Odlikovanja u Palati Republike

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović danas je, povodom proslave 9. januara - Dana Republike, uručila u Banjaluci odlikovanja predsjedniku Vlade Srbije Ani Brnabić, ambasadoru Ruske Federacije u BiH Petru Ivancovu, kao i posthumno za general-majora Vojske Republike Srpske Slavka Lisicu.

Republika Srpska 09.01.2019 | 10:57
Odlikovanja u Palati Republike
Brnabićevoj je danas u Palati Republike uručen Orden Republike Srpske na lenti koji joj je dodijeljen za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i političkih odnosa Srbije i Srpske, te za nemjerljiv doprinos u borbi za fizički i duhovni opstanak, afirmaciju i razvoj Republike Srpske.

Ivancovu je uručen Orden zastave Republike Srpske sa zlatnim vijencem za rad i izvanredne zasluge u međunarodnoj saradnji i učvršćenju mira, lične rezultate i dostignuća i za doprinos u razvoju sveukupnih odnosa između Rusije i Srpske.

Na osnovu odluke predsjednika Srpske, odlikovanja su u Palati Republike, uručena za 16 pojedinaca, institucija, organizacija i udruženja, kao i jedno koje je dodijeljeno posthumno - za general-majora Slavka Lisicu, koje je preuzeo njegov sin Nenad.

General-major Lisica posthumno je odlikovan Ordenom Karađorđeve zvijezde Republike Srpske prvog reda za izvanredne uspjehe u komandovanju i rukovođenju jedinicama Vojske Republike Srpske u oružanoj borbi sa neprijateljem i oslobođenje Srpske.

Proslavljeni srpski košarkaš Dejan Bodiroga odlikovan je Ordenom časti sa zlatnim zracima, za izvanredne rezultate u košarci i njenoj promociji u Republici Srpskoj, kao i za zasluge u oblasti humanitarnog rada.

Za priznat višegodišnji javni rad i zasluge na intenziviranju saradnje u oblasti zdravstva, ekonomije, trgovine i privrede Italije i Republike Srpske Ordenom časti sa srebrenim zracima odlikovan je počasni predsjednik Privredne komore Italije za BiH Pijetro Bakarini.

Dječijem horu "Vrapčići" iz Banjaluke dodijeljen je Orden Njegoša drugog reda za izvanredne uspjehe i nagrade ostvarene na dječijim festivalima u zemlji i inostranstvu, kao i za njegovanje dječjeg horskog pjevanja, a povodom 25 godina postojanja.

Načelnik Službe za vaskularnu hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Milanko Maksić odlikovan je ordenom Krst milosrđa za priznat dugogodišnji rad u zdravstvu i veliki doprinos u razvoju zdravstvenih usluga i liječenju pacijenata sa područja Srpske.

Medaljom zasluga za narod odlikovani su Udruženje građana "Mozaik prijateljstva" iz Banjaluke, protojerej-stavrofor iz Brčko distrikta Slavko Maksimović i akademski slikar Mladen Karan. Njima su odlikovanja dodijeljena za zasluge u oblasti humanitarnog i duhovnog rada, očuvanju tradicije i dostignuća u oblasti likovne kulture i umjetnosti od značaja za opštu afirmaciju Republike Srpske.

Zlatnom medaljom za hrabrost za poseban doprinos u spašavanju ljudskih života i materijalnih dobara, te za ispoljenu ličnu hrabrost predsjednik Srpske je odlikovala pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Sifeta Okića iz Doboja, Dragana Samardžića iz Trebinja i Njegoša Đekanovića iz Banjaluke.

Za sveukupan doprinos opštem razvoju i afirmaciji Republike Srpske Plaketa "Sveti Stefan" dodijeljena je Saši Vlaisavljeviću, generalnom direktoru beogradskog Aerodroma "Nikola Tesla", studentu pete godine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Sonji Trbojević i studentu četvrte godine Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Dušku Kostiću.

Republičkoj organizaciji porodica poginulih i nestalih boraca i zarobljenih civila dodijeljen je Orden časti sa zlatnim zracima. Ovu organizaciju je 15. septembra 2018. godine odlikovao tadašnji predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, prpenosi Srna.

Komentari / 53

Ostavite komentar
Name

BAŠ.BAŠ

09.01.2019 09:59

BAŠ,BAŠ LIJEP PAR!Vulina i Tegeltiju za kumove,a Špirić stari svat.Dodik muzika a Radojičić Čajo!Sretno

ODGOVORITE
Name

zoran

09.01.2019 10:04

Sta ti imas protiv sto se njih dvije vole :)

Name

OLIVERA BOSANCIC DJEVOJKA FILIPA ČULUMA

09.01.2019 10:08

Filip Culum saucesnik u ubistvu Davida Dragicevica se na facebooku ktije pod imenom Oscar Corolla!

Name

ništa

09.01.2019 10:08

Ništa neka je sa srećom.Hrvatica i ustaška unuka,baš lijep par.Dodik Hrvat ih baš lijepo spoji i odlikova!

Name

Odličan nauk

09.01.2019 10:10

Odličan nauk za buduće generacije,osim što ustaška unuka odlikuje onu koja je svojim primjerom uništila sve vrijednosti srpske tradicionalne porodice(BRAK,PORODICU;DJECU;VJERU) ja ne viim niti jedan drugi razlog.

Name

Luka Bijelic lazni svjedok Banja Luka

09.01.2019 10:16

Dao laznu izjavu 24.05.2018 da su dva tzv maloljetnika na snimku sto sjede ispred Sitija njegovi drugati N.S sin Zdravka Samardzije urednika na Rtrs i D.M sin Gorana Marjanovica zaposlenoh u policiji BiH za koordinaciju koji su takodje dali laznu izjavu za novac da su to njihovi sinovi koji su te noci napravili sacekusu za Davida!

Name

ALEKSANDAR ZORIC BIO U CAFFE META

09.01.2019 10:21

Gdje se te noci kada je David pretucen i otet na parkingu Metalske skole nalazio narko diler Savo Savanovic debeli bradonja najbolji drug saucesnika narko dilera Filipa Culuma??? Da li je Savo Savanovic bio batinas na parkingu???

Name

Al stvarno

09.01.2019 10:25

ne zna se koja je muževnija!

Name

Re

09.01.2019 10:33

Jaka priznanja u pm. Oni to izmedju sebe djele kojekakve krpice...Ovaj narod je zaslužio i ordenje i vas .Ordenje za zivot pod vašom čizmom a vas za glupost.

Name

vučić

09.01.2019 10:50

Ova paradna policija i uniformisani civili su pozajmljeni iz Srbije sa uniformama, jer naša policija nosi samo jednu uniformu i cipele dok ih ne podere.

Name

Mihajlo

09.01.2019 10:55

Pejina unuka dijeli ordenje i zahvalnost Boze imali te??

Name

I JA BORAC

09.01.2019 10:58

Meni je svejedno ali ova manja je nekako zenstvenija.

Name

KOM OBOJCI, KOM OPANCI

09.01.2019 11:44

PITAM SE PITAM, LAZNI ORDEN ILI PRAVI? KUPUJU SE LAZNE DIPLOME, PA SE PITAM KAKO JE SA ORDENJEM U SRPSKOJ. VIDIM I FILMSKI STAZISTI IZ FILMA RISTOVSKOG UCESTVUJU. CIME IH PLACAJU?

Name

KRATKO

09.01.2019 11:49

UHVACEN DILER BOSANAC U BOLIVIJI, NEMA PARA OD PRODAJE DROGE. VALJDA JE TO BIO KREDIT STO SU LUKAC I BURLE OBECALI. PRAVDA ZA DAVIDA

Name

Emi

09.01.2019 12:47

,,Neka budu ponositi, na sve što nisu učinili.“

Name

Opel Astra

09.01.2019 10:02

Da se odlikuje satana i lez....uša, još Hrvatica, za dan Srpske, to samo može kod Srba...Bože sačuvaj, šta patrijarh i ostali sveštenici rade sa bezbožnicom satanskih namjera.Kakav je ona orden zaslužila, osim što u Srbiji uništava brak, tradicionalnu porodicu, a promoviše nerotkinje, promoviše pederluk, istopolne brakove, itd, itd...Ali ništa strašno, Hrvatica daje poklon Hrvatici...Izvinjavam se časnim Hrvatima...

ODGOVORITE
Name

Porse

09.01.2019 10:16

Ma daj ,ne lupetaj da su one Hrvatice ti bi dosad imao posao ,znao bi kako ti se drzava zove ,znao bi da postoji tuzilastvo i sudstvo, itd itd nebih dalje da ti stajem na muke ,

Name

da ti baja sa tavana skine

09.01.2019 10:27

Spominješ Boga neznalico a sudiš ko je kakav,sretan ti rođendan Repiubliko Srpska,dok je ovakvog ljudskog otpada to nam daje snagu da te još svečanije veličamo.

Name

XXL

09.01.2019 12:03

O boze dragi sta smo mi srbi zgrijesili da nam se ovo desava. Pametnom I previse.

Name

XL

09.01.2019 10:04

NELJUDI! SLAVITE SILU NAD SVOIM NARODOM I UŽIVATE DOK VIJERNICI CIJELOG SVIJETA MOLE BOGA ZA DAVIDA I ISTINU "PRAVDA ZA DAVIDA"

ODGOVORITE
Name

Rudonja Mile

09.01.2019 10:05

KUČKO TUĐOM KRVLJU TI I RUDANJA DIJELITE ODLIKOVANJAI PRIZNANJA A ONI KOJI SU GINULI I DAVALI SVOJE DIJELOVE TIJELA NATO NEMAJU PRAVO NITI ČAK NA ŽIVOT A RUDONJA JE DOŠAO DA IH HAPSI I ŠALJE U HAG ZA VOLJU SAD I EU DAN DANAS GLUPI NAROD GA DRŽI DA IH PLAĆKA I IZNOSI U BG I RUSIJU

ODGOVORITE
Name

Sale

09.01.2019 10:08

Ovi nasi samo djele naka odlikovanja

ODGOVORITE
Name

Dildo jaranice

09.01.2019 10:27

Tačno bi ih trebalo izmisliti da ih nema.

Name

Mi Sami

09.01.2019 10:09

Da li vas je imalo sramota kad jedni drugima stancate te neke ordene i pm???Da li vas je sramota???

ODGOVORITE
Name

Utisak Praznika Dana Republike

09.01.2019 11:33

Juče kada su položeni venci na spomenik poginulim borcima VRS u Banjaluci u prisustvu rukovodstva RS pokazale su se sve nelogičnosti naših srpskih zabluda.Novinarima izjavu daje borac VRS i otac poginulog borca i govori kako je njegov sin poginuo kod Donjeg Plehana, a tu se nalazi Željka Cvijanović čiji je ujak bio pripadnik te Bojne HVO koja je ratovala protiv VRS.Teatar apsurda se nastavlja i danas kada ustaška unuka "predsednika RS odlikuje lezbejku ustašku unuku onoga koji je udarao na Staljingrad kao bojnik ustaški i tamo zarobljen i vraćen u partizane da vrši zlodela u Valjevskom kraju nad pripadnicima JKVO.Teatar apsurda.Stvarno su obesmislili Dan Republike, Dodik cirkuzao sa zastavom RS....Slave oni koji nisu stvarali RS, glasali za planove koji nisu predlagali postojanje RS,bavili se švercom dok su borci ginuli,oni čiji su najbliži srodnici bili pripadnici HVO koji su se borili protiv VRS. Oni su zarobili državne institucije i obmanjuju narod, a oni koji su svesni te činjenice napuštaju RS jer uviđaju da oni uništavaju sve čega se dohvate i unište svaku perspektivu za normalan život.Srećna krsna slava svima koji slave, a RS bora da se oslobodi ponovo pa da slavi Dan Republike. Na paradi paradira KK Igokea-privatni klub nedostojnog lika koji je privatizovao RS.

Name

Utisak Praznika Dana Republike

09.01.2019 11:33

Juče kada su položeni venci na spomenik poginulim borcima VRS u Banjaluci u prisustvu rukovodstva RS pokazale su se sve nelogičnosti naših srpskih zabluda.Novinarima izjavu daje borac VRS i otac poginulog borca i govori kako je njegov sin poginuo kod Donjeg Plehana, a tu se nalazi Željka Cvijanović čiji je ujak bio pripadnik te Bojne HVO koja je ratovala protiv VRS.Teatar apsurda se nastavlja i danas kada ustaška unuka "predsednika RS odlikuje lezbejku ustašku unuku onoga koji je udarao na Staljingrad kao bojnik ustaški i tamo zarobljen i vraćen u partizane da vrši zlodela u Valjevskom kraju nad pripadnicima JKVO.Teatar apsurda.Stvarno su obesmislili Dan Republike, Dodik cirkuzao sa zastavom RS....Slave oni koji nisu stvarali RS, glasali za planove koji nisu predlagali postojanje RS,bavili se švercom dok su borci ginuli,oni čiji su najbliži srodnici bili pripadnici HVO koji su se borili protiv VRS. Oni su zarobili državne institucije i obmanjuju narod, a oni koji su svesni te činjenice napuštaju RS jer uviđaju da oni uništavaju sve čega se dohvate i unište svaku perspektivu za normalan život.Srećna krsna slava svima koji slave, a RS bora da se oslobodi ponovo pa da slavi Dan Republike. Na paradi paradira KK Igokea-privatni klub nedostojnog lika koji je privatizovao RS.

Name

8

09.01.2019 12:19

SPRDAJU SE SA SRBIMA I POGINULIM..BRAVO AL ISTINITO I ZALOSNO

Name

BOBA

09.01.2019 10:09

POZORIŠNE PREDSTAVE SU IZGUBILE SMISAO ZBOG OVAKVIH SCENA KOJE NAM PREZENTUJE VLAST IZ DANA U DAN.JA TEBI TI MENI.

ODGOVORITE
Name

GENERAL

09.01.2019 10:12

E HRABRI,CASNI I POSTENI GENERALE SLAVKO,DA MOZES DA VIDIS KAKO L....KA PRIMA ORDEN RAME UZ RAME SA TVOJIM DICNIM IMENOM.SAMO IM NEDOSTAJE NEMANJA -EMIR PA BI SVE BILO POTAMAN. NECUVENO ALI OD SEKTA NIJE NISTA DRUGO NIOCEKIVATI.

ODGOVORITE
Name

Bruka i sramota!

09.01.2019 10:12

Nikada niti jedan prosvjetni radnik nije dobio ovo priznanje! Bruka i sramota!

ODGOVORITE
Name

OZNA SVE DOZNA

09.01.2019 10:19

Tačno sramota za sve nas koji živimo u RS-u.Ko i koga odlikuje,ovo je tuga i čemer i jad,a cirkus današnji je posebna priča,gledaju nas preci sa nebesa i plaču i oni pred Bogom,do čega smo sami sebe doveli.

ODGOVORITE
Name

refik

09.01.2019 10:20

Jedni drugima daju,pa onda oni njima i tako svake godine!

ODGOVORITE
Name

Petar

09.01.2019 10:21

Kakva je zasluga ove Brnabić za stvaranje i očuvanje Republike Srpske, sve farsa do farse....

ODGOVORITE
Name

Jeca

09.01.2019 11:07

Za Petra,niko od njih tami zasluge nema,kada vidim njih dvije dodje mi da placem,dvije Hrvatice predsjednice Srpskog naroda. Neznam dalu su ovi nasi navodni Srbi vidjeli kako je jedan mladu ustasa postavio sliku na Bozic gdje ustasa drzi odsjecenu srpsku glavu. Jedino odlikovanje je zasluzio nas General Lisica a ostale necu komentarisati. Pocece sami sebe odlikovati cudo da ni Dodik nije dobio odlikovanje.

Name

slažem se

09.01.2019 11:41

Jedino ih zaslužiše oni policajci jer su žrtvovali svoje živote za druge, koliko sam shvatio. Ostali ništa specijalno, već primaju platu za to. Nekada su priznanja dobijana kada van svoje djelatnosti ili dodatno u djelatnosti nešto ostvariš ili uradiš.

Name

Borac VRS

09.01.2019 10:46

GENERAL SLAVKO LISICA je davno zasluzio karadjordjevu zvezdu zasto za zivota niste urucili orden i Dejan Bodiroga je zasluzio Zivjela R Srpska i PRAVDA ZA DAVIDA

ODGOVORITE
Name

sRBIN

09.01.2019 11:10

ON ZA ZIVOTA NIJE NI HTIO DA GA ODLIKUJE RATNI PROFITER !https://www.youtube.com/watch?time_continue=66&v=UAobzutGkOY

Name

re

09.01.2019 11:35

Covjek joji je rekao da smo izgubili rat, a da je on sve svoje bitke dobio

Name

re

09.01.2019 12:11

Zašto onda sin,član porodice onda na dodjeli nije ,pred javnosti onda izrekao," moj otac to nije htio,nećemo ni mi..." Dokaz je da niti smo ljudi niti cijenimo vrijednosti....a treba imati i muda! Borci i učesnici rata vrlo dobro znaju ko je bio Slavko Lisica!

Name

Ovo

09.01.2019 13:33

je sprdnja za svakog srbina koji u srcu nosi iole srpstva...jaaa brrruuuke i jadaaa.

Name

@Роки

09.01.2019 10:50

Само ти дјели одликовања а ја ћу преносити параду. Управо пролази Милорадови берачи шљива , за њима иду казанџије , код Милорада пекли шљиву . Иза њих су конобари из угоститељских радњи породице додик . Све то пролази уз музику хармоникаша што га је Милорад даривао прије пар година са 100 марака али он то не заборавља, дошао да свира.....

ODGOVORITE
Name

Jao

09.01.2019 10:52

Ova dva gospodina samo se medjusobno caste kada se sretnu. Jadan sam ja gdje zivim, kada moram za zene kazati da izgledaju kao muskarci. Pa ko ih sastavi ovakve?

ODGOVORITE
Name

ja

09.01.2019 11:00

Njoj orden a nama?Sto ne podijelise sad 100 KM svakom od nas...pa jel i nama praznik

ODGOVORITE
Name

Re

09.01.2019 11:11

Prosli izbori, sada su samo oni na redu. Penzioneri sjede u stanovima ili kucama i sigurno im je mnogima hladno, a i gladni su, ali oni se caste kako god stignu.

Name

Bili...

09.01.2019 11:40

Borac prve kategorije dobije 15o maraka godisnje, sprdaju se sa nama i to ce nam oduzeti vrlo brzo ako ovako nastave. Sta smo docekali ko da prestavlja nasu Republiku koja je stvorena u krvlju.

Name

МОЛБА

09.01.2019 11:10

Молим све људе добре воље да се уздрже од ружних коментара у ове свете дане.

ODGOVORITE
Name

Re Molba

09.01.2019 11:39

Ruzni komentari?? Hocemo li ovako? Super!! One su to zasluzile, plate i penzije nikad vece. Sve funkcionise, blizimo se standardu EU .Bas smo sretni sto zivimo na ovim prostorima. Eh,ovo je RUZNO, laganje samog sebe.

Name

Slavko

09.01.2019 11:22

Slavko Maksimovic Brcko prota u penziji mislim zasluge za bogacenje u ratu i na muci sopstvenog naroda iza SPC sa Kacavendom u dilu

ODGOVORITE
Name

eh

09.01.2019 11:45

Braćo SRBI GDJE SU VAM srpkinje,nije moguće da nema niti jedne pametne Srpkinje da ovdje stane,ovo boli ali baš boli nas koje smo u ratu gladne bile i nosile se sa svim i svačim,imale diplome.Hvala vam SRBI MOJI DO NEBA VAM HVALA,HVALA VAM ŠTO NAMA NIKADA NISTE ZNALI REĆI HVALA,NEGO STE NAGURALI OVE DVIJE KOJE SU SARAĐIVALE SA ONIMA ŠTO SU NAS BOMBARDOVALI I PROGANJALI,HVALA VAM ŠTO STE PLJUNULI NA SVE ŠTO JE ČISTOKRVNO SRPSKO,HVALA CRKVI KOJA OVO BLAGOSILJA,HVALA VAM ŠTO NAŠA DJECA SLUŽE ŠVABI ZA SITNE NOVCE,HVALA VAM POLICIJO ŠTO BATINOM OVO ŠTITIŠ...I HVALA VAM I HVALA IZ DALEKE ZEMLJE GDJE ZARAĐUJEM ZA OPSTANAK PORODICI

ODGOVORITE
Name

Robin Hud

09.01.2019 11:57

Nije sporno to da se odlikuju udruženja i pojedinci povodom značajnih datuma,....ali,...ali ordeni koji se dodjeljuju od strane predsjednika, bivšeg, su odavno obezvrijeđena time što su nekim pojedincima data bez ikakve osnove,zasluge i smisla....čime su oni koji su istinski pokazali i dokazali da su ih istinski zaslužili i opravdali njihovu simboliku i vrijednost! Postavlja se pitanje čime je to student zaslužio orden,a profesor ne......time što redovno uči,daje ispite,i li je član stranke??????....zar studentu nije primjerenije dati stipendiju,novčanu nagradu ili nešto slično..... Zašto je dozvoljeno da se herojstvo,hrabrost,marljivost,ljubav....deficita,a da luzeri i ulizice budu sinonim vrijednosti prema državi! Stid me i sram.....nekih postupaka,ovakvih "naših izabranika" neka im je na čast,sramno da sramnije nemože! Zbog junaka,heroja i istinskih rodoljuba ove napaćene republike i naroda!

ODGOVORITE
Name

Pendula

09.01.2019 13:19

Vidi momaka vidi im kaputa .

ODGOVORITE
Name

premijerke

09.01.2019 18:48

Kako nas ponizavaju,ova deklarisana dosla u rol majici kao da ide na izlet a ne na svecanost,ova nasa promjenila stilistu pa na nesto i lici boze sacuvaj,zasto je dodik nie vratio,vak i on nosi nekakav sal da se malo usminka ali primjeno je da ih oblaci ista osoba,jadna nam je drzava sa ovim skorojevicima

ODGOVORITE
Name

momo

11.01.2019 13:48

Evo Lisice : https://www.youtube.com/watch?time_continue=66&v=UAobzutGkOY

ODGOVORITE