Одбојкашице БиХ "испустиле" Европско првенство!

Одбојкашице Босне и Херцеговине биле су веома близу историјског успјеха, али су Румунке послије велике борбе и пет сетова ипак избориле пласман на Европско првенство 2019. године!

Остали спортови 09.01.2019 | 20:00
Одбојкашице БиХ "испустиле" Европско првенство!
БиХ је била на корак од исписивања историје женске одбојке!

Изабранице Горана Нешића су у посљедњем шестом колу Ф групе квалификација имале вођство од 2:1 у сетовима, али је селекција Румуније послије преокрета осигурала наступ у завршници континенталног такмичења.

БиХ - Румунија 2:3 (17:25, 25:19, 25:21, 17:25, 9:15)

Гошће су боље ушле у меч у пуној дворани у Лукавцу и лако стигле до освајања првог сета, али је у другом, а посебно у трећем прорадио пријем и блок, као и "бомбе" Дајане Бошковић, па су "змајице" окренуле резултат у своју корист и стигле на сет од Европског првенства.

Селекцију БиХ у овом мечу предводила је Дајана Бошковић с 27 поена.

У четвртом сету Румунке нису гријешиле у односу на домаће одбојкашице које су "психички" пале и одлука о побједнику и путнику на ЕП морала је да падне у одлучујућем петом сету.

А у њему, Нешићеве играчице су ношене навијањем лукавачке публике повеле али је Румунија показала карактер и стигла до тријумфа и пласмана на шампионат Европе, који ће подсјетимо, први пут бити одржан у четири земље - Турској, Пољској, Мађарској и Чешкој.

Тиме су се и реванширале "змајицама" за идентичан пораз у Румунији...

Ипак, све аплаузе су заслужиле одбојкашице БиХ: Ајла Хоџић, Милана Божић, Сања Којић Ђурић (капитен), Анђелка Радишковић, Јована Биберџић, Жана Драгутиновић, Имам Исановић, Верица Симић, Наташа Слијепчевић, Дајана Бошковић, Ајла Параџик, Ана Гајић, Едина Селимовић, Милица Ивковић, Амра Џамнић и Катарина Поповић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар