Савић: Српска гарант слободе

Начелник општине Лопаре Радо Савић поручио је на вечерашњем пријему уочи Дана Републике да је Српска велико достигнуће српског народа и гарант његове слободе.

Република Српска 08.01.2019 | 21:52
Савић: Српска гарант слободе
"Српску је потребно доградити као правну државу, економски ојачати и демографски учинити стабилном да би могла да се креће зацртаним путем", рекао је Савић.

На пријему за представнике привредног и друштвеног живота у Лопарама и мајевичке дијаспоре, који је одржан у Центру за културу, Савић је оцијенио да је протекла година била веома успјешна за ову општину и да је доста урађено у свим друштвеним сегментима. 

"Можемо се похвалити са нових 10 километара асфалтираних путева, побољшаним водоснабдијевањем, са увођењем нових здравствених услуга и набавком два санитетска возила и савремених медицинских апарата, набавком додатна два ватрогасна возила, реновираним дјечијим вртићем и школама", навео је Савић.

 Он  је као прекретницу у напретку локалне заједнице означио отварање привредних субјеката и стварање радних мјеста, истичући да је то гарант опстанка становништва мајевичког краја.

"У посљедњих годину дана 392 лица добила су запослење у Лопарама, а доста је урађено и у култури, спорту и друштвеним дјелатностима. Организовали смо бројне манифестације, од Ликовног сабора до Дана дијаспоре, а наш одбојкашки клуб освојио је титулу шампиона Републике Српске", навео је Савић и најавио наставак изградње општине Лопаре и отварање нових радних мјеста у привреди.



Начелник Лопара пожелио је свим грађанима Републике Српске личну срећу и пуно успјеха, оцјењујући да ће тако живјети и напредовати и Република Српска.

Архијерејски намјесник тузлански протојереј-ставрофор Стево Јовић рекао је на пријему да је садашњим генерацијама Срба припала част да славе дан рођења Републике Српске, али и обавеза да је чувају као светињу за коју су дати животи бораца.

"Највећи дар је да мир Божији завлада у Српској, кроз наше породице, међу супружницима, у нашим домовима, у пуним колијевкама, да тако дарујемо нашу Републику Српску и да жртва српских бораца не буде узалудна", поручио је Јовић.

Предсједник Скупштине општине Лопаре Миленко Ристић оцијенио је да су добрим радом одборници дали допринос напретку локалне заједнице, а Дан Републике честитао је и народни посланик из Лопара Ђорђе Поповић, који је пожелио свеколики бољитак за ову општину и цијелу Републику Српску.



Поводом Дана Републике руководство општине Лопаре одало је почаст и положило цвијеће у Спомен-соби за 242 погинула борца Војске Републике Српске из ове општине, а приказана је и изложба ратних фотографија мајевичких бригада.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Миле

08.01.2019 21:01

Гарант моје Слободе.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

08.01.2019 21:18

Гарант сиромаства И биједе То је загарантовано

Name

Човјек

09.01.2019 08:32

РС је само "достигнуће" бораца који су је створили, али није гарант слободе, ни мира, нема привредне и остале стабилности... Ви сте у Вашој малој заједници постигли неке резултате, што је похвално, али РС је достигла огромно задужење, сваки мјесец кредите да би фиктивно постојала и што је најважније достигнуће, армија незапослених, осиромашених, обесправљених, поготово оних који су свјесно протјерани вани. У последње вријеме и талас насиља за све неистомишљенике, што је најјадније од свега. Оваква РС је туга преголема за све искрене патриоте који се за њу борише, поготово за оне који су животе дали. Данас је дан туговања за погинулим, који за ово нису сигурно животе дали, а у складу са стандардом живллења, можемо само плакати, какво славље.

ОДГОВОРИТЕ