Trinkijeri o Albi: Obožavam ovakve utakmice!

Trener košarkaša Partizana, Andrea Trinkijeri, rekao je da će utakmica protiv Albe biti veliki izazov za njegovu ekipu.  Trinkijeri pred Albu: Obožavam ovakve utakmice! Trener Partizana raduje se nadmudrivanju sa Aitom Garsijom Renesesom, nekadašnjim strategom Barselone i španskim selektorom.

Košarka 09.01.2019 | 14:15
Trinkijeri o Albi: Obožavam ovakve utakmice!
Dve ekipe se sastaju u drugom kolu Top 16 faze Evrokupa, a crno-beli su u prvom kolu poraženi od Ritasa u Litvaniji 80:74.

U međuvremenu, Partizanu je pripao jedan od "najluđih" mečeva sezone u ABA ligi, odlučen "odbojkom" Džoka Lendejla u poslednjim desetinkama utakmice.

"Obožavam ovakve utakmice, to je uvek prilika da ekipa igra na visokom nivou. Oni su iskusni, jako dobro igraju košarku, prava košarkaška škola. Sigurno je veliki izazov za nas, želimo da odigramo čvrstu utakmicu. Posle subote, mi smo 'preživeli', dobili utakmicu koju je trebalo da izgubimo, nadoknadili smo sedam poena za minut i 40, i to je veliki podstrek koji će da pomogne ekipi da se bolje oseća i da bolje trenira", rekao je Trinkijeri pred meč.

Iskustvo igranja evropskih takmičenja i trenera, Trinkijeri između ostalog navodi kao adute berlinske ekipe.

"Alba je jedna od najbojih sportskih organizacija u Evropi, imaju trenera koji je osvojio sve, ima veliko iskustvo. Možda su najbolja ekipa koja se kreće bez lopte u Evropi. Trebaće nam ogromna koncentracija i već znam da ćemo već primiti neke koševe, jer su oni to u stanju da rade i sa iskusnijim ekipama od Partizana", kazao je Trinkijeri.

Košarkaš crno-belih Vanja Marinković je rekao da je Alba tim koji igra atipično.

"Znamo da igraju atipično, sličnije španskim ekipama i da je potrebno da im na tu igru odgovorimo dobrim trčanjem. Takođe, veoma je važno da tokom utakmice ne padamo. Nakon Mornara smo imali dan pauze, i od juče se pripremamo za ovu važnu utakmicu i verujem da ćemo je dočekati spremni", rekao je Marinković.

Partizanova ovosezonska avantura nastavlja se u sredu od 20 časova, utakmicom protiv Albe, u okviru 2. kola E grupe Top 16 faze Evrokupa.

Crno-beli svojim navijačima gotovo redovno priređuju "mečeve za infarkt", a imajući u vidu kvalitet i način igre gostiju iz Nemačke, slično se može očekivati i u tom okršaju - brza igra, trojke, lepi potezi, greške, preokreti... vrlo moguće i dramatična završnica, ko zna koja po redu.

Iz jedne od takvih, u subotu, crno-beli su izašli kao pobednici (75:73 protiv Mornara u ABA ligi), a Andrea Trinkijeri rekao je novinarima da će to imati pozitivan uticaj na ukupni "život" njegovog tima.

"Dobili smo utakmicu koju je trebalo da izgubimo. Nadoknadili smo sedam poena za minut i 40 sekundi i to je veliki podstrek, koji će pomoći ekipi da se bolje oseća i da bolje trenira", naveo je on.

Alba je u prvoj fazi Evrokupa zabeležila skor 7-3, potom je zbog povrede ostala bez prvog plejmejkera Pejtona Sive, ali je u prvom kolu Top 16 ipak uspela da savlada Monako - 83:74, uz 17 poena Luka Sikme i 16 poena Tima Šnajdera.

"Alba je jedna od najboljih sportskih organizacija u Evropi", konstatovao je italijanski stručnjak, koji je radeći u Bambergu mogao odlično da upozna narednog rivala.

"Imaju trenera koji je osvojio sve, ima veliko iskustvo", dodao je Trinkijeri o svom kolegi, prekaljenom Aitu Garsiji Renesesu, koji je 2008. sa reprezentacijom Španije osvojio olimpijsko srebro, pre toga i brojne trofeje sa Barselonom i Huventudom.

"Ja obožavam ovakve utakmice. To je uvek prilika da ekipa igra na visokom nivou. Oni su iskusni, jako dobro igraju košarku, možda su najbolja ekipa u Evropi po kretanju bez lopte. Trebaće nam ogromna koncentracija da im pariramo, mada već znam da ćemo na taj način primiti neke koševe, jer su oni u stanju to da rade i iskusnijim ekipama od Partizana. Ovo je sigurno veliki izazov za nas, želimo da odigramo čvrstu utakmicu".

Za Vanju Marinkovića sreda je poseban dan, s obzirom na to da slavi 22. rođendan. Samim tim bi zameniku kapitena crno-belih pobeda "legla" još lepše nego inače.

"Znamo da igraju atipično, sličnije španskim ekipama i da je potrebno da im na tu igru odgovorimo dobrim trčanjem. Takođe je veoma važno da tokom utakmice ne bude padova u našoj igri. Verujem da ćemo utakmicu protiv Albe dočekati spremni", izjavio je Marinković nakon poslednjeg treninga, održanog u dvorani "Aleksandar Nikolić".

U preostalom meču E grupe od 19 časova će igrati Monako (0-1) i Ritas (1-0).

Utakmica će početi u sredu u 20.00 u hali "Aleksandar Nikolić".

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar