Шта данас највише угрожава Српску?

Оно што су за власт фамозне обојене револуције, то су за опозицију биједа грађана и институције „заробљене режимом“. Шта од тога више угрожава Републику Српску?

Република Српска 09.01.2019 | 08:17
Шта данас највише угрожава Српску?
Шеф Клуба посланика СДС у Народној скупштини Миладин Станић нема двојбе – угрожава нас сиромаштво „које продукује власт“.

– Проблем је њихово понашање, однос према јавној потрошњи, према јавним предузећима. Све је то неорганизовано, све је у функцији појединаца, странака на власти. Република Српска је заробљена режимом, институције не функционишу и то је кључни разлог проблема у Српској. Какве обојене револуције? Никад жене нису предводиле револуције, никада нису хапшене мајке чија су дјеца убијена. То је смијешно. Револуција се не води мирним путем, без икаквих ексцеса, без настојања да се освоје институције. Зна се како су кроз историју вођење револуције – каже Станић за Српскаинфо.

Међутим, Срђан Перишић, савјетник за политичка питања предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика, има дијаметрално супротно мишљење. Перишић сматра да су за Српску много опасније обојене, наручене револуције чији су стратези изван БиХ и Српске. Они су, тврди, бројни, чине их обавјештајне службе западних земаља, тзв. невладине организације, медији, милијардери, међу којима је пословично најпознатији Џорџ Сорос.

Перишић каже да стратези револуција не функционишу по хијерархији, нико није на врху, него егзистирају по принципу мреже, која је симболика савременог свијета.

– Република Српска је најстабилнији дио БиХ у сваком смислу. Али, Српска таква како је води Милорад Додик не уклапа се у те европске и међународне токове које диктира Запад. То је проблем. И зато смета у БиХ и због тога ти западни технолози обојених револуција имају подршку медија из БиХ и појединих из окружења. Ти медији су корумпирани од стране истих тих стратега, њихових власника, који су у истом тиму – каже Перишић за Српскаинфо.

Он не негира да реални проблеми постоје у сваком друштву, па и у нашем, од којих су многи производ десетогодишње свјетске економске кризе.

– Али, видимо да је РС и даље стабилна, без обзира на тежак живот свих нас и који радимо, а камо ли оних који немају посао. Ти тешки моменти, нажалост, могу да буду искориштени. То је пракса свих обојених револуција, да се искористи једна ствар као горући проблем у Српској. Деветомјесечна обојена револуција у случају “Драгичевић” била је неуспјешна. Али, опасност по РС није прошла. Постоји нова опасност да стратези обојених револуција заоштре ствари, да крену као у Украјини у политичке ликвидације истакнутих јавних личности, политичара који су подржали протесте, па чак и вођа протеста, не би ли се неуспјешна револуција вратила у свој ток и кренула у рушење Српске – истиче Перишић.

Економиста Миленко Станић сматра да ће увијек бити политичких прича о револуцијама, али да би их било много мање када бисмо сви живјели боље. 

– Економска питања треба ставити изнад политичких. Економија оплемењује и политичка збивања. У условима када народ нормално живи и ради, када стандард расте, мањи је простор да се исказују политичке подјеле и сукоби. Увијек ће бити оних који се буне, али ако немају упориште у животним проблемима грађана, онда њихова прича неће добити веће димензије – каже Станић за Српскаинфо.

Међутим, статистика у РС показује рекордну запосленост, раст плата, БДП, извоза. Станић сматра да раст БДП од око три одсто у посљедњих неколико година није довољна и да је испод свјетског просјека од 3,7 процената.

– Земље ЕУ и високоразвијене земље имају стопу раста од два одсто, али није исто када имате три одсто на мизеран ниво БДП као што је наш и два одсто на огроман производ као што је њихов. Са овим стопама раста треба нам више од 50 година да достигнемо њихов ниво, под условом да они у том периоду уопште не би имали раст. То је огроман раскорак у животном стандарду и развијености. Дакле, као грађани РС и БиХ нећемо осјетити много раст од три одсто. Раст мора да буде већи од пет одсто да би се осјетио у кратком временском периоду – закључује Станић.

Преврати

Срђан Перишић каже да је обојена револуција један од пет врста преврата, гдје се под доминантном паролом организују сталне демонстрације и протести без временског ограничења, које изводе разне невладине организације, најчешће омладинског карактера.

– Оне нису невладине, него их неко финансира из иностранства. Највише се окупљају на друштвеним мрежама што је данас ефикасно средство дјеловања страних гарнитура. Све обојене револуције су имале доминантну паролу. Сјећамо се 5. октобра 2000. и рушења Милошевића када је била парола „да се живи као сав остали свијет“. Парола ове обојене револуције је да се заустави корупција власти РС која се огледа у убиству Давида Драгичевића. То је већ девет мјесеци – закључује Перишић.

Извор: Српскаинфо

Коментари / 49

Оставите коментар
Name

Познавалац прилика

09.01.2019 07:26

Било би нам одма много боље и то ментално чим би овај Перишић и компанија са МД на челу нестали из наших живота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxxxx

09.01.2019 07:51

Па зна се власт и ништа друго

Name

Михајло

09.01.2019 08:08

РС једино угрозава и унистава МД са својом сектом, једино је рјесење да једноставно нестану и он и секта.

Name

Иван

09.01.2019 08:13

Три ствари ( читај једна ) највуше угрожавају Српску: - робовласнички однос према радницима у реалном сектору, - корупција - круна свог зла политичке странке ( власт и опозивија ).

Name

Ре

09.01.2019 08:13

Отуђена, недодирива, корумпирана власт која је приватизовала институције, покрала предузећа и оголила народ. Тајкуни створени још за и послератном добу, лажно школство. Стање је хаотично и то власт зна, ал нико озбиљно и не размишља о тамо некој РС, него: ,,дај да се узима док се може“. ОВО ДАНАС У БЛ ЈЕ ЦИРКУСКА ПРЕДСТАВА у којој се за предству са несрећним исходом тражи аплауз.

Name

Брyан

09.01.2019 08:30

Казе Миладин Станиц па оде са Милом на руцак. Багра!

Name

Ре

09.01.2019 08:43

Ја мислио нас Турци угрозавају,кад оно ми сами себе угрозавамо и јос да нас неко други угрози,неби смо се ни у Србији зауставилу.

Name

Тито

09.01.2019 08:56

Угрожава је организована криминална мафија на свим нивоима; државн органи, ЈП, ТУЖИЛАШТВО И СУДОВИ посебно. Пријавио сам у једном државном органу милионски криминал са доказима, и тужилац Ћелић Слободан одустао јер је потплаћен. Али наставиће се кад овај режим буде свргнут.

Name

09.01.2019 10:46

ЖИВИО ДАВОР ДРАГИЧЕВИЋ А ЊЕГОВОМ СИНУ ДАВИДУ ВИЈЕЧНА СЛАВА И МИР БОЖИ ХРИСТОС СЕ РОДИ!!!!

Name

Угрозава је СНСД!

09.01.2019 07:36

Тј. у преводу - криминал, корупција, непотизам, насиље, простаклук, гасење економије, демографско гасење, понизавање бораца, негативна селекција, изокренути систем вриједности.................... ово су само неки од синонима које представља Секта Настраних Сотонистицких Дебила, а који угрозавају Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

09.01.2019 08:05

Према РТРСу и АТВу Српску највише угрожава Давор Драгичевић.

Name

Исток

09.01.2019 08:07

Потписујем васу тврдњу. Додао би да су од патриоте који је стварао РС направили разоцараног скептика који висе никоме не вјерује. Ни моја дјеца висе не вјерују у националну идеологију. Толику стету су направили у том погледу да су потребне барем двије генерације да на томе раде да се измјени перцепција.

Name

Ре Скептик

09.01.2019 09:33

Неугрозава РС нити бурле нити секта снсда нити бела цизмица нити лукасенко и остали РС УНИСТАВА САМО И САМО СРБСКИ НАРОД САМ СЕБЕ СВОЈИМ БЕЗДЕЈСТВИЈЕМ ЦУТАЊЕМ МИРНИМ ПРОТЕСТИМА .ДАЛИ ЈЕ МИЛЕ ДОСАО НА ВЛАСТ МИРНИМ ПРОТЕСТИМА ИЛИ НА ТЕНКУ САМИ СЕБИ КРИВИ ЗНАСЕ КАКО СЕ ТО РАДИ РЕВОЛУЦИЈА ПУЦ РУМУНИ СУ ПОКАЗАЛИ СА СВОЈИМ СЦЕНАРИЈЕМ СРБИ 5 ОКТОБРОМ И МНОГЕ ДРУГЕ ЗРМЉЕ НЕМА ОВДЕ ДЕМОКРАТИЈЕ ДА СЕ МЕСТО РЕСАВА МОРНИМ ПУТЕМ ОВДЕ ЈЕ ДИКТАТУРА А ДИКТАТОР СЕ САМПО СВАЉУКЕ СА ВЛАСТИ ИЛИ ВЛАДА ВЕЦНО.ПАВУЦКО КЕ РЕКАО И ДА ВАС МА УЛИЦУ ИЗАДЈЕ 5 МИЛИОНА БОЛИ МЕ КУ....Ц ДОБИЦЕТЕ САМО ИЗБОРЕ.ИЗБОРЕ КОЈЕ ЦЕ ППКРАСТИ ЈЕР ИМАЈУ ВЛАСТ ДА ИХ ПОКРАДУ И ЗАТО ППЗОВАЈУ НА ИЗБОРЕ ИСТО КССЕРОКС БУРЛЕ ТАКО ДА СРБСКОМ НАРОДУ НИКО НИЈЕ КРИВ ПОСИМ САМОГ ЗАСПАЛОГ НАРОДА КОЈО СВЕ ТРПИ И МИРНО ДОСТОЈАНСТВЕНО ГЛЕДА.Е ПА ГЛЕДАЈ

Name

Ратко

09.01.2019 07:45

Кратак одговор на једноставно питање. Бурле!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Творевина

09.01.2019 11:13

РС једноставно одумире, до конацног краја. Нема ту помоци, то је највеца биједа и сиротиња у Еуропи, тамо закони не владају, привреда не постоји, зиви се од кредита, а народ масовно напуста брод који тоне. За само десетак година то це бити пустос, а онда и крај.

Name

комсија

09.01.2019 07:48

Како је могуце да се зна Узрок и ријесење а све иде по старом. Запитао бих и све нас старије од 18 дали бирамо и ста бирамо и како је могуце да се десава да многе водје имају вец уговор за селидбу? Требали би сви себи поставити Питање дали смо ми способни за посао који радимо, и дипломе које имамо и каако смо их добили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ристо

09.01.2019 08:19

ТАЦНО ЈЕ СВЕ, Без знања нема ни напредтка али неспособни у томе узивају, и корупција цвјета.

Name

Јела Татиц

09.01.2019 07:56

РС угрозава криминал И корупција коју власт прави. Ево мене далеко од вас 20 000 км,пратим догадања И губим наду. Надала сам се да цемо ја И мој супруг проводити тамо насе пензионерске дане медутим гледајуци нај новија догадања оцигледно ниста од тог. Једино ста сте ми успјели усадити у мој мозак је осјецај страха И антипатије према оним у кога смо требали имати повјерења. Сад кад видим И овдје полицију ( И ако су олицје постења И повјерења) добијам напад панике. Надам се да це тамо бар некад ПРАВДА бити на првом мјесту а до тад ЗИВЈЕЛА АУСТРАЛИЈА

ОДГОВОРИТЕ
Name

јана

09.01.2019 07:58

Угрожавају је ратни профитери и усташки потомци,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Весна

09.01.2019 08:04

Стварно су параноични. Мора да је Перишић добио новац од Сороша, чим говори да га Сорош тако дијели. Зашто не каже како се финансира "странка"? Којим новцем је "странка" дошла на власт? Да га питам:"Да ли свако запослен преко" странке" мора на благајну донијети сваки мјесец 5 до 10% плате.?" Толико су искварени да не могу да појме да има и оних који то нису. Покрет Правда за Давида ми је вратио наду да у овој БиХ има поштених и храбрих људи који желе добро свима нама, који траже да институције коначно почну да раде свој посао и да држава коначно постане "мати" свима нама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

09.01.2019 08:12

Срз свог зла овдје је бурле и његова секта!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

09.01.2019 08:17

Е МОЈ ПЕРИСИЦУ,ЗАЛОСНО ЈЕ СТО ТИ ИМАС УТИЦАЈ НА СТУДЕНТЕ И СТО ИХ ТРУЈЕС МРЗЊОМ И ЛАЗИМА.НАЈ ВЕЦИ ЕГЗЕКУТОРИ ЗА УГРОЗАВАЊЕ РСе ЈЕ ВЛАСТ СА ТАКВУМ САВЈЕТНИЦИМА КАО СТО СИ ТИ.ВИ СТЕ СВИ ЗАЈЕДНО УДРУЗЕНА МАФИЈА КОЈА УГРОЗАВА НАРОД И ОПСТАНАК РСе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свети Стефан

09.01.2019 08:21

кунемо се у насе свеце, а багра смо велика, мој народе. Најгори испливали, и ста сад ми оцекујемо? Срецна Слава ко искрено слави, а не само парадира

ОДГОВОРИТЕ
Name

њемацка

09.01.2019 08:22

Ајмо људи...јутрос вијест на сајту Њемацке амбасаде да им фали. 12 милиона радника...ајдемо промијенити дрзаву и наси преци су се од зулума селили...па у том правцу сви...један је зивот

ОДГОВОРИТЕ
Name

Давор

09.01.2019 08:30

Републику српску унистава бандит од предсједника милорад Додик и његова криминална свита.због таквих јагњецих снсд бригада народ је све гладнији и бједнији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јасно

09.01.2019 08:42

Јасно,народ,у прилици смо да га замјенимо,процес се одвија ван оцекивања.Бицемо ми и нико нам и не треба!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мица

09.01.2019 09:01

Питајте Перисица сто је као официр дезертирао и побјегао у Србију за вријеме рата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данијела

09.01.2019 09:05

Угрозава је Бурле, Лукац и екипа! ПРАВДА ЗА ДАВИДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

09.01.2019 09:30

Зашто медији попут Вас , који нису подлегли Додиковој власти, уопште дају простор и преносе “промишљања” лобања као што је овај јадни малоумни Перишић???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зока

09.01.2019 09:42

Одкуд Станицу право да прица о сромаству, као цлан СДСа енормно се обогатио, а некад је на посао исао бициклом ни ауто није имао. Сит сам ја и позиције и опозиције, сви се они боре само за себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вуле

09.01.2019 09:52

КРАТКО ЈАСНО УГРОЖАВА КОРУПТИВНА И КРИМИНАЛИЗОВАНА ВЛАСТ НА ЧЕЛУ СА Р ПРОФИТЕРОМ МИЛОРАДОМ ДОДИКОМ ЊИГОВИМ ЈАТАЦИМА И ТАЈКУНИМА ДОШАО ЈЕ НА ТРАНСПОРТЕРИМА СФОРА ДАБИ ХАПСИО И СЛАО У ХАГ ОНЕ КОЈИ СУ ГИНУЛИ ЗА ТУ Р СРБСКУ А ОН ДАНАС РАДИ ТО ИСТО ШТА ЈЕ РАДИО ДЕВЕДЕСЕТИХ ПЛАЋКА ПРОГАЊА ВРШИ ДИКТАТУРУ ПРОГАЊА ПО ТРГУ КРАИЈИНЕ ГАЗИ СА СПЕЦИЈАЛ ПОЛИЦИЈОМ ЗБОГ ТРАЖЕЊА ИСТИНУ НАРОД ЗНА САМО ПРАВДУ ТРЕБАЈУ ОН БАЛВАН ЈЕДАН НАЗИВА НАРОД ДАЈЕ ХТЈЕО ДР УДАР БЕЗ ОРУЖЈА НОСЕЋИ ТРАНСПАРЕНТ ЗА УБИЈЕНОГ ДЈЕЧКА ФУЈ БАГРО

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

09.01.2019 09:54

ЉУДИ, ОВАЈ ПЕРИСИЦ ЛИЦИ НА СОТОНУ, ИЗГЛЕДОМ И СВАКИМ СВОЈИМ ПОКРЕТОМ ГЛАВЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радојица

09.01.2019 10:08

Запад нас је гурнуо у рат, изоловао и бомбардовао а насе подруцје по њиховим плановима је осудјено на сиромаство и биједу без обзира какву ми имали политицку структуру овде. Дакле ко год додје на власт неце моци побољсати знацајно економски статус земље и становниства. Тезе да је власт искљуциви кривац за лосе економско стање је цисти нонсенс. Тако је и у Хрватској, и у БиХ и у Србији и у Македонији и у Црној Гори све по плану запада. Румунија и Бугарска су преко ноци улетиле у ЕУ али од тада нису имале неког економског бољитка. А да нам обојене револуције пријете па то је јасно ко дан. Исти они који су посписивали петиције за бомбардовање Србије су и данас активни јер посао није доврсен докле год постоји и намањи отпор интересима запада. Запад трази безусловну послусност а и да испунимо тај услов нецемо имати ама бас никакве користи од тога. Мозе бити само горе, на сто могуцих нацина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лиле

09.01.2019 10:24

Није само економија битна. Неко има плату 1500 а неко нема ни дјецији доплатак. Хајмо подијелити то сто има у будзету. Ја зато одлазим јер не зелим да неко се скуци и сколује дјецу и купи стан док ја немам сансу ни за посао. А ту прицу о теорији завјере великих сила прицај неком другом кад сви угрозени од својих оду.

Name

Радојица

09.01.2019 10:42

То није теорија, вец су нас разваљивали и то не не само једном. И опет це ако затреба и то најлаксе преко дамацих индоктринираних људи. А ти ако хоцес да вјерујес у бајку демократије и правде за обицне људе изволи па се бори за тудје интересе.

Name

РЕ РАДОЈИЦА

09.01.2019 11:06

РАДОЈИЦЕ ТЕБИ НИ ЦВОРОВИЦ ИЗ БАЛКАНСКОГ СПИЈУНА НИЈЕ РАВАН У СМИСЉАЊУ ЗАВЈЕРА. ЗАВЈЕРА ЗАПАДА ЈЕ И ОВОЛИКО ЈЕДНОУМЉЕ И РАСЛОЈЕНОСТ. ЗЕВЈЕРА ЗАПАДА ЈЕ И ТО СТО НЕМА ПАРА ЗА ДЈЕЦИЈЕ ДОПЛАТКА И ПЕНЗИЈЕ АЛИ ИМА ЗА СКУПОЦЈЕНЕ ЛИМУЗИНЕ И БИРОКРАТСКИ АПАРАТ. ..........

Name

Циро

09.01.2019 10:16

НАЈВИСЕ ЈЕ УГРОЗАВА УНИСТЕНА (ОПЉАЦКАНА) ЕКОНОМИЈА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

09.01.2019 10:17

Јосип Броз Тито и К П Ј, мозда?

ОДГОВОРИТЕ
Name

децко

09.01.2019 10:24

Морталитет и сиромаство!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па да

09.01.2019 10:32

Обојена револуција је и када 15 година криминална резимска власт урусава институције и цини неподноаљив зивот градјана. Силом досли на власт, силу проводе,медијски мрак, криминал, корупција, убиства,уцјене,понизавање,безакоње и сиромаство. Супље прице којекаквих резимских ухљеба, не пролазе.Правна дрзава, владавина права, економска и социјална сигурност, то је оно сто нам треба, до цега морамо доци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Веско ПД

09.01.2019 10:33

Српску највисе угрозавају милорад додик (намјерно малим словима) и странци који су га довели на власт!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

09.01.2019 11:30

Највисе је угрозавају српска поган од разних дивљака који мисле да су они Република Српска. У памет се изроди, ако вам се не свидја, идите у Федерацију, тамо све цвјета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

09.01.2019 11:37

највисе смо угрозени од Додика Лукаца Зељке и осталих криминалаца који су на власти

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

09.01.2019 12:13

САХРАНА ОД РУДОЊЕ И ЊРГОВЕ ФАМИЛИЈЕ, БИСЕРКА, ШПИРИЋ, ЧАВИЋ , РАДМАНОВИЋ, ЂЕТИЋ ИГОР,ЛУКАЧ И ДИЛЕРИ МАФИЈАШИ.СТИДИ СЕ СРБИЈО.ДЈЕЛИТЕ ОДЛИКОВАЊА КУРТИ И МУРТИ.СТИДИТЕ СЕ КО ВАМ ИХ ПОТПИСУЈЕ.

Name

Министар

09.01.2019 11:56

Рекордна запосленост, БРД 3%, па РС је задужена и задужује се све више, све је привидни балон и кад пукне све ће се распасти. Радници бјеже, фирме се гасе или пребацују у Словенију, пљачкашка приватизација, јача систем полицију и једини спас је додуше привремени, страховлада или изазивање сукоба. 2% богатих, 10% родбине и 88% сиротиње е то је слика РС и сретно Мили и родбини и лоповима око њега ја сам преломио и оде што даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

09.01.2019 13:18

Обојена револуција је гора јер се њом губи мир а добија рат.Ако не рат онда још већа нестабилност.Питање је глупо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

09.01.2019 13:20

Станићу је боље да шути или му милиони не дају мира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

09.01.2019 13:41

Свака будала коднас мозе бити професор а тосу биједни надницари.Будало једна гледаоссм те у студиу па ти ниси у стању саставити просто просирену реценицу.Тиси један мали миш и такво тије понасање.Нађите које убио дијете.Девет мјесеци сваки дан иста порука које убио Драгичевића.Теби је мозак обојен жутом револуцијом.Голоруки народ бабе малољетна дјеца мале бебе у колицима тоје теби жута револуција.Ја лично мислим да су новинари поприлично криви овај луди професор ми лици на Змаја од Шипова.Да ти ста вредис неби оредавао у источном Саралеву него у неким свјетским метрополама.Најбоље ти дрзи предавање Чераницу а он теби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оцито

09.01.2019 16:49

Оцито да је овај Перисиц своју докторску дисертацију бранио код Академика,проф. др. Милорада Додика.

ОДГОВОРИТЕ