Позитиван позив Мајкла Помпеа

- Бошњачки и хрватски чланови Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић и Жељко Комшић позитивно су реаговали на писмо државног секретара САД Мајкла Помпеа, у којем он позива Предсједништво БиХ да усвоји Национални годишњи план који се тиче Акционог плана за чланство у НАТО /МАП/.

 

Босна и Херцеговина 09.01.2019 | 16:04
Позитиван позив Мајкла Помпеа
Из Предсједништва БиХ саопштено је да Џаферовић сматра да су ставови изнесени у писму потпуно компатибилни са главним спољнополитичким циљевима и опредјељењем БиХ потврђеним ранијим одлукама Предсједништва БиХ, Законом о одбрани и Стратегијом спољне политике БиХ.

"Поздрављам и став државног секретара да је БиХ од стратешког значаја за регионалну стабилност, као и исказану жељу САД да сарадња са БиХ буде подигнута на виши степен, што је у интересу свих народа и грађана у БиХ", закључио је Џаферовић.

Комшић сматра да Помпеово писмо треба схватити као додатни подстрек за БиХ да прихвати пружену руку и помоћ САД и НАТО за продубљење реформских активности у свим сферама друштвеног живота које МАП доноси.

"Тај процес обезбјеђује дуготрајан мир, стабилност и, што је најважније, економски развој. БиХ и њене институције већ су се раније опредијелиле и обавезале да наставе пут ка евроатлантским интеграцијама кроз релевантне законе и стратегије, и ми ћемо инсистирати да тај пут буде настављен", истакао је Комшић.

Према његовим ријечима, јасно је да БиХ припада породици европских, демократских, плуралистичких земаља које су окупљене око заједничких вриједности и интереса, те обликоване кроз институције ЕУ и НАТО савеза.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

питање

09.01.2019 15:45

Ста казе Цовиц и Додик

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

09.01.2019 15:56

Један у два!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хрк

10.01.2019 09:35

Гледај лидераа бог те маз'о к'о да управљају Швајцарском. Озбиљни к'о брижне фаце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

10.01.2019 15:46

Мало сутра у Нато.Нисте решили ни међусобне неспоразуме,а хочете у Нато.

ОДГОВОРИТЕ