Bata Mirković: Nema para, idemo dalje!

Trener Partizana na početku priprema za nastavak sezone konstatovao očigledno - nema budžet za pojačanja.

Fudbal 09.01.2019 | 19:45
Bata Mirković: Nema para, idemo dalje!
Zoran Bata Mirković je krajem prošle dobio podršku uprave da nastavi da radi kao trener Partizana. Trebalo je, bar je tako nagoveštavano, da ima i određeni budžet za "osvežavanje" igračkog kadra.

Međutim, početak zimskih priprema za nastavak sezone u kojoj je glavni cilj odbrana trofeja u Kupu Srbije (zaostatak za vodećom Crvenom zvezdom u prvenstvu je ogroman), govori o tome da će Mirković, hteo-ne hteo, morati da se pomiri sa činjenicom da novac za nove igrače neće dobiti. Ili će ih dobiti tek ako neko ode...

Na "prozivci" ista lica, uz neka nova, mlađa, iz omladinskog pogona. Dakle, sve je isto.

"Takva je situacija, takve su mogućnosti. Jedino što mogu da kažem - idemo dalje sa ovim kadrom. Idemo dalje... Znam šta u životu znači kad se nema, takva je situacija, ne možete da tražite neke stvari kad nešto nema", rekao je Mirković novinarima u Sportskom centru Teleoptik.

"Sve je uslovljeno eventualnom prodajom nekih igrača, tako da, dok to ne bude bilo, mislim da ne možemo da pričamo o pojačanjima", dodao je Mirković.

Na pitanje o prodaji kojih igrača je reč, Mirković je naveo da ne može da kaže jer "ne postoji ništa konkretno".

Na konstataciju novinara da onda i od njega niko ništa ne može da traži, trener Partizna je odgovorio: "Ako bi se gledao taj lanac, onda bi trebalo da bude tako".

On je istakao da su ciljevi Partizana kao i uvek - pobede i borba za trofeje.

"Ko god da je u Partizanu u bilo kojem momentu, to je obaveza i cilj, ne možemo da razmišljamo drugačije", rekao je Mirković.

Upitan da li su se slegli utisci posle poslednjeg kola i meča s Mačvom, Mirković je odgovorio da to kod njega "ide malo teže".

Fudbaleri Partizana će prvi deo priprema obaviti u Beogradu, a za turski Belek će otputovati 25. januara. Partizan će u Turskoj odigrati nekoliko kontrolnih utakmica (Šahtjor iz Donjecka, Slovan iz Libereca, Krakovija, Krila Sovjetov...). Prolećni deo Superlige Srbije počinje 15. februara.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar