Сад је и званично најлошији!

Николи Калинићу Златна канта Серије А! Милан држи два од три најслабија пласмана!

Фудбал 12.01.2019 | 10:15
Сад је и званично најлошији!
Миланова 2018. била је једна од најтурбулентнијих у свим пољима, што се поготово одразило на изглед тима и оно што је некадашњи шампион Европе могао да понуди. Мада је ситуација сада нешто боља по доласку америчког инвестиционог фонда Елиот, владавина претходне структуре на челу са пропалим кинеским бизнисменом Лијем Јонгхонгом обележила су огромна улагања која се махом нису исплатила. 

Међу њима је био и Никола Калинић. Хрватски нападач је у Милан стигао још у августу 2017. године из Фјорентине, прво за 5.000.000 евра на име позајмице, уз обавезу исплате још 22.000.000 евра за обештећење, што је искеширано прошлог јула. Кратка епизода Николе Калинића у Милану може се подвести као кошмарна, што је данас и званично утемељено добијањем нимало ласкаве награде - Златна канта за најгоре појачање Серије А! 

Додуше, то није иста она награда коју је у периоду од 2003. до 2012. године додељивала медијска кућаРаи, али је на Чизми задржана идеја да се ово "признање" додељује у сарадња са тамошњим сајтом Цалциобидони. Николи Калинићу је Златна канта додељена као потврда да све оно што је урадио у дресу Росонера није било у кораку с огромним очекивањима, јер је на 41 утакмици постигао свега шест голова, уз још шест асистенција. Био је потпуно разочарање у прошлој сезони. 

Калинић је Златну канту узео испред бившег саиграча у Милану - Андреа Силве, сада фудбалера Севиље, теПатрика Шика из Роме. Хрват је у анкети спроведеној међу 13.000 људи добио чак 49,1 одсто гласова! Шик је завршио као други са 19,3 одсто, док је Силва покупио 13,3 одсто. У конкуренцији су још били и Марко Пјаца и Бенедикт Хеведес из Јувентуса, Далберт и Жоао Марио из Интера, те Хакан Чалханоглу, такође из Милана.

Откако је Златна канта успостављена освајачи су били Ривалдо (Милан), те Никола Легротаље (Јувентус),Кристијан Вијери (Интер), потом Адријано у чак три наврата (Интер 2x, Рома), Рикардо Кварежма (Интер), Фелипе Мело (Фјорентина / Јувентус) Дијего Милито (Интер) и последњи је био Алешандре Пато (Милан).

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар