Како је Ајнтрахт довео Јовића за само 200.000 евра?

Репрезентативац Србије, Лука Јовић, први део сезоне у Бундеслиги завршио је као водећи стрелац са 12 голова на 15 утакмица.

Фудбал 10.01.2019 | 23:30
Како је Ајнтрахт довео Јовића за само 200.000 евра?
Он ту позицију дели са Паком Алкасером из Борусије Дортмунд, али интересантна прича је како је српски нападач уопште завршио у редовима Ајтрахта из Франкфурта.

Велике заслуге за Јовићев долазак у Франкфурт има пре свих спортски директор Фреди Бобић који је успео да направи генијалан потез тако што је довео Луку на позајмицу из Бенфике за свега 200.000 евра.

У лето 2017. Јовић је са свега 19 година био многима "ван радара", а у редовима Бенфике није имао запажену минутажу, пошто је углавном играо за други тим.

Међутим, Бобић је том приликом направио такав договор да је осим позајмице, у уговор унео и клаузулу да га клуб по истеку исте може купити за само седам милиона евра, што је смешно мала сума у поређењу са тим какав је његов учинак, посебно у овој сезони.

Такође, важну улогу при доласку Јовића у Бундеслигу имао је и бивши играч Ајнтрахта, Швајцарац Харис Сеферовић. Он је такође у лето 2017. решио да оде у Бенфику, а интересантно је да интересе оба фудбалера заступа иста менаџерска агенција.

Бобићу није било тешко да, практично, замени играче, а ко је више добио, може се видети по учинку Јовића од како је дошао у Немачку. Уз све то, њему је драстично порасла цена на трансфер тржишту и процењује се да тренутно вреди око 40 милиона евра.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар