Азијски куп: Црногорац не може против Катарана!

Либан није издржао – 2:0.

Фудбал 09.01.2019 | 19:30
Азијски куп: Црногорац не може против Катарана!
Нису Катарани први фаворити на овогодишњем Азијском Купу, али то је селекција у чију снагу су се уверили момци из српске Суперлиге. Сећате се сигурно оног пријатељског дуела који је Катар убедљиву добио (4:0).

Екипа коју предводи шпански стручњак Феликс Бас тријмфом је отворила Азијски Куп. Либан је дуго одолевао, али је на крају потписао капитулацију.

Селектор Либана, црногорски стручњак Миодраг Мијо Радуловић, добро је припремио тим. Либанци су дефанзивом покушали и успевали да одолевају руку на срце квалитетнијем ривалу. Можда би стигли и до вредног бода, да у селекцији Катара не игра мајстор слободњака.

Играо се 65. минут сусрета када је Хисхам навукао кожу много познатијих играча. Његов ударац са 17 метара је био савршено одмерен, прецизан и довољно јак да остави без могућности голмана Либана да интервенише.

Од тог тренутка све је постало јасно. Катар је знао да искористи пукотине у одбрани Либана. Врло брзо је после добре колективне акције Абдул ставио тачку на тријумф квалитетнијег тима.

ГРУПА Е

Уторак
Саудијска Арабија - Северна Кореја 4:0 (2:0)

Среда
Катар - Либан 2:0 (0:0)
/Хисхам 65, Абдул 79/

ГРУПА Ф

Среда
Јапан – Туркменистан 3:2 (0:1)
/Осако 56, 60, Доан 71 – Аманов 26, Атајев 79пен/

Узбекистан - Оман 1:1 (1:0)
/Ахмедов 34, Шомуродов 86 - Ал Гасани 72/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар