Томић: Лоптице у Мелбурну су ужасне!

Чуо сам да су веома јефтине! Аустралијски тенисер, Бернард Томић, оштро је критиковао челнике Аустралијан опена због, како каже, веома лошег квалитета лоптица.

Тенис 12.01.2019 | 11:30
Томић: Лоптице у Мелбурну су ужасне!
Томић је истакао да су лоптице ужасне и окривио руководство првог Гренд слема сезоне који је донео велику промену пред ову сезону.

Претходних 10 година спонзор Ози опена био је "Вилсон" који је снадбевао турнир лоптицама, али је од 2019. то компанија "Данлоп".

"Не знам шта је Аустралијан опен радио, али лоптице су ужасне", рекао је Томић који је имао прилике да их испроба на егзибиционом турниру Кујонг класик.

Аустралијанац је у свом стилу наставио са оптужбама.

"Не знам много о њима, али не осећам да је у питању добра лоптица. Не верујем да ово може да се сврста под квалитетну лоптицу. Не знам да ли је турнир желео да смањи трошкове, оно што сам чуо јесте да су поприлично јефтине", додао је.

Директор турнира Крег Тајли је приликом представљања новог бренда казао да играчима одговарају "Данлопове" лоптице, истакавши њихову "константност, квалитет, брзину и издржљивост".

"Одушевљени смо резултатима добијеним од ‘Данлопа’ после више месеци заједничког рада. Многи играчи су пробали лоптице и веома су задовољни", рекао је Тајли.

Међу онима који не мисле као Томић је и домаћа тенисерка Ешли Барти.

"Не видим да су много другачије од претходних. Имају добар ритам, истина је да могу да кажем да ми се допадају", навела је Барти.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар