Savić: Srpska garant slobode

Načelnik opštine Lopare Rado Savić poručio je na večerašnjem prijemu uoči Dana Republike da je Srpska veliko dostignuće srpskog naroda i garant njegove slobode.

Republika Srpska 08.01.2019 | 21:52
Savić: Srpska garant slobode
"Srpsku je potrebno dograditi kao pravnu državu, ekonomski ojačati i demografski učiniti stabilnom da bi mogla da se kreće zacrtanim putem", rekao je Savić.

Na prijemu za predstavnike privrednog i društvenog života u Loparama i majevičke dijaspore, koji je održan u Centru za kulturu, Savić je ocijenio da je protekla godina bila veoma uspješna za ovu opštinu i da je dosta urađeno u svim društvenim segmentima. 

"Možemo se pohvaliti sa novih 10 kilometara asfaltiranih puteva, poboljšanim vodosnabdijevanjem, sa uvođenjem novih zdravstvenih usluga i nabavkom dva sanitetska vozila i savremenih medicinskih aparata, nabavkom dodatna dva vatrogasna vozila, renoviranim dječijim vrtićem i školama", naveo je Savić.

 On  je kao prekretnicu u napretku lokalne zajednice označio otvaranje privrednih subjekata i stvaranje radnih mjesta, ističući da je to garant opstanka stanovništva majevičkog kraja.

"U posljednjih godinu dana 392 lica dobila su zaposlenje u Loparama, a dosta je urađeno i u kulturi, sportu i društvenim djelatnostima. Organizovali smo brojne manifestacije, od Likovnog sabora do Dana dijaspore, a naš odbojkaški klub osvojio je titulu šampiona Republike Srpske", naveo je Savić i najavio nastavak izgradnje opštine Lopare i otvaranje novih radnih mjesta u privredi.



Načelnik Lopara poželio je svim građanima Republike Srpske ličnu sreću i puno uspjeha, ocjenjujući da će tako živjeti i napredovati i Republika Srpska.

Arhijerejski namjesnik tuzlanski protojerej-stavrofor Stevo Jović rekao je na prijemu da je sadašnjim generacijama Srba pripala čast da slave dan rođenja Republike Srpske, ali i obaveza da je čuvaju kao svetinju za koju su dati životi boraca.

"Najveći dar je da mir Božiji zavlada u Srpskoj, kroz naše porodice, među supružnicima, u našim domovima, u punim kolijevkama, da tako darujemo našu Republiku Srpsku i da žrtva srpskih boraca ne bude uzaludna", poručio je Jović.

Predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić ocijenio je da su dobrim radom odbornici dali doprinos napretku lokalne zajednice, a Dan Republike čestitao je i narodni poslanik iz Lopara Đorđe Popović, koji je poželio svekoliki boljitak za ovu opštinu i cijelu Republiku Srpsku.



Povodom Dana Republike rukovodstvo opštine Lopare odalo je počast i položilo cvijeće u Spomen-sobi za 242 poginula borca Vojske Republike Srpske iz ove opštine, a prikazana je i izložba ratnih fotografija majevičkih brigada.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Mile

08.01.2019 21:01

Garant moje Slobode.....

ODGOVORITE
Name

AR

08.01.2019 21:18

Garant siromastva I bijede To je zagarantovano

Name

Čovjek

09.01.2019 08:32

RS je samo "dostignuće" boraca koji su je stvorili, ali nije garant slobode, ni mira, nema privredne i ostale stabilnosti... Vi ste u Vašoj maloj zajednici postigli neke rezultate, što je pohvalno, ali RS je dostigla ogromno zaduženje, svaki mjesec kredite da bi fiktivno postojala i što je najvažnije dostignuće, armija nezaposlenih, osiromašenih, obespravljenih, pogotovo onih koji su svjesno protjerani vani. U poslednje vrijeme i talas nasilja za sve neistomišljenike, što je najjadnije od svega. Ovakva RS je tuga pregolema za sve iskrene patriote koji se za nju boriše, pogotovo za one koji su živote dali. Danas je dan tugovanja za poginulim, koji za ovo nisu sigurno živote dali, a u skladu sa standardom živllenja, možemo samo plakati, kakvo slavlje.

ODGOVORITE