Divac želi plej-of: Niksi trejduju Kantera u Kingse?!

Enes Kanter, košarkaš Njujork Niksa, mogao bi uskoro da obuče dres Sakramento Kingsa, prenosi ESPN.  Vlade Divac jača reket: Turčin u Sakramentu? Američki portal "ESPN" nagovestio dolazak još jednog evropskog košarkaša u glavni grad Kalifornije.

Košarka 12.01.2019 | 18:30
Divac želi plej-of: Niksi trejduju Kantera u Kingse?!
Najobaveštaniji novinar u SAD Adrijan Vojnarovski preneo je da Kingsi i Niksi razmatraju trejd u kojem bi Kanter završio u Kaliforniji, a Zek Rendolf u "velikoj jabuci"

Takođe Sakramento želi da u trejd uključi još neki ugovor koji ističe ovog leta i zbog toga bi i treća ekipa mogla da bude uključena u razmenu igrača.

Kanter je nezadovoljan situacijom u Niksima koji nisu plej-of tim i kojima je prioritet razvitak mladih košarkaša. Zbog toga je vrlo verovatno da će otići iz Njujorka, što pokušava da iskoristi generalni menadžer Sakramenta Vlade Divac.

Kingsi su veoma blizu plej-ofa i dolaskom Kantera značajno bi pojačali centarsku liniju. Turski košarkaš prosečno beleži 14,4 poena i 11 skokova, međutim odbrana mu predstavlja najveći problem.

Za sada se samo pregovara, dve strane nisu blizu dogovora, ali bi mogle da budu. Jasno je da bi Kingsi morali još nešto da ponude Niksima za Kantera, ali s obzirom da mu ističe ugovor, cena mu i nije nešto velika.

Sa Kanterom bi Kingsi svakako imali više šanse za plej-of nego sa Rendolfom koji uopšte ne dobija šansu ove sezone.

Sakramento Kingsi ušli su dobro u sezonu i skorom 20-21 iznenadili mnoge, pa na početku 2019. razmatraju kako da tim učine konkurentnijim u predstojećim borbama.

Prema pisanju obaveštenog američkog novinara Adrijana Vojnarovskog, operativci Sakramenta na čelu sa Vladom Divcem pregovaraju sa Njujork Niksima o potencijalnom trejdu.

U toj transferu, dres "kraljeva" mogao bi da zaduži centar Njujorka Enes Kanter (26 godina, 211 centimetara), a u suprotnom smeru krenuo bi veteran Zek Rendolf (37 godina, 206 centimetara).

Ugovori oba igrača ističu krajem ove sezone, a operativci Kingsa smišljaju način da trejduju što više igrača koji će takođe na leto postati "slobodni agenti".

Ambiciozni Kanter, koji je ostao bez turskog pasoša nakon što je podržao Fetulaha Gulena u neuspelom državnom puču, ove zime je bio otvoreno nezadovoljan ulogom u Njujorku kada ga je Dejvid Fizdejl preselio na klupu za rezerve.

"Pogledajte moju situaciju, a ove sezone sam hteo da pokušam da budem Ol-star", rekao je on u decembru, tokom sezone u kojoj prosečno postiže 14,4 poena uz 11 skokova.

Da li će selidba u Sakramento rešiti njegov problem?

Sa druge strane, Kingsi će dobiti talentovanog centra koji bi mogao da značajno pomogne ekipi Dejva Jergera u reketu, s obzirom na to da je trenutno 12. skakač lige.

Samouverečeni Turčin, koji se nedavno nazvao "najboljim košarkašem u istoriji svoje zemlje", član je Njujorka od 2017. godine, kada je stigao iz Oklahome u zamenu za Karmela Entonija.

Uskoro bi moglo da bude poznato da li će njegova naredna destinacija biti svlačionica Sakramenta.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar