Metropoliten oborio rekord

Najveći američki muzej Metropoliten u Njujorku, koji ima tri lokacije u gradu, posetilo je sedam miliona i 360. 000 posetilaca tokom 2018. godine, što je rekordna poseta. Godinu dana ranije bilo je oko sedam miliona.

Zanimljivosti 09.01.2019 | 14:33
Metropoliten oborio rekord
Rekordnu posetu su donele: izložba u Odeljenju za kostim "Božanstvena tela" i izložba "MIkelanđelo - božanstveni crtač i dizajner". 

"Mi smo oduševljeni da je tako veliki broj posetilaca odlučio da svoje slobodno vreme posveti poseti našeg muzeja. Inspirativno je znati da su Njujorčani i posetioci iz celoga sveta došli da razgledaju naše izložbe i stalne postavke kao i razne programe koje smo organizovali i to je divan omaž umetnosti u svetu", izjavio je Danijel Vajs, predsednik Metropoliten muzeja, i dodao da su kustosi, naučnici, konzervatori i ostali koji rade u muzeju doprineli rekordnoj poseti.

Rekordna poseta je došla u godini kada je uveden nov način naplate ulaznica za žitelje Njujorka i studente iz Nju Džersija i Konektikata. 

Oni, naime, mogu da uđu tako što plate koliko mogu, dok deca do 12 godina ne plaćaju ništa. Smanjeni profit od ulaznica nadoknađen je većom ponudom u restoranima i prodavnicama, koje su imale bogatiju ponudu nego ranije.

Metropoliten je, inače, jedna od najprivlačnijih turističkih atrakcija i 32 odsto posetilaca bili su stranci, a među njima je 14 odsto bilo iz Kine. Muzej je tokom godine ponudio posetiocima 10.000 predavanja, stručnih vođenja i drugih edukativnih programa i aktivnosti, posebno namenjenih učenicima svih uzrasta.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar