Analiza Barsinih skauta o sjajnom Sembercu...

Luka Jović - raznovrsniji, brži i efikasniji od Vernera i Dolberga, ne radi za ekipu kao Maksi Gomez. . .  Ako ipak pitate stručni štab Blaugrane – Jović je taj!

Fudbal 11.01.2019 | 22:30
Analiza Barsinih skauta o sjajnom Sembercu...
Nema Jutjub snimaka, nema preporuka bivših igrača… U stvari, mogu oni da došapnu nešto, ali tek onda sledi detaljna analiza. Tako je u svim velikim klubovima. Ništa se ne prepušta slučaju. Pa je tako Barselonin sturčni tim dobio zadatak da upravu kluba izvesti: ko je idealna “devetka” za Blaugranu? Na papiru ime – Luke Jovića.

Nije šala, Fransisk Agilar, veteran među novinarima koji prate Barsu za Mundo Deportivo, a kako jeMundo Deportivo katalonski list oni su maltene obavezni da znaju sve o dešavanjima na stadionu Kamp Nou, detaljno je obrazložio zaključke iz izveštaja skauta.

Za početak da se prisetimo, kad kažemo “idealna devetka” mislimo na idealnu zamenu za Luisa Suareza. Dokle god on bude mogao da igra neće ga niko skloniti iz tima, ali i Urugvajac je već u godinama kada mu je potreban neko mlađi da ga povremeno odmeni. I nije večan, pa Barsa na vreme traži zamenu.

Petorica su kandidata, odavno se znaju njihova imena, ali Barsin skauting služba na prvo mesto pišeLuku. Zašto? Agilar pojašnjava da je Jović značajno nadmašio ocene Lajpcigovog Tima Vernera i Ajaksovog Kaspera Dolberga kad su u pitanju raznovrstnost, brzina, šut i realizatorske sposobnosti. Pretekao ga je samo Seltin Maksi Gomez u smislu da više radi za ekipu. Žargonski rečeno: pravi ker, koji non-stop pritiska protivničke štopere. U tom smislu Gomez je sličniji Suarezu nego Jović i to je svima jasno.

Peti igrač na spisku potencijalnih pojačanja je Đenovih Kšištof Pjontek, Barsine skaute podseća na Roberta Levandovskog, ali je bez obzira procenjeno da on nije tip igrača koji odgovara stilu igre na stadionu Kamp Nou.

Ovakvi zaključci su inače doneti posle stručnih analiza i osmatranja svih igrača uživo na utakmicama. Dakle, ako pitate sportski sektor Jović je taj. Naravno, to ne znači da će on i definitivno završiti u Barsi, jer o tome odlučuje još mnogo faktora. Cena recimo.

A da ne zaboravimo i da je madridska Marka baš danas objavila da su i Jović i Verner i na Realovoj listi želja. Kao rezerve za Karima Benzemu naravno. Kraljevski klub bi navodno mogao da već u januaru krene po nekog od njih, mada se tu pominju se tu i Pjontek i Mauro Ikardi.

Zato Agilar piše da bi i Barselona mogla da ubrza ceo proces i već u januaru napadne Jovića. Sam igrač je, dalje navodi novinar Mundo Deportiva, načelno zainteresovan za transfer u Barselonu.

Inače je bilo planirano da on od leta ostane u Frankfurtu, a da onda na leto vidi gde će dalje. Ali kad zovu Real i Barselona… Ne odbija se.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar