Отмичари траже 9 милиона евра

Норвешка полиција је потврдила како је супруга норвешког милионера отета крајем октобра из свог дома у близини града Осла, пише ББЦ.  

Свијет 09.01.2019 | 17:12
Отмичари траже 9 милиона евра
Шездесетосмогодишња Ане-Елизабет Фалкевик Хаген (Анне-Елизабетх) отета је 31. октобра. Истрага је одмах покренута, али полиција је до сада проводила у тајности због “врло озбиљних пријетњи”.

 Отмичари траже девет милиона евра за њено ослобађање, норвешка национална радиотелевизијска станица (НРК) је објавила како тај износ траже у криптовалути монеро, врсти дигиталног новца сличног биткоину.

Богатство супруга Ане-Елизабет Тома Хагена процјењује се на 174 милиона евра. Стекао га је кроз пословања која се баве продајом некретнина и енергетиком.

Норвешки финансијски часопис “Капитал” прогласио га је 172. најбогатијим човјеком у тој земљи, преноси Индеx.хр.



Пар је живио повученим животом у Лоренскогу, мјесту источно од Осла, и није се често појављивао у медијима. 

 Отели је из купатила

Према информацијама НРК, за сада нема доказа да је Ане-Елизабет на сигурном, а полиција је савјетовала породицу да не плати откупнину.



Прве информације о отмици Ане-Елизабет објавио је у сриједу часопис “Афтенпостен” у којем је наведено да је отета из свог тоалета.

Полиција је објаснила у свом саопштењу како је одлучила обавијестити јавност о отмици упркос пријетњама отмичара да би могла замолити оне који нешто знају о случају да се јаве полицији.

– Циљ нам је пронаћи је живу и поново је ујединити с породицом – рекао је полицијски инспектор Томи Броск (Томмy).

Додао је да, као и у свим озбиљним случајевима отмице вријеме је од пресудне важности, а они се ослањају на све информације до којих могу доћи, а које би им помогле пронаћи несталу госпођу.

(Српскаинфо/Индеx.хр)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ЛОГИЧНО,

09.01.2019 16:42

Које будале мисле добити толики новац за жену од 68година. Наши политичари и "бизмисмени" од 70год имају по три љубавнице од 35. За те паре може у БиХ набавити пун аутобус.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шалабајзер

09.01.2019 17:38

Мени се чини да је ово добра реклама за тај монеро ту криптовалуту,а ако има толико и није му пуно платит,плати и ћути и ти си зарађивао на другима приликом продаје некретнина.