Метрополитен оборио рекорд

Највећи амерички музеј Метрополитен у Њујорку, који има три локације у граду, посетило је седам милиона и 360. 000 посетилаца током 2018. године, што је рекордна посета. Годину дана раније било је око седам милиона.

Занимљивости 09.01.2019 | 14:33
Метрополитен оборио рекорд
Рекордну посету су донеле: изложба у Одељењу за костим "Божанствена тела" и изложба "МИкеланђело - божанствени цртач и дизајнер". 

"Ми смо одушевљени да је тако велики број посетилаца одлучио да своје слободно време посвети посети нашег музеја. Инспиративно је знати да су Њујорчани и посетиоци из целога света дошли да разгледају наше изложбе и сталне поставке као и разне програме које смо организовали и то је диван омаж уметности у свету", изјавио је Данијел Вајс, председник Метрополитен музеја, и додао да су кустоси, научници, конзерватори и остали који раде у музеју допринели рекордној посети.

Рекордна посета је дошла у години када је уведен нов начин наплате улазница за житеље Њујорка и студенте из Њу Џерсија и Конектиката. 

Они, наиме, могу да уђу тако што плате колико могу, док деца до 12 година не плаћају ништа. Смањени профит од улазница надокнађен је већом понудом у ресторанима и продавницама, које су имале богатију понуду него раније.

Метрополитен је, иначе, једна од најпривлачнијих туристичких атракција и 32 одсто посетилаца били су странци, а међу њима је 14 одсто било из Кине. Музеј је током године понудио посетиоцима 10.000 предавања, стручних вођења и других едукативних програма и активности, посебно намењених ученицима свих узраста.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар