Kako je Ajntraht doveo Jovića za samo 200.000 evra?

Reprezentativac Srbije, Luka Jović, prvi deo sezone u Bundesligi završio je kao vodeći strelac sa 12 golova na 15 utakmica.

Fudbal 10.01.2019 | 23:30
Kako je Ajntraht doveo Jovića za samo 200.000 evra?
On tu poziciju deli sa Pakom Alkaserom iz Borusije Dortmund, ali interesantna priča je kako je srpski napadač uopšte završio u redovima Ajtrahta iz Frankfurta.

Velike zasluge za Jovićev dolazak u Frankfurt ima pre svih sportski direktor Fredi Bobić koji je uspeo da napravi genijalan potez tako što je doveo Luku na pozajmicu iz Benfike za svega 200.000 evra.

U leto 2017. Jović je sa svega 19 godina bio mnogima "van radara", a u redovima Benfike nije imao zapaženu minutažu, pošto je uglavnom igrao za drugi tim.

Međutim, Bobić je tom prilikom napravio takav dogovor da je osim pozajmice, u ugovor uneo i klauzulu da ga klub po isteku iste može kupiti za samo sedam miliona evra, što je smešno mala suma u poređenju sa tim kakav je njegov učinak, posebno u ovoj sezoni.

Takođe, važnu ulogu pri dolasku Jovića u Bundesligu imao je i bivši igrač Ajntrahta, Švajcarac Haris Seferović. On je takođe u leto 2017. rešio da ode u Benfiku, a interesantno je da interese oba fudbalera zastupa ista menadžerska agencija.

Bobiću nije bilo teško da, praktično, zameni igrače, a ko je više dobio, može se videti po učinku Jovića od kako je došao u Nemačku. Uz sve to, njemu je drastično porasla cena na transfer tržištu i procenjuje se da trenutno vredi oko 40 miliona evra.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar