ŠPA - Kup: Đirona odoljela Atletiku!

Lepi golovi Atletika i Đirone, ali moglo ih je biti još! Prvi duel pomenutih timova u osmini finala Kupa kralja završen bez pobednika.  Bomba Grizmana! Atletiko nije mogao sa Đironinim drugopozivcima! Mršav remi Jorgandžija u Kataloniji – 1:1.

Fudbal 09.01.2019 | 21:55
ŠPA - Kup: Đirona odoljela Atletiku!
Trener Đirone Sakristan se praktično predao, ali Atletiko Madrid je to samo delimično iskoristio. Jorgandžije su ostvarile povoljan rezultat u Kataloniji, u okviru prvog meča osmine finala Kupa Kralja, ali vsu propustili priliku da nabilduju samopouzdanje. Na kraju – 1:1.

Remi sa golovima učiniće da Atletiko bude više od apsolutnog favorita na Vandi. Međutim, teško da će u Madridu dugo pamtiti ovaj meč. Pamtiće samo strašan pogodak Antona Grizmana, drugi u poslednja četiri dana. Posle dobre povratne lopte Nikole Kalinića Grizman je odapeo sa 17 metara i pogodio gornji ugao.

Plesao je Francuz, ali je Đirona brzo uzvratila. Lepši gol od Grizmanovog bio je delo reprezentativca Hondurasa Lozana. Posle mekanog prijema, Lozano je inteligento naciljao dalji ugao i pogodio.

Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone poslao je na teren prilično jak sastav. Pored Grizmana bili su Saul, Koke, Lemar, Godin... Pokušao je Simeone uvođenjem Parija i Vitola. Nije vredelo.

Istina, nastavak je prošao u apsolutnoj dominaciji Atletika. Nije vredelo. Mnogo promašenih šansi koštala su Jorgandžije overe plasmana u narednu rundu.

Atletiko Madrid je bliži četvrtfinalu Kupa kralja, ali daleko od toga da "jorgandžije" rasterećeno dočekuju revanš sa Đironom na svom stadionu 16. januara. Prvi duel završen je bez pobednika - 1:1.

Prelepi golovi viđeni su na "Montiliviju", a moglo ih je biti još da su igrači oba tima bili koncentrisaniji u završnici.

Gosti su poveli preko Antoana Grizmana u 9. minutu, kada je Francuz sjajno šutirao pod prečku sa ivice kaznenog, iskosa po desnoj strani u bliži ugao, a izjednačio je Entoni Lozano u 34. odlično plasiranom loptom iskosa po levoj strani u dalji ugao. Uspeo je Adan da zakači loptu, ali ne i da ju je skrene u korner.

Ovaj remi više odgovara Atletiku, ali moraće Madriđani dobro da se pomuče da bi opravdali ulogu favorita...

KUP KRALJA, osmina finala (prve utakmice):

Đirona - Atletiko Madrid 1:1 (1:1)
Hetafe - Valjadolid 20.30
Viljareal - Espanjol 20.30
Real Madrid - Leganes 21.30

utorak

Sporting Hihon - Valensija 2:1 (1:1)

četvrtak

Atletik Bilbao - Sevilja 19.30
Betis - Real Sosijedad 20.30
Levante - Barselona 21.30

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar