (9/12). Kod domaćina najbolji je Vilbekin sa 16 poena.

PAO srušio i stigao Bajern! Jović se vratio na parket, ali nedovoljno spreman za podvig. Bavarci bez energije za pobedu u Atini.

Kada je samo jedan igrač u timu raspoložen, teško da se možete nadati pobedi u Atini. Upravo takvo iskustvo imali su košarkaši Bajerna...

Panatinaikos - Bajern Minhen 77:67 u jednom od derbija 17. kola Evrolige.

"Zeleni" su ovom pobedom sustigli Bavarce po ukupnom učinku (8/9), ali ih i prestigli zahvaljujući boljoj koš-razlici, pa je Bajern sada na devetom mestu, prvom ispod crte za mesto u Top 8.

Domaćin je konstantno imao prednost, a najveća razlika iznosila je 15 poena početkom druge četvrtine, dok u nastavku nije padala ispod šest.

Janis Papapetru bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 18 poena i osam skokova, Nik Kalates je upisao "dabl-dabl" ubacivši 14 poena, uz 11 asistencija, Džejms Gist je imao 13 poena, Met Lodžeski 11, Dešon Tomas 10...

U ekipi Bajerna jedini vredan pohvala bio je Derik Vilijams, koji je ubacio 21 poen. Daleko iza njega ostao je Peteri Koponen sa devet, Vladimir Lučič je ubacio osam, a Stefan Jović - koji se vratio na teren posle dvadesetak dana pauze zbog povrede - za devet minuta je ubacio dva poena i imao četiri skoka. Nemanja Dangubić nije poentirao za 10 minuta na parketu, ali je imao dva skoka i jednu asistenciju.

PAO u narednom kolu igra protiv Barselone u gostima, dok će Bajern biti domaćin Armaniju. Obe utakmice igraju se već u petak.



Gospodin dabl-dabl Nik Kalates jak za srpski Bajern! Panatinaikos slavio protiv Bajerna – 77:67.

Jednu od najvećih pobeda u trenerskoj karijeri Dejan Radonjić je ostvario u OAKA Areni protiv Panatinaikosa. Bilo je tu u onoj sezoni kada je Crvena zvezda marširala do TOP 8 faze Evrolige.

Večeras crnogorski stručnjak nije mogao da ponovi slično dostignuće koje bi mu pomoglo da se učvrsti u zoni plej-ofa sa Bajernom Panatinaikos je večeras bio bolji i stigao do zaslužene pobede – 77:67

Ispotavilo se da je Bajern položio oružje već u prvoj četvrtini. Zahvaljujući odličnoj unutrašnjoj igri, saDžejmsom Gistom kao ključnim igračem, Panatinaikos je brzo stekao dvocifrenu prednost. Bilo je i „plus 15“ za  grčkog velikana.

Nije se Bajern lako predao. Disao je za vrat Pan atinaikosu, uspeo da priđe i na šest razlike. Više od toga se nije moglo. Najviše zahvaljujući još jednoj svestranoj partiji Nika Kalatesa. Grčki plejmejker je razigrao kompletan tim sa 11 asistencija. Dodao je 14 poena i izrastao u junaka meča. Pored njega  zapažen je bio Papapetru sa 18 poena.

Srbi iz redova Bajerna brzo će zaboraviti gostovanje u Atini. Stefan Jović je za nešto više od osam minuta postigao svega dva poena. Dangubić se nije upisao u listu strelaca, a Lučić je popravio utisak sa osam poena.

Pešić bolji od Pjaniđanija, poraz Radonjića od Pitina. Košarkaši Barselone pobedili su na gostovanju Armani iz Milan sa u 17. kolu Evrolige.

Srpski košarkaš Vladimir Micov odigrao je veoma dobar meč za domaći sastav, međutim to nije bilo dovoljno za trijumf ekipe iz "grada mode".

Micov je na terenu proveo čak 37 minuta, a meč je završio sa 20 poena i šest asistencija. Džejms je takođe ubacio 20, dok je Gudaitis postigao 16.

Videlo se koliko Armaniju nedostaje Nemanja Nedović i ukoliko srpski bek ostane zdrav u drugom delu sezone, nema sumnje da će Milano biti u borbi za visoka mesta.

U ekipi Svetislava Pešića Toma Ertel je postigao 21 poen, Adam Hanga je ubacio 15, dok je Kevin Serafan meč završio sa 16. Ovo je bila deseta pobeda Barselone, a četvrta zaredom, dok je Armani poražen deveti put.

Ranije u toku dana Bajern iz Minhena izgubio je u Atini od Panatinaikosa sa 77:67. Srpski igrači Nemanja Dangubić, Stefan Jović i Vladimir Lučić nisu imali najbolja izdanja.

Najbolji od njih bio je Lučić sa osam poena, Jović imao četiri asistencije, dok se Dangubić nije upisao u listu strelaca. Ekipu Panatinaikosa, koju sa klupe predvodi legendarni Rik Pitino, predvodio je sjajni Nik Kalatis sa 14 poena i 11 asistencija, dok je najefikasniji bio Janis Papapetru sa 18.

Izabranici Dejana Radonjića nisu uspeli da iznenade favorizovani PAO, a jedini raspoložen bio je Derik Vilijams koji je meč završio sa 21 poenom.

Micov odličan, ali Barselona je bila još bolja uz Ertelovu komandu. Četvrti uzastopni trijumf katalonskog giganta.

Direktna borba za šesto mesto u Milanu dovela je do toga da se domaćin opet pognute glave skloni sa parketa. Olimpija je nastavila da igra po sistemu "toplo-hladno", što je Barselona pretvorila u četvrtu uzastopnu evropsku pobedu - 90:85 (17:16, 19:21, 29:20, 25:28).

Barsa je sada otišla na dve pobede viška u odnosu na Olimpiju koja i pored odličnih igara Vladimira Micova i Majka Džejmsa nije uspela da sačuva svoj teren. Jer, Barselona je imala jako raspoloženogTomu Ertela, pod čijom komandom je držala vođstvo čvrstom u svojim rukama celo drugo poluvreme. Francuski plejmejker utakmicu je završio s 21 poenom (7/12 iz igre, te još šest asistencija za ukupan indeks korisnosti – 27. Odličnu podršku imao je od Adama Hange, koji je skupio 15 poena, pet skokova i tri ukradene lopte.

Vladimir Micov se još jednom istakao kao najbolji strelac Olimpije sa 20 poena, na šta je upisao još šest asistencija, ali nije se dalo... Džejms je takođe imao 20 poena, na šta je dopisao osam asistencija i sedam uhvaćenih lopti, ali je izostanak Nemanje Nedovića značajno skratio napadačku rotaciju. 

Posle tesnog prvog poluvremena i rezultata 37:36 u korist domaćina, sve se brzo okrenulo. Barsa je u trećoj četvrtini dodala gas i pregazila skupoceni tim iz Milana. Ertelove bravure su pokrenule Barsu i okrenule rezultat, a veliku ulogu imao je i Pau Ribas sa dve uzastopne trojke, kojim je održao svoj tim u prednosti. I upravo je tada Barselona praktično napravila ključnu seriju za kasniji trijumf. Gosti su uspeli da održe prednost do kraja, bez većih trzavica, pogotovo jer su na svako rešenje Olimpije imali odgovor. To je značajno pomoglo timu Svetislava Pešića da osigura nova dva boda za sigurnu šestu poziciju. 

EVROLIGA, 17. kolo:

Darušafaka - CSKA 65:80
Panatinaikos - Bajern 77:67
Makabi - Budućnost 81:76
Armani - Barselona 85:90

igrano u utorak

Himki - Fenerbahče 84:78 (72:72)

Žalgiris - Efes 58:79

Olimpijakos - Baskonija 91:87 (80:80)

Gran Kanarija - Real Madrid 67:75

TABELA: Fenerbahče 15-2, Real 14-3, CSKA 13-4, Efes 11-6, Olimpijakos 11-6, Barselona 10-7, Armani 8-9, Panatinaikos 8-9, Bajern 8-9, Baskonija 7-10, Žalgiris 7-10, Himki 7-10, Gran Kanarija 6-11, Makabi 6-11, Budućnost 3-14, Darušafaka 2-15.

Izvor: mondo.rs/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar