Мајорка нуди Стојиљковићу 25.000 евра мјесечно!

Проблем су гаранције! Очекује се брза реализација трансфера. . .

Фудбал 11.01.2019 | 16:00
Мајорка нуди Стојиљковићу 25.000 евра мјесечно!
Црвена звезда је у петак почела припреме за пролећни део сезоне, али још је неизвесно хоће ли на првом тренингу црвено-белих у новој години присуствовати Никола Стојиљковић! Читали сте већ да снажни нападач има понуду Мајорке да наредних шест месеци одигра на Балерским острвима као позајмљени фудбалер Браге. Члан шпанске Сегунде је послао понуду на адресу снажног Нишлије и спреман је да чека.

Према сазнањима МОЗЗАРТ Спорта Мајорка је спремана да Николи Стојиљковићу понуди месечну плату од 25.000 евра. Бивши шпиц Чукаричког је у дресу Црвене звезде зарађивао нешто већу суму, португалски медији су писали да искусни нападач црвено-беле месечно кошта 32.000 евра. Како се може чути, црвено-бели су спремни да „покрију“ ту разлику, али финансије нису једина препрека у реализацији трансфера.

После неуспешних епизода у Браги, Кајзерију, па и Црвеној звезди, Стојиљковић има амбицију да оживи каријеру у тренутно осмопласираном тиму шпанске Сегуде. Отуда покушава да у уговор о позајмици убаци клаузулу о обавезној минутажи. Тачније, жели да му Мајорка гарантује да ће до краја сезоне у шпанској другој лиги почете бар седам утакмица. Из перспективе Николе Стојиљковића сасвим логично, јер му је потребан континуитет игара како би се вратио на ниво из времена када је носио дрес Чукаричког.

До краја регуларног дела Сегунде остало је још 22 кола. Мајорка има четири бода мање од Алкоркона који је тренуто на шестој позицији и налази се у зони плеј-офа. Тренер Мајорке Висенте Морено на распологању има седморицу нападача, али је једини ефикасан Лаго, репрезентативац Обале Слоноваче који је на 20 утакмица постигао осам голова. Управо због тога су људи из некадашњер финалисте Купа победника Купова  кренули у потрагу за нападачем. Први избор им је Стојиљковић и чекају да Србин преломи.

Стојиљковић је као дугогодишњи „познаник“ Владана Милојевића стигао летос на Маракану као велико појачање. Црвено-бели су за његову позајмицу издвојили 200.000 евра. Ипак, бројне повреде су га избациле из ритма. Имао је неколико запажених партија, у Трнави је асистирао Ел Фарду Бену за изједначујући погодак. Доласком Боаћија , а затим и после одличних издања Милана Павкова, изгубио је статус. Када се томе дода да црвено-бели имају у својим редовима Дејана Јовељића, јасно је зашто Стојиљковићу на Маракани не могу да гарантују статус.

Извор: моззартспорт

Фото Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар