Azijski kup: Crnogorac ne može protiv Katarana!

Liban nije izdržao – 2:0.

Fudbal 09.01.2019 | 19:30
Azijski kup: Crnogorac ne može protiv Katarana!
Nisu Katarani prvi favoriti na ovogodišnjem Azijskom Kupu, ali to je selekcija u čiju snagu su se uverili momci iz srpske Superlige. Sećate se sigurno onog prijateljskog duela koji je Katar ubedljivu dobio (4:0).

Ekipa koju predvodi španski stručnjak Feliks Bas trijmfom je otvorila Azijski Kup. Liban je dugo odolevao, ali je na kraju potpisao kapitulaciju.

Selektor Libana, crnogorski stručnjak Miodrag Mijo Radulović, dobro je pripremio tim. Libanci su defanzivom pokušali i uspevali da odolevaju ruku na srce kvalitetnijem rivalu. Možda bi stigli i do vrednog boda, da u selekciji Katara ne igra majstor slobodnjaka.

Igrao se 65. minut susreta kada je Hisham navukao kožu mnogo poznatijih igrača. Njegov udarac sa 17 metara je bio savršeno odmeren, precizan i dovoljno jak da ostavi bez mogućnosti golmana Libana da interveniše.

Od tog trenutka sve je postalo jasno. Katar je znao da iskoristi pukotine u odbrani Libana. Vrlo brzo je posle dobre kolektivne akcije Abdul stavio tačku na trijumf kvalitetnijeg tima.

GRUPA E

Utorak
Saudijska Arabija - Severna Koreja 4:0 (2:0)

Sreda
Katar - Liban 2:0 (0:0)
/Hisham 65, Abdul 79/

GRUPA F

Sreda
Japan – Turkmenistan 3:2 (0:1)
/Osako 56, 60, Doan 71 – Amanov 26, Atajev 79pen/

Uzbekistan - Oman 1:1 (1:0)
/Ahmedov 34, Šomurodov 86 - Al Gasani 72/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar