EK: Partizan - Alba... Kad ako ne sad?!

Partizan dočekuje Albu iz Berlina večeras od 20 časova.

Košarka 09.01.2019 | 18:00
EK: Partizan - Alba... Kad ako ne sad?!
Vreme je za Partizanovu evropsku premijeru u Pioniru u novoj godini. Crno-beli će u utakmici drugog kola Top 16 faze Evrokupa dočekati nemačku Albu (20 časova), a ovaj duel u velikoj meri će uticati na šanse Partizana za eventualni plasman u četvrtfinale.

Ekipa Andree Trinkijerija je u prvom kolu na gostovanju kod Ritasa propustila dobru priliku da napravi brejk, a sada je svesna da mora da brani svoju kuću. Jer, u takmičenju kao što je Evrokup, ako ne pobeđuješ na domaćem terenu svakako nemaš šanse za dobar plasman. I to je dokazano više puta do sada.

Logično je za pretpostaviti da će dva elementa biti ključna za crno-bele ako žele da imaju realne šanse za trijumf. Prvi je podrška sa tribina koja je uvek vrlo važna za Partizan, a druga je igra u odbrani.

"Alba je jedna od najbojih sportskih organizacija u Evropi, imaju trenera koji je osvojio sve, ima veliko iskustvo. Ja obožavam ovakve utakmice, to je uvek prilika da ekipa igra na visokom nivou. Oni su iskusni, jako dobro igraju košarku, prava košarkaška škola. Možda su najbolja ekipa koja se kreće bez lopte u Evropi. Trebaće nam ogromna koncentracija i znam da ćemo već primiti neke koševe, jer su oni to u stanju da rade i sa iskusnijim ekipama od Partizana”, rekao je Trinkijeri uoči utakmice.

Zanimljivo, beogradska i berlinska ekipa sastale su se i prošle godine, ali u prvoj fazi Evrokupa, a oba puta je ubedljivo slavila Alba.

“Sigurno je veliki izazov za nas, želimo da odigramo čvrstu utakmicu. Posle subote, mi smo 'preživeli', mi smo dobili utakmicu koju je trebalo da izgubimo, nadoknadili smo sedam poena za minut i 40, i to je veliki podstrek koji će da pomogne ekipi da se bolje oseća i da bolje trenira", istakao je Trinkijeri.

Zamenik kapitena Partizana, Vanja Marinković, na današnjem meču će proslaviti 22. rođendan, a crno-belima će svakako biti potreban njegov košgeterski učinak koji je izostao prošle nedelje u duelu sa Mornarom u Jadranskoj ligi.

"Znamo da igraju atipično, sličnije španskim ekipama i da je potrebno da im na tu igru odgovorimo dobrim trčanjem. Takođe, veoma je važno da tokom utakmice ne padamo. Nakon Mornara smo imali dan pauze, i od juče se pripremamo za ovu važnu utakmicu i verujem da ćemo je dočekati spremni", zaključio je Marinković.

Svoje utiske pred ovaj duel izneo je i srpski košarkaš Stefan Peno koji brani boje kluba iz Berlina.

"Veoma smo dve slične ekipe. Mlade, sa ne mnogo iskustva. I to mislim da mogu da budu i mane i prednosti oba tima. Biće zanimljivo", rekao je Peno, a mi dodajemo da bi Alba i na ovom meču trebalo da igra bez vrlo važnog igrača Pejtona Sive.

Najavljeno je da ga neće biti na parketu nekoliko sedmica zbog povrede kolena desne noge. Utoliko će uloga Stefana Pena biti važnija. Svakako da je Siva obeležio dosadašnji deo sezone u Albi, tako da je timAita Garsije oslabljen ušao u TOP 16 fazu, mada mu to nije smetalo da savlada Monako u prvoj utakmici druge runde.

Pomenuti Siva je bio najbolji strelac Albe u Evrokupu do sada sa 15 poena u proseku. Prati ga Giedraitissa 12,2 i Hermanson 12,4. Kod Partizana je Marinković najbolji strelac sa 13 poena u proseku. Videćemo i kako će se snaći novopridošli igrač Partizana Nikola Janković i da li će dobiti neku veću minutažu pod košem.

Sudije na duelu Partizan - Alba biće Elijas Koromilas, Jurgis Laurinavičijus i Ersan Kartal.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar