Бата Мирковић: Нема пара, идемо даље!

Тренер Партизана на почетку припрема за наставак сезоне констатовао очигледно - нема буџет за појачања.

Фудбал 09.01.2019 | 19:45
Бата Мирковић: Нема пара, идемо даље!
Зоран Бата Мирковић је крајем прошле добио подршку управе да настави да ради као тренер Партизана. Требало је, бар је тако наговештавано, да има и одређени буџет за "освежавање" играчког кадра.

Међутим, почетак зимских припрема за наставак сезоне у којој је главни циљ одбрана трофеја у Купу Србије (заостатак за водећом Црвеном звездом у првенству је огроман), говори о томе да ће Мирковић, хтео-не хтео, морати да се помири са чињеницом да новац за нове играче неће добити. Или ће их добити тек ако неко оде...

На "прозивци" иста лица, уз нека нова, млађа, из омладинског погона. Дакле, све је исто.

"Таква је ситуација, такве су могућности. Једино што могу да кажем - идемо даље са овим кадром. Идемо даље... Знам шта у животу значи кад се нема, таква је ситуација, не можете да тражите неке ствари кад нешто нема", рекао је Мирковић новинарима у Спортском центру Телеоптик.

"Све је условљено евентуалном продајом неких играча, тако да, док то не буде било, мислим да не можемо да причамо о појачањима", додао је Мирковић.

На питање о продаји којих играча је реч, Мирковић је навео да не може да каже јер "не постоји ништа конкретно".

На констатацију новинара да онда и од њега нико ништа не може да тражи, тренер Партизна је одговорио: "Ако би се гледао тај ланац, онда би требало да буде тако".

Он је истакао да су циљеви Партизана као и увек - победе и борба за трофеје.

"Ко год да је у Партизану у било којем моменту, то је обавеза и циљ, не можемо да размишљамо другачије", рекао је Мирковић.

Упитан да ли су се слегли утисци после последњег кола и меча с Мачвом, Мирковић је одговорио да то код њега "иде мало теже".

Фудбалери Партизана ће први део припрема обавити у Београду, а за турски Белек ће отпутовати 25. јануара. Партизан ће у Турској одиграти неколико контролних утакмица (Шахтјор из Доњецка, Слован из Либереца, Краковија, Крила Совјетов...). Пролећни део Суперлиге Србије почиње 15. фебруара.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар