Одликовања у Палати Републике

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић данас је, поводом прославе 9. јануара - Дана Републике, уручила у Бањалуци одликовања предсједнику Владе Србије Ани Брнабић, амбасадору Руске Федерације у БиХ Петру Иванцову, као и постхумно за генерал-мајора Војске Републике Српске Славка Лисицу.

Република Српска 09.01.2019 | 10:57
Одликовања у Палати Републике
Брнабићевој је данас у Палати Републике уручен Орден Републике Српске на ленти који јој је додијељен за нарочите заслуге у развијању и учвршћивању сарадње и политичких односа Србије и Српске, те за немјерљив допринос у борби за физички и духовни опстанак, афирмацију и развој Републике Српске.

Иванцову је уручен Орден заставе Републике Српске са златним вијенцем за рад и изванредне заслуге у међународној сарадњи и учвршћењу мира, личне резултате и достигнућа и за допринос у развоју свеукупних односа између Русије и Српске.

На основу одлуке предсједника Српске, одликовања су у Палати Републике, уручена за 16 појединаца, институција, организација и удружења, као и једно које је додијељено постхумно - за генерал-мајора Славка Лисицу, које је преузео његов син Ненад.

Генерал-мајор Лисица постхумно је одликован Орденом Карађорђеве звијезде Републике Српске првог реда за изванредне успјехе у командовању и руковођењу јединицама Војске Републике Српске у оружаној борби са непријатељем и ослобођење Српске.

Прослављени српски кошаркаш Дејан Бодирога одликован је Орденом части са златним зрацима, за изванредне резултате у кошарци и њеној промоцији у Републици Српској, као и за заслуге у области хуманитарног рада.

За признат вишегодишњи јавни рад и заслуге на интензивирању сарадње у области здравства, економије, трговине и привреде Италије и Републике Српске Орденом части са сребреним зрацима одликован је почасни предсједник Привредне коморе Италије за БиХ Пијетро Бакарини.

Дјечијем хору "Врапчићи" из Бањалуке додијељен је Орден Његоша другог реда за изванредне успјехе и награде остварене на дјечијим фестивалима у земљи и иностранству, као и за његовање дјечјег хорског пјевања, а поводом 25 година постојања.

Начелник Службе за васкуларну хирургију Универзитетског клиничког центра Републике Српске Миланко Максић одликован је орденом Крст милосрђа за признат дугогодишњи рад у здравству и велики допринос у развоју здравствених услуга и лијечењу пацијената са подручја Српске.

Медаљом заслуга за народ одликовани су Удружење грађана "Мозаик пријатељства" из Бањалуке, протојереј-ставрофор из Брчко дистрикта Славко Максимовић и академски сликар Младен Каран. Њима су одликовања додијељена за заслуге у области хуманитарног и духовног рада, очувању традиције и достигнућа у области ликовне културе и умјетности од значаја за општу афирмацију Републике Српске.

Златном медаљом за храброст за посебан допринос у спашавању људских живота и материјалних добара, те за испољену личну храброст предсједник Српске је одликовала припаднике Министарства унутрашњих послова Републике Српске Сифета Окића из Добоја, Драгана Самарџића из Требиња и Његоша Ђекановића из Бањалуке.

За свеукупан допринос општем развоју и афирмацији Републике Српске Плакета "Свети Стефан" додијељена је Саши Влаисављевићу, генералном директору београдског Аеродрома "Никола Тесла", студенту пете године Медицинског факултета Универзитета у Бањалуци Соњи Трбојевић и студенту четврте године Технолошког факултета Универзитета у Источном Сарајеву Душку Костићу.

Републичкој организацији породица погинулих и несталих бораца и заробљених цивила додијељен је Орден части са златним зрацима. Ову организацију је 15. септембра 2018. године одликовао тадашњи предсједник Републике Српске Милорад Додик, прпеноси Срна.

Коментари / 53

Оставите коментар
Name

БАШ.БАШ

09.01.2019 09:59

БАШ,БАШ ЛИЈЕП ПАР!Вулина и Тегелтију за кумове,а Шпирић стари сват.Додик музика а Радојичић Чајо!Сретно

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоран

09.01.2019 10:04

Ста ти имас против сто се њих двије воле :)

Name

ОЛИВЕРА БОСАНЦИЦ ДЈЕВОЈКА ФИЛИПА ЧУЛУМА

09.01.2019 10:08

Филип Цулум сауцесник у убиству Давида Драгицевица се на фацебооку ктије под именом Осцар Цоролла!

Name

ништа

09.01.2019 10:08

Ништа нека је са срећом.Хрватица и усташка унука,баш лијеп пар.Додик Хрват их баш лијепо споји и одликова!

Name

Одличан наук

09.01.2019 10:10

Одличан наук за будуће генерације,осим што усташка унука одликује ону која је својим примјером уништила све вриједности српске традиционалне породице(БРАК,ПОРОДИЦУ;ДЈЕЦУ;ВЈЕРУ) ја не виим нити један други разлог.

Name

Лука Бијелиц лазни свједок Бања Лука

09.01.2019 10:16

Дао лазну изјаву 24.05.2018 да су два тзв малољетника на снимку сто сједе испред Ситија његови другати Н.С син Здравка Самардзије уредника на Ртрс и Д.М син Горана Марјановица запосленох у полицији БиХ за координацију који су такодје дали лазну изјаву за новац да су то њихови синови који су те ноци направили сацекусу за Давида!

Name

АЛЕКСАНДАР ЗОРИЦ БИО У ЦАФФЕ МЕТА

09.01.2019 10:21

Гдје се те ноци када је Давид претуцен и отет на паркингу Металске сколе налазио нарко дилер Саво Савановиц дебели брадоња најбољи друг сауцесника нарко дилера Филипа Цулума??? Да ли је Саво Савановиц био батинас на паркингу???

Name

Ал стварно

09.01.2019 10:25

не зна се која је мужевнија!

Name

Ре

09.01.2019 10:33

Јака признања у пм. Они то измедју себе дјеле којекакве крпице...Овај народ је заслужио и ордење и вас .Ордење за зивот под вашом чизмом а вас за глупост.

Name

вучић

09.01.2019 10:50

Ова парадна полиција и униформисани цивили су позајмљени из Србије са униформама, јер наша полиција носи само једну униформу и ципеле док их не подере.

Name

Михајло

09.01.2019 10:55

Пејина унука дијели ордење и захвалност Бозе имали те??

Name

И ЈА БОРАЦ

09.01.2019 10:58

Мени је свеједно али ова мања је некако зенственија.

Name

КОМ ОБОЈЦИ, КОМ ОПАНЦИ

09.01.2019 11:44

ПИТАМ СЕ ПИТАМ, ЛАЗНИ ОРДЕН ИЛИ ПРАВИ? КУПУЈУ СЕ ЛАЗНЕ ДИПЛОМЕ, ПА СЕ ПИТАМ КАКО ЈЕ СА ОРДЕЊЕМ У СРПСКОЈ. ВИДИМ И ФИЛМСКИ СТАЗИСТИ ИЗ ФИЛМА РИСТОВСКОГ УЦЕСТВУЈУ. ЦИМЕ ИХ ПЛАЦАЈУ?

Name

КРАТКО

09.01.2019 11:49

УХВАЦЕН ДИЛЕР БОСАНАЦ У БОЛИВИЈИ, НЕМА ПАРА ОД ПРОДАЈЕ ДРОГЕ. ВАЉДА ЈЕ ТО БИО КРЕДИТ СТО СУ ЛУКАЦ И БУРЛЕ ОБЕЦАЛИ. ПРАВДА ЗА ДАВИДА

Name

Еми

09.01.2019 12:47

,,Нека буду поносити, на све што нису учинили.“

Name

Опел Астра

09.01.2019 10:02

Да се одликује сатана и лез....уша, још Хрватица, за дан Српске, то само може код Срба...Боже сачувај, шта патријарх и остали свештеници раде са безбожницом сатанских намјера.Какав је она орден заслужила, осим што у Србији уништава брак, традиционалну породицу, а промовише нероткиње, промовише педерлук, истополне бракове, итд, итд...Али ништа страшно, Хрватица даје поклон Хрватици...Извињавам се часним Хрватима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Порсе

09.01.2019 10:16

Ма дај ,не лупетај да су оне Хрватице ти би досад имао посао ,знао би како ти се дрзава зове ,знао би да постоји тузиластво и судство, итд итд небих даље да ти стајем на муке ,

Name

да ти баја са тавана скине

09.01.2019 10:27

Спомињеш Бога незналицо а судиш ко је какав,сретан ти рођендан Репиублико Српска,док је оваквог људског отпада то нам даје снагу да те још свечаније величамо.

Name

XXЛ

09.01.2019 12:03

О бозе драги ста смо ми срби згријесили да нам се ово десава. Паметном И превисе.

Name

09.01.2019 10:04

НЕЉУДИ! СЛАВИТЕ СИЛУ НАД СВОИМ НАРОДОМ И УЖИВАТЕ ДОК ВИЈЕРНИЦИ ЦИЈЕЛОГ СВИЈЕТА МОЛЕ БОГА ЗА ДАВИДА И ИСТИНУ "ПРАВДА ЗА ДАВИДА"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рудоња Миле

09.01.2019 10:05

КУЧКО ТУЂОМ КРВЉУ ТИ И РУДАЊА ДИЈЕЛИТЕ ОДЛИКОВАЊАИ ПРИЗНАЊА А ОНИ КОЈИ СУ ГИНУЛИ И ДАВАЛИ СВОЈЕ ДИЈЕЛОВЕ ТИЈЕЛА НАТО НЕМАЈУ ПРАВО НИТИ ЧАК НА ЖИВОТ А РУДОЊА ЈЕ ДОШАО ДА ИХ ХАПСИ И ШАЉЕ У ХАГ ЗА ВОЉУ САД И ЕУ ДАН ДАНАС ГЛУПИ НАРОД ГА ДРЖИ ДА ИХ ПЛАЋКА И ИЗНОСИ У БГ И РУСИЈУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

09.01.2019 10:08

Ови наси само дјеле нака одликовања

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дилдо јаранице

09.01.2019 10:27

Тачно би их требало измислити да их нема.

Name

Ми Сами

09.01.2019 10:09

Да ли вас је имало срамота кад једни другима станцате те неке ордене и пм???Да ли вас је срамота???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Утисак Празника Дана Републике

09.01.2019 11:33

Јуче када су положени венци на споменик погинулим борцима ВРС у Бањалуци у присуству руководства РС показале су се све нелогичности наших српских заблуда.Новинарима изјаву даје борац ВРС и отац погинулог борца и говори како је његов син погинуо код Доњег Плехана, а ту се налази Жељка Цвијановић чији је ујак био припадник те Бојне ХВО која је ратовала против ВРС.Театар апсурда се наставља и данас када усташка унука "председника РС одликује лезбејку усташку унуку онога који је ударао на Стаљинград као бојник усташки и тамо заробљен и враћен у партизане да врши злодела у Ваљевском крају над припадницима ЈКВО.Театар апсурда.Стварно су обесмислили Дан Републике, Додик циркузао са заставом РС....Славе они који нису стварали РС, гласали за планове који нису предлагали постојање РС,бавили се шверцом док су борци гинули,они чији су најближи сродници били припадници ХВО који су се борили против ВРС. Они су заробили државне институције и обмањују народ, а они који су свесни те чињенице напуштају РС јер увиђају да они уништавају све чега се дохвате и униште сваку перспективу за нормалан живот.Срећна крсна слава свима који славе, а РС бора да се ослободи поново па да слави Дан Републике. На паради парадира КК Игокеа-приватни клуб недостојног лика који је приватизовао РС.

Name

Утисак Празника Дана Републике

09.01.2019 11:33

Јуче када су положени венци на споменик погинулим борцима ВРС у Бањалуци у присуству руководства РС показале су се све нелогичности наших српских заблуда.Новинарима изјаву даје борац ВРС и отац погинулог борца и говори како је његов син погинуо код Доњег Плехана, а ту се налази Жељка Цвијановић чији је ујак био припадник те Бојне ХВО која је ратовала против ВРС.Театар апсурда се наставља и данас када усташка унука "председника РС одликује лезбејку усташку унуку онога који је ударао на Стаљинград као бојник усташки и тамо заробљен и враћен у партизане да врши злодела у Ваљевском крају над припадницима ЈКВО.Театар апсурда.Стварно су обесмислили Дан Републике, Додик циркузао са заставом РС....Славе они који нису стварали РС, гласали за планове који нису предлагали постојање РС,бавили се шверцом док су борци гинули,они чији су најближи сродници били припадници ХВО који су се борили против ВРС. Они су заробили државне институције и обмањују народ, а они који су свесни те чињенице напуштају РС јер увиђају да они уништавају све чега се дохвате и униште сваку перспективу за нормалан живот.Срећна крсна слава свима који славе, а РС бора да се ослободи поново па да слави Дан Републике. На паради парадира КК Игокеа-приватни клуб недостојног лика који је приватизовао РС.

Name

8

09.01.2019 12:19

СПРДАЈУ СЕ СА СРБИМА И ПОГИНУЛИМ..БРАВО АЛ ИСТИНИТО И ЗАЛОСНО

Name

БОБА

09.01.2019 10:09

ПОЗОРИШНЕ ПРЕДСТАВЕ СУ ИЗГУБИЛЕ СМИСАО ЗБОГ ОВАКВИХ СЦЕНА КОЈЕ НАМ ПРЕЗЕНТУЈЕ ВЛАСТ ИЗ ДАНА У ДАН.ЈА ТЕБИ ТИ МЕНИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГЕНЕРАЛ

09.01.2019 10:12

Е ХРАБРИ,ЦАСНИ И ПОСТЕНИ ГЕНЕРАЛЕ СЛАВКО,ДА МОЗЕС ДА ВИДИС КАКО Л....КА ПРИМА ОРДЕН РАМЕ УЗ РАМЕ СА ТВОЈИМ ДИЦНИМ ИМЕНОМ.САМО ИМ НЕДОСТАЈЕ НЕМАЊА -ЕМИР ПА БИ СВЕ БИЛО ПОТАМАН. НЕЦУВЕНО АЛИ ОД СЕКТА НИЈЕ НИСТА ДРУГО НИОЦЕКИВАТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брука и срамота!

09.01.2019 10:12

Никада нити један просвјетни радник није добио ово признање! Брука и срамота!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОЗНА СВЕ ДОЗНА

09.01.2019 10:19

Тачно срамота за све нас који живимо у РС-у.Ко и кога одликује,ово је туга и чемер и јад,а циркус данашњи је посебна прича,гледају нас преци са небеса и плачу и они пред Богом,до чега смо сами себе довели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рефик

09.01.2019 10:20

Једни другима дају,па онда они њима и тако сваке године!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

09.01.2019 10:21

Каква је заслуга ове Брнабић за стварање и очување Републике Српске, све фарса до фарсе....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јеца

09.01.2019 11:07

За Петра,нико од њих тами заслуге нема,када видим њих двије додје ми да плацем,двије Хрватице предсједнице Српског народа. Незнам далу су ови наси наводни Срби видјели како је један младу устаса поставио слику на Бозиц гдје устаса дрзи одсјецену српску главу. Једино одликовање је заслузио нас Генерал Лисица а остале нецу коментарисати. Поцеце сами себе одликовати цудо да ни Додик није добио одликовање.

Name

слажем се

09.01.2019 11:41

Једино их заслужише они полицајци јер су жртвовали своје животе за друге, колико сам схватио. Остали ништа специјално, већ примају плату за то. Некада су признања добијана када ван своје дјелатности или додатно у дјелатности нешто оствариш или урадиш.

Name

Борац ВРС

09.01.2019 10:46

ГЕНЕРАЛ СЛАВКО ЛИСИЦА је давно заслузио карадјордјеву звезду засто за зивота нисте уруцили орден и Дејан Бодирога је заслузио Зивјела Р Српска и ПРАВДА ЗА ДАВИДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

сРБИН

09.01.2019 11:10

ОН ЗА ЗИВОТА НИЈЕ НИ ХТИО ДА ГА ОДЛИКУЈЕ РАТНИ ПРОФИТЕР !хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?тиме_цонтинуе=66&в=УАобзутГкОY

Name

ре

09.01.2019 11:35

Цовјек јоји је рекао да смо изгубили рат, а да је он све своје битке добио

Name

ре

09.01.2019 12:11

Зашто онда син,члан породице онда на додјели није ,пред јавности онда изрекао," мој отац то није хтио,нећемо ни ми..." Доказ је да нити смо људи нити цијенимо вриједности....а треба имати и муда! Борци и учесници рата врло добро знају ко је био Славко Лисица!

Name

Ово

09.01.2019 13:33

је спрдња за сваког србина који у срцу носи иоле српства...јааа бррруууке и јадааа.

Name

@Роки

09.01.2019 10:50

Само ти дјели одликовања а ја ћу преносити параду. Управо пролази Милорадови берачи шљива , за њима иду казанџије , код Милорада пекли шљиву . Иза њих су конобари из угоститељских радњи породице додик . Све то пролази уз музику хармоникаша што га је Милорад даривао прије пар година са 100 марака али он то не заборавља, дошао да свира.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јао

09.01.2019 10:52

Ова два господина само се медјусобно цасте када се сретну. Јадан сам ја гдје зивим, када морам за зене казати да изгледају као мускарци. Па ко их састави овакве?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

09.01.2019 11:00

Њој орден а нама?Сто не подијелисе сад 100 КМ сваком од нас...па јел и нама празник

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.01.2019 11:11

Просли избори, сада су само они на реду. Пензионери сједе у становима или куцама и сигурно им је многима хладно, а и гладни су, али они се цасте како год стигну.

Name

Били...

09.01.2019 11:40

Борац прве категорије добије 15о марака годисње, спрдају се са нама и то це нам одузети врло брзо ако овако наставе. Ста смо доцекали ко да преставља насу Републику која је створена у крвљу.

Name

МОЛБА

09.01.2019 11:10

Молим све људе добре воље да се уздрже од ружних коментара у ове свете дане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Молба

09.01.2019 11:39

Рузни коментари?? Хоцемо ли овако? Супер!! Оне су то заслузиле, плате и пензије никад веце. Све функционисе, близимо се стандарду ЕУ .Бас смо сретни сто зивимо на овим просторима. Ех,ово је РУЗНО, лагање самог себе.

Name

Славко

09.01.2019 11:22

Славко Максимовиц Брцко прота у пензији мислим заслуге за богацење у рату и на муци сопственог народа иза СПЦ са Кацавендом у дилу

ОДГОВОРИТЕ
Name

ех

09.01.2019 11:45

Браћо СРБИ ГДЈЕ СУ ВАМ српкиње,није могуће да нема нити једне паметне Српкиње да овдје стане,ово боли али баш боли нас које смо у рату гладне биле и носиле се са свим и свачим,имале дипломе.Хвала вам СРБИ МОЈИ ДО НЕБА ВАМ ХВАЛА,ХВАЛА ВАМ ШТО НАМА НИКАДА НИСТЕ ЗНАЛИ РЕЋИ ХВАЛА,НЕГО СТЕ НАГУРАЛИ ОВЕ ДВИЈЕ КОЈЕ СУ САРАЂИВАЛЕ СА ОНИМА ШТО СУ НАС БОМБАРДОВАЛИ И ПРОГАЊАЛИ,ХВАЛА ВАМ ШТО СТЕ ПЉУНУЛИ НА СВЕ ШТО ЈЕ ЧИСТОКРВНО СРПСКО,ХВАЛА ЦРКВИ КОЈА ОВО БЛАГОСИЉА,ХВАЛА ВАМ ШТО НАША ДЈЕЦА СЛУЖЕ ШВАБИ ЗА СИТНЕ НОВЦЕ,ХВАЛА ВАМ ПОЛИЦИЈО ШТО БАТИНОМ ОВО ШТИТИШ...И ХВАЛА ВАМ И ХВАЛА ИЗ ДАЛЕКЕ ЗЕМЉЕ ГДЈЕ ЗАРАЂУЈЕМ ЗА ОПСТАНАК ПОРОДИЦИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

09.01.2019 11:57

Није спорно то да се одликују удружења и појединци поводом значајних датума,....али,...али ордени који се додјељују од стране предсједника, бившег, су одавно обезвријеђена тиме што су неким појединцима дата без икакве основе,заслуге и смисла....чиме су они који су истински показали и доказали да су их истински заслужили и оправдали њихову симболику и вриједност! Поставља се питање чиме је то студент заслужио орден,а професор не......тиме што редовно учи,даје испите,и ли је члан странке??????....зар студенту није примјереније дати стипендију,новчану награду или нешто слично..... Зашто је дозвољено да се херојство,храброст,марљивост,љубав....дефицита,а да лузери и улизице буду синоним вриједности према држави! Стид ме и срам.....неких поступака,оваквих "наших изабраника" нека им је на част,срамно да срамније неможе! Због јунака,хероја и истинских родољуба ове напаћене републике и народа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пендула

09.01.2019 13:19

Види момака види им капута .

ОДГОВОРИТЕ
Name

премијерке

09.01.2019 18:48

Како нас понизавају,ова декларисана досла у рол мајици као да иде на излет а не на свецаност,ова наса промјенила стилисту па на несто и лици бозе сацувај,засто је додик ние вратио,вак и он носи некакав сал да се мало усминка али примјено је да их облаци иста особа,јадна нам је дрзава са овим скоројевицима

ОДГОВОРИТЕ
Name

момо

11.01.2019 13:48

Ево Лисице : хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?тиме_цонтинуе=66&в=УАобзутГкОY

ОДГОВОРИТЕ