ШПА - Куп: Ђирона одољела Атлетику!

Лепи голови Атлетика и Ђироне, али могло их је бити још! Први дуел поменутих тимова у осмини финала Купа краља завршен без победника.  Бомба Гризмана! Атлетико није могао са Ђирониним другопозивцима! Мршав реми Јорганџија у Каталонији – 1:1.

Фудбал 09.01.2019 | 21:55
ШПА - Куп: Ђирона одољела Атлетику!
Тренер Ђироне Сакристан се практично предао, али Атлетико Мадрид је то само делимично искористио. Јорганџије су оствариле повољан резултат у Каталонији, у оквиру првог меча осмине финала Купа Краља, али всу пропустили прилику да набилдују самопоуздање. На крају – 1:1.

Реми са головима учиниће да Атлетико буде више од апсолутног фаворита на Ванди. Међутим, тешко да ће у Мадриду дуго памтити овај меч. Памтиће само страшан погодак Антона Гризмана, други у последња четири дана. После добре повратне лопте Николе Калинића Гризман је одапео са 17 метара и погодио горњи угао.

Плесао је Француз, али је Ђирона брзо узвратила. Лепши гол од Гризмановог био је дело репрезентативца Хондураса Лозана. После меканог пријема, Лозано је интелигенто нациљао даљи угао и погодио.

Тренер Атлетико Мадрида Дијего Симеоне послао је на терен прилично јак састав. Поред Гризмана били су Саул, Коке, Лемар, Годин... Покушао је Симеоне увођењем Парија и Витола. Није вредело.

Истина, наставак је прошао у апсолутној доминацији Атлетика. Није вредело. Много промашених шанси коштала су Јорганџије овере пласмана у наредну рунду.

Атлетико Мадрид је ближи четвртфиналу Купа краља, али далеко од тога да "јорганџије" растерећено дочекују реванш са Ђироном на свом стадиону 16. јануара. Први дуел завршен је без победника - 1:1.

Прелепи голови виђени су на "Монтиливију", а могло их је бити још да су играчи оба тима били концентрисанији у завршници.

Гости су повели преко Антоана Гризмана у 9. минуту, када је Француз сјајно шутирао под пречку са ивице казненог, искоса по десној страни у ближи угао, а изједначио је Ентони Лозано у 34. одлично пласираном лоптом искоса по левој страни у даљи угао. Успео је Адан да закачи лопту, али не и да ју је скрене у корнер.

Овај реми више одговара Атлетику, али мораће Мадриђани добро да се помуче да би оправдали улогу фаворита...

КУП КРАЉА, осмина финала (прве утакмице):

Ђирона - Атлетико Мадрид 1:1 (1:1)
Хетафе - Ваљадолид 20.30
Виљареал - Еспањол 20.30
Реал Мадрид - Леганес 21.30

уторак

Спортинг Хихон - Валенсија 2:1 (1:1)

четвртак

Атлетик Билбао - Севиља 19.30
Бетис - Реал Сосиједад 20.30
Леванте - Барселона 21.30

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар