Анализа Барсиних скаута о сјајном Семберцу...

Лука Јовић - разноврснији, бржи и ефикаснији од Вернера и Долберга, не ради за екипу као Макси Гомез. . .  Ако ипак питате стручни штаб Блаугране – Јовић је тај!

Фудбал 11.01.2019 | 22:30
Анализа Барсиних скаута о сјајном Семберцу...
Нема Јутјуб снимака, нема препорука бивших играча… У ствари, могу они да дошапну нешто, али тек онда следи детаљна анализа. Тако је у свим великим клубовима. Ништа се не препушта случају. Па је тако Барселонин стурчни тим добио задатак да управу клуба извести: ко је идеална “деветка” за Блауграну? На папиру име – Луке Јовића.

Није шала, Франсиск Агилар, ветеран међу новинарима који прате Барсу за Мундо Депортиво, а како јеМундо Депортиво каталонски лист они су малтене обавезни да знају све о дешавањима на стадиону Камп Ноу, детаљно је образложио закључке из извештаја скаута.

За почетак да се присетимо, кад кажемо “идеална деветка” мислимо на идеалну замену за Луиса Суареза. Докле год он буде могао да игра неће га нико склонити из тима, али и Уругвајац је већ у годинама када му је потребан неко млађи да га повремено одмени. И није вечан, па Барса на време тражи замену.

Петорица су кандидата, одавно се знају њихова имена, али Барсин скаутинг служба на прво место пишеЛуку. Зашто? Агилар појашњава да је Јовић значајно надмашио оцене Лајпциговог Тима Вернера и Ајаксовог Каспера Долберга кад су у питању разноврстност, брзина, шут и реализаторске способности. Претекао га је само Селтин Макси Гомез у смислу да више ради за екипу. Жаргонски речено: прави кер, који нон-стоп притиска противничке штопере. У том смислу Гомез је сличнији Суарезу него Јовић и то је свима јасно.

Пети играч на списку потенцијалних појачања је Ђенових Кшиштоф Пјонтек, Барсине скауте подсећа на Роберта Левандовског, али је без обзира процењено да он није тип играча који одговара стилу игре на стадиону Камп Ноу.

Овакви закључци су иначе донети после стручних анализа и осматрања свих играча уживо на утакмицама. Дакле, ако питате спортски сектор Јовић је тај. Наравно, то не значи да ће он и дефинитивно завршити у Барси, јер о томе одлучује још много фактора. Цена рецимо.

А да не заборавимо и да је мадридска Марка баш данас објавила да су и Јовић и Вернер и на Реаловој листи жеља. Као резерве за Карима Бензему наравно. Краљевски клуб би наводно могао да већ у јануару крене по неког од њих, мада се ту помињу се ту и Пјонтек и Мауро Икарди.

Зато Агилар пише да би и Барселона могла да убрза цео процес и већ у јануару нападне Јовића. Сам играч је, даље наводи новинар Мундо Депортива, начелно заинтересован за трансфер у Барселону.

Иначе је било планирано да он од лета остане у Франкфурту, а да онда на лето види где ће даље. Али кад зову Реал и Барселона… Не одбија се.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар