Тринкијери о Алби: Обожавам овакве утакмице!

Тренер кошаркаша Партизана, Андреа Тринкијери, рекао је да ће утакмица против Албе бити велики изазов за његову екипу.  Тринкијери пред Албу: Обожавам овакве утакмице! Тренер Партизана радује се надмудривању са Аитом Гарсијом Ренесесом, некадашњим стратегом Барселоне и шпанским селектором.

Кошарка 09.01.2019 | 14:15
Тринкијери о Алби: Обожавам овакве утакмице!
Две екипе се састају у другом колу Топ 16 фазе Еврокупа, а црно-бели су у првом колу поражени од Ритаса у Литванији 80:74.

У међувремену, Партизану је припао један од "најлуђих" мечева сезоне у АБА лиги, одлучен "одбојком" Џока Лендејла у последњим десетинкама утакмице.

"Обожавам овакве утакмице, то је увек прилика да екипа игра на високом нивоу. Они су искусни, јако добро играју кошарку, права кошаркашка школа. Сигурно је велики изазов за нас, желимо да одиграмо чврсту утакмицу. После суботе, ми смо 'преживели', добили утакмицу коју је требало да изгубимо, надокнадили смо седам поена за минут и 40, и то је велики подстрек који ће да помогне екипи да се боље осећа и да боље тренира", рекао је Тринкијери пред меч.

Искуство играња европских такмичења и тренера, Тринкијери између осталог наводи као адуте берлинске екипе.

"Алба је једна од најбојих спортских организација у Европи, имају тренера који је освојио све, има велико искуство. Можда су најбоља екипа која се креће без лопте у Европи. Требаће нам огромна концентрација и већ знам да ћемо већ примити неке кошеве, јер су они то у стању да раде и са искуснијим екипама од Партизана", казао је Тринкијери.

Кошаркаш црно-белих Вања Маринковић је рекао да је Алба тим који игра атипично.

"Знамо да играју атипично, сличније шпанским екипама и да је потребно да им на ту игру одговоримо добрим трчањем. Такође, веома је важно да током утакмице не падамо. Након Морнара смо имали дан паузе, и од јуче се припремамо за ову важну утакмицу и верујем да ћемо је дочекати спремни", рекао је Маринковић.

Партизанова овосезонска авантура наставља се у среду од 20 часова, утакмицом против Албе, у оквиру 2. кола Е групе Топ 16 фазе Еврокупа.

Црно-бели својим навијачима готово редовно приређују "мечеве за инфаркт", а имајући у виду квалитет и начин игре гостију из Немачке, слично се може очекивати и у том окршају - брза игра, тројке, лепи потези, грешке, преокрети... врло могуће и драматична завршница, ко зна која по реду.

Из једне од таквих, у суботу, црно-бели су изашли као победници (75:73 против Морнара у АБА лиги), а Андреа Тринкијери рекао је новинарима да ће то имати позитиван утицај на укупни "живот" његовог тима.

"Добили смо утакмицу коју је требало да изгубимо. Надокнадили смо седам поена за минут и 40 секунди и то је велики подстрек, који ће помоћи екипи да се боље осећа и да боље тренира", навео је он.

Алба је у првој фази Еврокупа забележила скор 7-3, потом је због повреде остала без првог плејмејкера Пејтона Сиве, али је у првом колу Топ 16 ипак успела да савлада Монако - 83:74, уз 17 поена Лука Сикме и 16 поена Тима Шнајдера.

"Алба је једна од најбољих спортских организација у Европи", констатовао је италијански стручњак, који је радећи у Бамбергу могао одлично да упозна наредног ривала.

"Имају тренера који је освојио све, има велико искуство", додао је Тринкијери о свом колеги, прекаљеном Аиту Гарсији Ренесесу, који је 2008. са репрезентацијом Шпаније освојио олимпијско сребро, пре тога и бројне трофеје са Барселоном и Хувентудом.

"Ја обожавам овакве утакмице. То је увек прилика да екипа игра на високом нивоу. Они су искусни, јако добро играју кошарку, можда су најбоља екипа у Европи по кретању без лопте. Требаће нам огромна концентрација да им парирамо, мада већ знам да ћемо на тај начин примити неке кошеве, јер су они у стању то да раде и искуснијим екипама од Партизана. Ово је сигурно велики изазов за нас, желимо да одиграмо чврсту утакмицу".

За Вању Маринковића среда је посебан дан, с обзиром на то да слави 22. рођендан. Самим тим би заменику капитена црно-белих победа "легла" још лепше него иначе.

"Знамо да играју атипично, сличније шпанским екипама и да је потребно да им на ту игру одговоримо добрим трчањем. Такође је веома важно да током утакмице не буде падова у нашој игри. Верујем да ћемо утакмицу против Албе дочекати спремни", изјавио је Маринковић након последњег тренинга, одржаног у дворани "Александар Николић".

У преосталом мечу Е групе од 19 часова ће играти Монако (0-1) и Ритас (1-0).

Утакмица ће почети у среду у 20.00 у хали "Александар Николић".

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар