ЕК: Партизан - Алба... Кад ако не сад?!

Партизан дочекује Албу из Берлина вечерас од 20 часова.

Кошарка 09.01.2019 | 18:00
ЕК: Партизан - Алба... Кад ако не сад?!
Време је за Партизанову европску премијеру у Пиониру у новој години. Црно-бели ће у утакмици другог кола Топ 16 фазе Еврокупа дочекати немачку Албу (20 часова), а овај дуел у великој мери ће утицати на шансе Партизана за евентуални пласман у четвртфинале.

Екипа Андрее Тринкијерија је у првом колу на гостовању код Ритаса пропустила добру прилику да направи брејк, а сада је свесна да мора да брани своју кућу. Јер, у такмичењу као што је Еврокуп, ако не побеђујеш на домаћем терену свакако немаш шансе за добар пласман. И то је доказано више пута до сада.

Логично је за претпоставити да ће два елемента бити кључна за црно-беле ако желе да имају реалне шансе за тријумф. Први је подршка са трибина која је увек врло важна за Партизан, а друга је игра у одбрани.

"Алба је једна од најбојих спортских организација у Европи, имају тренера који је освојио све, има велико искуство. Ја обожавам овакве утакмице, то је увек прилика да екипа игра на високом нивоу. Они су искусни, јако добро играју кошарку, права кошаркашка школа. Можда су најбоља екипа која се креће без лопте у Европи. Требаће нам огромна концентрација и знам да ћемо већ примити неке кошеве, јер су они то у стању да раде и са искуснијим екипама од Партизана”, рекао је Тринкијери уочи утакмице.

Занимљиво, београдска и берлинска екипа састале су се и прошле године, али у првој фази Еврокупа, а оба пута је убедљиво славила Алба.

“Сигурно је велики изазов за нас, желимо да одиграмо чврсту утакмицу. После суботе, ми смо 'преживели', ми смо добили утакмицу коју је требало да изгубимо, надокнадили смо седам поена за минут и 40, и то је велики подстрек који ће да помогне екипи да се боље осећа и да боље тренира", истакао је Тринкијери.

Заменик капитена Партизана, Вања Маринковић, на данашњем мечу ће прославити 22. рођендан, а црно-белима ће свакако бити потребан његов кошгетерски учинак који је изостао прошле недеље у дуелу са Морнаром у Јадранској лиги.

"Знамо да играју атипично, сличније шпанским екипама и да је потребно да им на ту игру одговоримо добрим трчањем. Такође, веома је важно да током утакмице не падамо. Након Морнара смо имали дан паузе, и од јуче се припремамо за ову важну утакмицу и верујем да ћемо је дочекати спремни", закључио је Маринковић.

Своје утиске пред овај дуел изнео је и српски кошаркаш Стефан Пено који брани боје клуба из Берлина.

"Веома смо две сличне екипе. Младе, са не много искуства. И то мислим да могу да буду и мане и предности оба тима. Биће занимљиво", рекао је Пено, а ми додајемо да би Алба и на овом мечу требало да игра без врло важног играча Пејтона Сиве.

Најављено је да га неће бити на паркету неколико седмица због повреде колена десне ноге. Утолико ће улога Стефана Пена бити важнија. Свакако да је Сива обележио досадашњи део сезоне у Алби, тако да је тимАита Гарсије ослабљен ушао у ТОП 16 фазу, мада му то није сметало да савлада Монако у првој утакмици друге рунде.

Поменути Сива је био најбољи стрелац Албе у Еврокупу до сада са 15 поена у просеку. Прати га Гиедраитисса 12,2 и Хермансон 12,4. Код Партизана је Маринковић најбољи стрелац са 13 поена у просеку. Видећемо и како ће се снаћи новопридошли играч Партизана Никола Јанковић и да ли ће добити неку већу минутажу под кошем.

Судије на дуелу Партизан - Алба биће Елијас Коромилас, Јургис Лауринавичијус и Ерсан Картал.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар