Дивац жели плеј-оф: Никси трејдују Кантера у Кингсе?!

Енес Кантер, кошаркаш Њујорк Никса, могао би ускоро да обуче дрес Сакраменто Кингса, преноси ЕСПН.  Владе Дивац јача рекет: Турчин у Сакраменту? Амерички портал "ЕСПН" наговестио долазак још једног европског кошаркаша у главни град Калифорније.

Кошарка 12.01.2019 | 18:30
Дивац жели плеј-оф: Никси трејдују Кантера у Кингсе?!
Најобавештанији новинар у САД Адријан Војнаровски пренео је да Кингси и Никси разматрају трејд у којем би Кантер завршио у Калифорнији, а Зек Рендолф у "великој јабуци"

Такође Сакраменто жели да у трејд укључи још неки уговор који истиче овог лета и због тога би и трећа екипа могла да буде укључена у размену играча.

Кантер је незадовољан ситуацијом у Никсима који нису плеј-оф тим и којима је приоритет развитак младих кошаркаша. Због тога је врло вероватно да ће отићи из Њујорка, што покушава да искористи генерални менаџер Сакрамента Владе Дивац.

Кингси су веома близу плеј-офа и доласком Кантера значајно би појачали центарску линију. Турски кошаркаш просечно бележи 14,4 поена и 11 скокова, међутим одбрана му представља највећи проблем.

За сада се само преговара, две стране нису близу договора, али би могле да буду. Јасно је да би Кингси морали још нешто да понуде Никсима за Кантера, али с обзиром да му истиче уговор, цена му и није нешто велика.

Са Кантером би Кингси свакако имали више шансе за плеј-оф него са Рендолфом који уопште не добија шансу ове сезоне.

Сакраменто Кингси ушли су добро у сезону и скором 20-21 изненадили многе, па на почетку 2019. разматрају како да тим учине конкурентнијим у предстојећим борбама.

Према писању обавештеног америчког новинара Адријана Војнаровског, оперативци Сакрамента на челу са Владом Дивцем преговарају са Њујорк Никсима о потенцијалном трејду.

У тој трансферу, дрес "краљева" могао би да задужи центар Њујорка Енес Кантер (26 година, 211 центиметара), а у супротном смеру кренуо би ветеран Зек Рендолф (37 година, 206 центиметара).

Уговори оба играча истичу крајем ове сезоне, а оперативци Кингса смишљају начин да трејдују што више играча који ће такође на лето постати "слободни агенти".

Амбициозни Кантер, који је остао без турског пасоша након што је подржао Фетулаха Гулена у неуспелом државном пучу, ове зиме је био отворено незадовољан улогом у Њујорку када га је Дејвид Физдејл преселио на клупу за резерве.

"Погледајте моју ситуацију, а ове сезоне сам хтео да покушам да будем Ол-стар", рекао је он у децембру, током сезоне у којој просечно постиже 14,4 поена уз 11 скокова.

Да ли ће селидба у Сакраменто решити његов проблем?

Са друге стране, Кингси ће добити талентованог центра који би могао да значајно помогне екипи Дејва Јергера у рекету, с обзиром на то да је тренутно 12. скакач лиге.

Самоуверечени Турчин, који се недавно назвао "најбољим кошаркашем у историји своје земље", члан је Њујорка од 2017. године, када је стигао из Оклахоме у замену за Кармела Ентонија.

Ускоро би могло да буде познато да ли ће његова наредна дестинација бити свлачионица Сакрамента.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар