Sad je i zvanično najlošiji!

Nikoli Kaliniću Zlatna kanta Serije A! Milan drži dva od tri najslabija plasmana!

Fudbal 12.01.2019 | 10:15
Sad je i zvanično najlošiji!
Milanova 2018. bila je jedna od najturbulentnijih u svim poljima, što se pogotovo odrazilo na izgled tima i ono što je nekadašnji šampion Evrope mogao da ponudi. Mada je situacija sada nešto bolja po dolasku američkog investicionog fonda Eliot, vladavina prethodne strukture na čelu sa propalim kineskim biznismenom Lijem Jonghongom obeležila su ogromna ulaganja koja se mahom nisu isplatila. 

Među njima je bio i Nikola Kalinić. Hrvatski napadač je u Milan stigao još u avgustu 2017. godine iz Fjorentine, prvo za 5.000.000 evra na ime pozajmice, uz obavezu isplate još 22.000.000 evra za obeštećenje, što je iskeširano prošlog jula. Kratka epizoda Nikole Kalinića u Milanu može se podvesti kao košmarna, što je danas i zvanično utemeljeno dobijanjem nimalo laskave nagrade - Zlatna kanta za najgore pojačanje Serije A! 

Doduše, to nije ista ona nagrada koju je u periodu od 2003. do 2012. godine dodeljivala medijska kućaRai, ali je na Čizmi zadržana ideja da se ovo "priznanje" dodeljuje u saradnja sa tamošnjim sajtom Calciobidoni. Nikoli Kaliniću je Zlatna kanta dodeljena kao potvrda da sve ono što je uradio u dresu Rosonera nije bilo u koraku s ogromnim očekivanjima, jer je na 41 utakmici postigao svega šest golova, uz još šest asistencija. Bio je potpuno razočaranje u prošloj sezoni. 

Kalinić je Zlatnu kantu uzeo ispred bivšeg saigrača u Milanu - Andrea Silve, sada fudbalera Sevilje, tePatrika Šika iz Rome. Hrvat je u anketi sprovedenoj među 13.000 ljudi dobio čak 49,1 odsto glasova! Šik je završio kao drugi sa 19,3 odsto, dok je Silva pokupio 13,3 odsto. U konkurenciji su još bili i Marko Pjaca i Benedikt Hevedes iz Juventusa, Dalbert i Žoao Mario iz Intera, te Hakan Čalhanoglu, takođe iz Milana.

Otkako je Zlatna kanta uspostavljena osvajači su bili Rivaldo (Milan), te Nikola Legrotalje (Juventus),Kristijan Vijeri (Inter), potom Adrijano u čak tri navrata (Inter 2x, Roma), Rikardo Kvarežma (Inter), Felipe Melo (Fjorentina / Juventus) Dijego Milito (Inter) i poslednji je bio Alešandre Pato (Milan).

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar