Otmičari traže 9 miliona evra

Norveška policija je potvrdila kako je supruga norveškog milionera oteta krajem oktobra iz svog doma u blizini grada Osla, piše BBC.  

Svijet 09.01.2019 | 17:12
Otmičari traže 9 miliona evra
Šezdesetosmogodišnja Ane-Elizabet Falkevik Hagen (Anne-Elizabeth) oteta je 31. oktobra. Istraga je odmah pokrenuta, ali policija je do sada provodila u tajnosti zbog “vrlo ozbiljnih prijetnji”.

 Otmičari traže devet miliona evra za njeno oslobađanje, norveška nacionalna radiotelevizijska stanica (NRK) je objavila kako taj iznos traže u kriptovaluti monero, vrsti digitalnog novca sličnog bitkoinu.

Bogatstvo supruga Ane-Elizabet Toma Hagena procjenjuje se na 174 miliona evra. Stekao ga je kroz poslovanja koja se bave prodajom nekretnina i energetikom.

Norveški finansijski časopis “Kapital” proglasio ga je 172. najbogatijim čovjekom u toj zemlji, prenosi Index.hr.



Par je živio povučenim životom u Lorenskogu, mjestu istočno od Osla, i nije se često pojavljivao u medijima. 

 Oteli je iz kupatila

Prema informacijama NRK, za sada nema dokaza da je Ane-Elizabet na sigurnom, a policija je savjetovala porodicu da ne plati otkupninu.



Prve informacije o otmici Ane-Elizabet objavio je u srijedu časopis “Aftenposten” u kojem je navedeno da je oteta iz svog toaleta.

Policija je objasnila u svom saopštenju kako je odlučila obavijestiti javnost o otmici uprkos prijetnjama otmičara da bi mogla zamoliti one koji nešto znaju o slučaju da se jave policiji.

– Cilj nam je pronaći je živu i ponovo je ujediniti s porodicom – rekao je policijski inspektor Tomi Brosk (Tommy).

Dodao je da, kao i u svim ozbiljnim slučajevima otmice vrijeme je od presudne važnosti, a oni se oslanjaju na sve informacije do kojih mogu doći, a koje bi im pomogle pronaći nestalu gospođu.

(Srpskainfo/Index.hr)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

LOGIČNO,

09.01.2019 16:42

Koje budale misle dobiti toliki novac za ženu od 68godina. Naši političari i "bizmismeni" od 70god imaju po tri ljubavnice od 35. Za te pare može u BiH nabaviti pun autobus.

ODGOVORITE
Name

Шалабајзер

09.01.2019 17:38

Мени се чини да је ово добра реклама за тај монеро ту криптовалуту,а ако има толико и није му пуно платит,плати и ћути и ти си зарађивао на другима приликом продаје некретнина.